Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 1 July 2016

Astro's Sports Package Tiba-Tiba Naik Harga!

Assalamualaikum w.b.t.. Rasanya bermula semalam kot viral tentang Astro ni.. Masa tu, memang dah ada orang share di facebook tentang seorang pelanggan astro yag komplen tentang caj channel naik.. Tapi Eraz tak baca habis pun sebab masa tu rasa macam tak nak baca.. Tapi rasanya semalam juga dapat email dari astro menyatakan bermula 01 Ogos 2016, Astro's Sports Package akn dinaikkan sebanyak RM 8.48 sebulan.. Akan mula dicaj dalam bil bulan depan..

Channel sport tu bukan tengok sangat pun.. Tiba-tiba dalam kepala ni rasa nak buang je channel tu.. Tapi sebab dah langgan Super PAck 1 dari awal, rasanya susah la kot nak buang 1 je channel.. Lain la kalau ambil satu-satu kan.. Then baru la tergerak hari nak baca apa yang pelanggan ni tulis dalam facebook dia.. Baca ni..


Kalau betul la nak terminate astro kena bayar itu ini, memang tak adil la.. Tapi macamana pun kena risik sendiri dulu la.. Mana la tahu kot-kot lain caranya.. Tapi macam tak adil la kot sebab dah dalam pakej, naikkan juga.. Kadang-kadang ambil pakej tu sebab hanya ia ada dalam tu.. Bukan nak tengok sangat pun.. So! Insyaallah akan terjah juga Astro untuk discuss samada boleh tukar pakej ke, buang ke, apa ke.. We will see..

Adakah Astro akan ambil tindakan sama macam apa yang terjadi pada Maxis? Jangan sampai semua pelanggan Astro buat aduan atau terminate.. Selalunya kalau terjadi macam tu, baru la ada tindakan susulan.. Betul tak? Kita tunggu dan lihat.. 

Read more ...

Thursday, 30 June 2016

Bila Salah Tempat Main Mercun

Assalamualaikum w.b.t.. Bila musim bulan Ramadhan, bermulalah episod bunyi mercun, berita tentang budak itu, budak ini akibat mercun.. Itu pun dalam kerajaan haramkan mercun.. Kalau kerajaan tak haramkan, lagi banyak dan lebih takut kot mendengar berita dan pencemaran bunyi tu.. Ini minggu depan dah nak raya, lagi bertambah-tambah bunyi mercun ni.. 


Dah baca status FB di atas? "Kenapa anak jiran ni tak main mercun depan rumah dia ya.. Kenapa perlu main mercun depan rumah jiran sebelah dia iaitu rumah aku?".. Semalam tiba-tiba selepas berbuka puasa, ada anak-anak jiran main mercun betul-betul depan pagar rumah kita.. Situasi tu macam pelik la sikit sebabnya ..

Sebabnya kalau ditengokkan kawasan depan rumah dia clear je.. Takde pulak orang parking kereta ke, tong sampah ke, meja kerusi ke.. Tapi tiba-tiba main mercun depan pagar rumah kita.. Dah la kereta dekat je dengan pagar tu kan.. Kalau nasib tak baik macam mana? Minta jauh..

Itu baru kali pertama.. Kali kedua tak pasti lagi la tu akan berulang ke tidak.. Peranan ibu bapa memainkan peranan di sini.. Kalau itu arahan mereka, memang tak boleh nak kata apa la.. Salah arahan.. Kalau memang budak-budak tu yang decide, ibu bapa kena main peranan la.. Tak kan la nak tunggu jiran tegur kan.. Wassalam..
Read more ...

Wednesday, 29 June 2016

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


Read more ...

Tuesday, 28 June 2016

Zakat Fitrah 2016

Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah sudah selamat menunaikan pembayaran Zakat Fitrah untuk diri sendiri, isteri, Zara dan Adam.. Sama macam tahun lepas, tahun ni pun masih lagi berempat.. Berlima? Errrmmmm.. Lambat lagi kot.. Hehe.. Tapi insyaallah.. Rasa lega sudah selamat pasal Zakat Fitrah ni.. Benda wajib kan, mesti la kena tunaikan walaupun last minute.. Tapi tahun ni ok, cepat la juga.. Hehe..


