Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 5 May 2016

Shipment Pos Laju Pun Boleh Sesat ?!

Assalamualaikum w.b.t.. Tak pasti ini hal serius atau tidak.. Tetapi entri ni dibuat atas dasar nak kongsi sahaja.. Shipment yang sepatutnya sampai sehari atau dua hari selepas pengeposan, dah berganjak ke hampir seminggu selepas campur dengan hari hujung minggu.. 

Mungkin sudah pernah berlaku kepada orang lain tapi pada Eraz, mungkin kali pertama.. Kenapa mungkin? Itu pun sebab semak status shipment kan.. Kalau tak semak, memang tak tahu la.. Sampai lewat memang buat tak tahu..

Tapi kali ni sebab memang tunggu shipment tu dijangka sampai hari ni di Kota Bharu, tapi tak sampai.. Rupa-rupanya yang diposkan Selesa baru ni di Pos Laju Puchong yang selalunya direct ke Pos Laju Kota Bharu tetapi telah sesat ke negeri lain dulu rupanya.. Sampai ke Pos Laju Melaka.. Haha.. Lepas tu baru la patah balik dan sekarang baru on the way ke Kelantan la.. 



Bila hari ni on the way ke Kelantan, jawabnya memang minggu depan la dapat barang tu.. Nasib baik.. Sekadar berkongsi dengan korang.. In case la kata lepas ni barang korang lambat dapat, mungkin hal seperti ini berlaku.. Kalau barang tu untuk orang lain, at least boleh la tahu sebabnya.. 

#Macamana boleh tersesat ni?!
Read more ...

Wednesday, 4 May 2016

Shopping Raya 2016 di AEON Mall Kota Bharu ?

Assalamualaikum w.b.t.. Tajuk : "Shopping Raya 2016 di AEON Mall Kota Bharu ?".. Ada tanda soal kan? Memang semalam, kami berdua suami isteri mengambil cuti sempena mengambil peluang untuk terjah AEON Mall Kota Bharu yang baru dibuka Khamis lepas.. Menurut mana-mana kawan yang pergi pada hari pembukaan sehinggalah Ahad baru ni, memang AEON Mall penuh sesak dengan orang.. Rasanya ada SALE jugak kot.. Tapi kami yang memang plan TAK NAK pergi masa orang tengah bersesak, plan la pergi hari ini.. First, SALE memang dah tak de.. Orang? Pun dah lengang.. So memang best la berjalan kan..


Niat pertama sekali ialah ingin Shopping Raya sebab kami memang jenis yang suka shopping Raya awal.. Dalam bulan puasa, memang selalunya memang dah lengkap untuk anak-anak dan diri sendiri.. Ya la puasa kan, masa pun terhad, puasa seharian dan masa itu juga lagi ramai orang mula shopping raya.. Jadi kami, selalunya dah tak fikir nak shopping masa tu.. Wang pun tak de la keluar banyak masa bulan Ramadhan kan.. 

Tapi sayang seribu kali sayang, bila masa pilih-pilih pakaian untuk anak-anak, rasa macam tak banyak pilihan.. Tak tahu kenapa.. So kami lebih banyak jalan-jalan la.. Sebab anak pun ikut sekali kan.. Beli memang beli, tapi kuotanya tak cukup.. Pelik kan sebesar AEON tu tak de yang berkenan.. Hehe.. Mata orang ni lain-lain kan..


So lepas ni sebelum Ramadhan, memang kami perlu menapak ke Manjaku atau KB Mall atau maybe Parkson untuk Shopping Raya sekali lagi.. Itu baru untuk anak-anak, diri sendiri? Hehe.. Apa-apa pun, memang kami plan akan lengkapkan sebelum puasa..

Positif, alhamdulillah, dengan bukanya AEON Mall di Kota Bharu ni, bertambahlah satu lagi tempat untuk orang Kelantan beli belah.. Restaurant makanan pun bertambah.. Sebelum ni tak de di Kelantan, akhirnya wujud di AEON Mall.. Disebabkan tak berjaya shopping raya ni, bukan menyebabkan kami tak akan ke AEON Mall lagi.. Pergi je bila ada peluang.. 

Read more ...

Monday, 2 May 2016

D'Geting Beach Resort

D'Geting Beach Resort | Assalamualaikum w.b.t.. Sejujurnya, walaupun tinggal membesar di Kelantan, seminggu baru ni baru pertama kali dengar tentang kewujudan D'Geting Beach Resort ni.. Ini pun sebab adik-adik ipar yang membuat perancangan untuk ke sana sempena nak celebrate awal Mother's Day.. Kalau tak, memang tak tahu la kot.. Selain tu, plan besar yang lain ialah nak bawa anak-anak main kolam.. Bagi mereka suka-suka..

