Thursday, 24 July 2014

Zakat Fitrah


Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah, selesai tanggungjawab sebelum masuk ke bulan Syawal.. Tidak lain dan tidak bukan, Zakat Fitrah.. Bermula tahun lepas, Eraz menunaikan Zakat Fitrah untuk 3 orang.. Korang dah belum?

Read more ...

Persediaan Raya #3


Assalamualaikum w.b.t.. Semalam Eraz ada buat entri tentang Persediaan Raya #2.. Hari ni edisi Persediaan Raya #3.. Bagi Eraz je la ni.. Bagi korang, tak pasti la.. Haha.. Rambut.. Rambut mesti kena kemas.. Kalau dulu, tak kisah sangat kot.. Tapi bila dah kerja, dah kahwin, dah ada anak ni, rambut memang kena nampak kemas..

Kalau zaman belajar di sekolah, memang wajib berambut ikut standard la.. Masa belajar kat Matrix lak, pun sama.. Tapi masa belajar kat USM, Eraz bebas sikit.. Pernah la menyimpan rambut panjang.. Panjang sikit je.. Kalau panjang sepanjang panjangnya tu, tak boleh masuk kuliah.. Nak tunjuk gambar pun malu..

So semalam, kebetulan pihak kami ada mengadakan majlis berbuka puasa, then lepas majlis, settlekan hal kat dewan, memang tak sempat nak g Solat Tarawih.. So lepas je settle semua kat dewan (sebab malam ni ada satu majlis lagi), Eraz terus ke Salon yang biasa Eraz bagi.. Sebelum gunting, memang basuh rambut dulu la.. Pastu gunting rambut macam biasa.. Kemas terus.. Dah rasa hensem balik kot.. Haha.. Kembali muda..

Ini salah satu persediaan dari orang lelaki la.. Orang perempuan, mungkin perkara lain pulak kan.. Wassalam..
Read more ...

Kad Raya 2014


Assalamualaikum w.b.t.. Semalam dapat satu iaitu dari my Mentor, Kak Mialiana, hari ni dapat lagu dua iaitu dari adik protege, Anim dan Sally.. Tapi.. Minta maaf banyak-banyak sebab Eraz memang tak sempat nak buat kad raya.. Dah banyak tahun kot tak buat.. Memang tak sempat.. Banyak hal dan aktiviti kena settlekan sebelum bercuti hari raya ni.. 

Terima kasih juga kepada Sally sebab berikan duit raya untuk Zara.. Bertambah koleksi duit raya dia.. Hehe..

Semalam baru settle handle satu majlis berbuka puasa dan malam ni ada satu lagi, khas untuk Anak Yatim Asrama Bakti Machang.. Insyaallah harapnya kami dapat membantu sedikit sebanyak.. Insyaallah..

Read more ...

ERAZ TRADING


Assalamualaikum w.b.t.. Tiba-tiba dapat message dari seorang rakan office.. Attach gambar ni.. Haha.. Dia tanya, sejak bila bukak kedai.. Haha.. Kebetulan.. 

to be continue..

Sambungan : Kenapa bersambung? Sebabnya masa menaip entri tu, tiba-tiba tengok jam dan masa tu, nak start mesyuarat.. So keluarlah ayat to be continue.. Serius masa dapat gambar tu, eh! Nama biasa tengok kan.. Tapi tak pernah lalu pun ikut kedai tu.. So lepas ni, jemput-jemput la singah ya walaupun bukak kedai Eraz.. Haha..

Read more ...