Di Kelantan tak macam di KL sebab katanya siap ada ala-ala drive thru lagi kan.. Kaunter pun mungkin banyak.. Tapi kat Kelantan memang terhad sikit benda-benda macam tu.. Kalau ada pun mungkin tak diwar-warkan sangat dan Eraz sendiri pun tak keluar sangat untuk ke Mall ke atau lain-lain.. Dengarnya di Tesco, KB Mall ada kaunter khas di buka..

Pernah terserempak kaunter Zakat Fitrah di Mydin Kubang Kerian.. Tapi 4 tahun yang lepas kot.. Kebelakangan ni masa pergi tu macam tak de.. Kami bukan jenis yang suka keluar ke Mall sangat.. Kalau ada hal penting je.. Maklum la cuti suami isteri lain-lain.. Tapi itu bukan alasan.. Mesti ada tempatnya kan.. Pandai-pandai la cari.. Tempat paling senang ialah di masjid.. Sibuk-sibuk sangat pun, pergi Solat Zohor berjemaah atau Solat Asar berjemaah dan pastinya akan ada tok imam akan buka peluang untuk siapa-siapa nak bayar Zakat Fitrah.. 

So siapa yang belum tunaikan Zakat Fitrah tu, boleh dah kot tunaikan sebab Syawal nak sampai dah ni.. Minggu depan dah kot kan.. Perkara wajib.. Sama-sama kita ingat-mengingati.. Kena selesai kan Zakat fitrah dulu baru apply cuti raya ya.. Hehe..
Read more ...

Monday, 27 June 2016

Qaseh Gold Junior Untuk Zara & Adam

Assalamualaikum w.b.t.. Semalam sempat dapatkan Qaseh Gold Junior untuk Zara & Adam.. Adam baru sahaja dapat bagi untuk amalkan sebab paling awal pun boleh bagi seawal umur 1 tahun.. Zara memang dah pernah bagi sebelum ni dan sekarang dah habis.. So tambah stok untuk Zara tapi permulaan untuk Adam.. 


Qaseh Gold Junior ni memang antara yang terbaik untuk anak-anak.. Antaranya sebab ianya ada 8 ramuan sunnah dalam satu botol yang mana korang tak perlu nak bazirkan banyak duit untuk botol berlainan khasiat.. Bila dah banyak ramuan berkhasiat, insyaallah kami sebagai ibu bapa mengharapkan Zara dan Adam dapat kelebihan untuk menguatkan sistem immunisasi.. Ya la, budak-budak duduk nursery ni, pagi hantar tak de pulak berair hidung, tapi bila balik, berair hidung pula.. Berjangkit dengan rakan-rakan yang lain..

Selain itu, apa yang Eraz tahu, dengan Qaseh Gold ni juga, anak-anak insyaallah lebih cerdas dan bertenaga.. Kalau nampak anak-anak ni aktif, kita pun senang hati kan.. Kalau la juga dapat anak-anak yang suka sepahkan rumah sebab aktif, korang kena sabar la.. Haha..

Eraz sendiri pernah try sekali Qaseh Gold Junior ni sebelum bagi pada Zara.. Saje nak tahu rasa macamana kan.. Serius, best tu.. Boleh kata lazat.. Haha.. Memang senang anak nak makan.. Tak perlu nak pegang kuat-kuat.. Zara sendiri minum.. Kadang-kadang kami bagi dengan syringe sebab sambil mereka main-main nak minum kan.. Sukatan pun tepat..

Tarikan terakhir yang menarik ialah daya ingatan anak-anak menjadi tajam.. Perkembangan Zara memang sangat-sangat membanggakan.. Insyaallah Adam pun akan jadi macam kakak dia.. Bukan kata semua sebab Qaseh Gold Junior, tapi cara kehidupan seharian juga.. Ibu bapa memang perlu memainkan peranan la kan..

#Bukan paid review ni ya.. Tapi nak share untuk ibubapa yang lain..

Read more ...