D'Geting Beach Resort

D'Geting Beach Resort ni terletak di daerah Tumpat, Kelantan.. Atau lebih tepat lagi di kawasan Geting.. Berhampiran dengan kawasan Pengkalan Kubor.. Dalam pada plan nak santai-santai dengan family, main kolam, kami semua tempah satu bilik untuk rehat-rehat dan buat salin pakaian.. Harga? Ok la, tak mahal sangat.. Selesa? Ok la sebab kami pilih bilik yang ada dua katil kecil kot-kot anak-anak nak tidur.. Cuma untuk bilik kami baru, lampu bilik air tidak berfungsi..

D'Geting Beach Resort

Misi utama ialah nak bagi anak-anak happy juga.. So dah bawa siap-siap kelengkapan lain-lain.. Sampai masa, bawa la anak terjun kolam.. Tapi memang dah faham sangat dengan anak-anak terutama Zara, dia memang suka air, tapi tak suka main lain.. Sekejap je main, terus la bagitahu nak masuk bilik.. Kebetulan semalam, Adam pun sama, tak nak duduk lama dalam air.. So tak sempat rambut Papa nak basah, dah Mama dan Papa naik masuk bilik.. Haha..

D'Geting Beach Resort

Keselesaan mandi kolam memang bagus.. Untuk kemudahan lain, Eraz tak sure la.. Sebab kami pun pergi sekejap je.. Kawasan ni juga berhampiran dengan Pantai Sri Tujuh.. Walaupun musim-musim panas ni, kami tengok memang ramai yang duduk berkelah bawah pokok Rhu.. Walaupun pergi sekejap je, tapi di sebabkan nampak anak happy, ibu bapa pun happy la.. Kredit Gambar : FB

Read more ...

Dia Semanis Honey Episod 1 , 2 , 3 , 4

Dia Semanis Honey Episod 1 , 2 , 3 , 4 | Assalamualaikum w.b.t.. Nampaknya drama Suami Tanpa Cinta dah habis hari Khamis lepas.. Kalau siapa follow, mesti akan ada pendapat masing-masing kan.. So hari ini akan bermulanya drama Dia Semanis Honey bermula dengan Episod 1 hari ini (Isnin) sehingga Episod 4 Khamis ini.. Apa yang menariknya drama Dia Semanis Honey ini ialah pelakon utamanya ialah Siti Nordiana yang sekian lama tidak berlakon.. Selepas menang program Gegar Vanganza 2015 lepas, memang murah rezeki Nana.. 

Dia Semanis Honey Episod 1 , 2 , 3 , 4
Dia Semanis Honey Episod 1 , 2 , 3 , 4

Selain Siti Nordiana, pelakon lain ialah Alif Satar, Siti Nordiana, Hairul Azreen, Nadya Syahera, Erin Malek, Hafeez Mikail, Ziha AF dan lain-lain.. Dan satu lagi istimewanya, drama Dia Semanis Honey ni arahan Michael Ang.. Ok, pada yang belum baca novel Dia Semanis Honey ni, boleh la baca sinopsis di entri Drama | Dia Semanis Honey (Akan Datang Mei 2016) ini untuk persediaan mula menonton malam ini.. BTW, nak introduce kat bakal follower drama Dia Semanis Honey, korang boleh LIKE Page Dia Semanis Honey untuk ketahui maklumat terkini tentang drama ini.. Cool..

#Selamat menonton Dia Semanis Honey Episod 1 , 2 , 3 , 4

Read more ...

Sunday, 1 May 2016

Tonton Anugerah Pilihan Online 2016

Assalamualaikum w.b.t.. Malam ni berlangsungnya Anugerah Pilihan Online anjuran mStar Online bersama Suria FM.. Juga penaja yang lain.. Rasa macam dah lama tak tengok TV2, tapi malam ni, alhamdulillah, kembali ke TV2 khas untuk menonton Anugerah Pilihan Online yang disiarkan siaran langsung ni.. Kenapa?


Pertamanya semestinya sebab salah satu kategorinya ialah Blogger Pilihan Online.. Kalau ditengokkan kepada calon Top 5 nya, dua antara mereka adalah kawan Eraz.. Seorang founder KBBA dan seorang lain kawan seKBBA.. Pernah berjumpa dengan mereka sebelum ni dan semestinya mengharapkan kemenanangan akan berpilih kepada salah seorang daripada mereka kan.. Meraka ialah Ben Ashaari dan Uzu (Emas Putih)..

Tapi rezeki belum memihak kepada mereka kerana nampaknya rezeki kali ini adalah milik Siakap Keli.. Takpe kawan, tahun depan boleh cuba lagi.. Anugerah seperti ini untuk blogger memang tak de.. Tapi Anugerah Pilihan Online ini akan menjadi satu platform supaya lagi ramai blogger bekerja keras untuk mendapatkan pengikirafan seperti ini.. Mana tahu lepas ni ada kategori blogger dalam Anugerah Bintang Popular kan.. Tahniah juga kepada Jihan Muse sebab memang kategori Selebriti Komedi Online APO2016..

#Berangan nak masuk Top 5 jugak la.. Haha..

Read more ...