Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 4 October 2013

Pengalaman terkena masa kenduri di Pahang ..


Assalamualaikum w.b.t.. Rasanya kes ada 4 orang meninggal akibat keracunan makanan tu masih lagi orang perkatakan.. Memang satu berita yang menggemparkan la.. Mana tidaknya, mana ada kes macamtu sebelum ni kan.. 

Sebenarnya Eraz dan kawan-kawan pernah kena lebih kurang macam tu.. Masa tu zaman muda mudi lagi la.. Kami berkumpul di KL untuk ke Pahang demi majlis kawen kawan se USM.. Malangnya balik ke dari majlis tu, memang ulang alik ke toilet la.. Sampai la ke pagi tu.. Letih perjalanan satu, letih ulang alik ke toilet tambah satu lagi.. Tapi alhamdulillah, kami semua tak de sampai ke hospital.. Cuma perlu makan pil chi-kit teck aun dan pekena teh pekat.. Alhamdulillah semua ok.. Tak seteruk kes baru ni la..

Kawan punya majlis tu sms esoknya bertanyakan khabar kami.. Mungkin ada dikalangan orang kampung atau kawan-kawan yang lain pun kena kot.. Minta jauh daripada kena sekali lagi..

#Masa kena cirit-birit tu, sempat pergi cinema tengok filem 2012 masa tu.. Sebelum masuk cinema, minum teh o pekat dulu!

21 comments:

  1. :) wow abg eraz pernah kena jugak dulu.. saya stakat ni belum lgi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. 1st time kena.. tahun brp tah.. masa tu blum kahwin lagi..

      Delete
  2. oo.. saya tak tahu cerita ni.. ada gak ae? hehe

    ReplyDelete
  3. risau pulak nak ke kenduri kawen ni...sebab kita xtahu cara diorang masak, tahap kebersihan dll...huhu

    ReplyDelete
  4. Pil chi kit teck aun..mak sya pnggil ubat taik kambing.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. taik kambing lebih besar la.. hehe..

      Delete
  5. Replies
    1. kena sempat kan sebab cerita tu best! hehe,..

      Delete
  6. rasa cemas pulak bila nak pi kenduri kawen sekarang nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah.. minta jauh semua tu..

      Delete
  7. haihhh.... naik risau plak nak ge makan kenduri lepas ni...
    tapi kena balik pada qada dan qadar... dah sampai ajal masing2 kan...

    ReplyDelete
  8. Apa2 pon.. sebelum makan apa2.. Bacalah doa.. Moga allah lindungi kita.. =)

    ReplyDelete
  9. nak buat kenduri ni kebersihan perlu diutamakan sebab kita nak bagi makan dekat orang ramai..takziahlah kepada keluarga yg terlibat dgn tragedi terbabit

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam takziah kepada keluarga mereka dan al-fatihah..

      Delete
  10. now fobia dengan ayam masak merah.....sebab terkena masa kenduri kahwin adik hari tu....

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.