Tuesday, 2 September 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda

Assalamualaikum w.b.t.. #Cabaran30Hari seterusnya.. Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda.. Ingatkan boleh buat malam ni, tapi rupanya ada dateline.. So!! Kita taip la entri #Cabaran30Hari ni sekejap! Bila baca cabaran tu, bunyi macam jiwangnya.. Haha.. Tapi tak de la jiwang sangat sebenarnya.. Nak cerita pun malu kan.. Tapi, inikan cabaran.. So sahut!!


  1. Buat suprise! Tak kisah la dalam bentuk apa jua pun.. Hadiah ke, memasak ke, apa-apa je la.. Janji suprise.. Biar terkejut.. Haha..
  2. Terurus, bersih, kemas.. Sejuk mata memandang.. Bila sejuk mata memandang, hati pun akan tertawan.. Tak gitu?
  3. Senyum.. Senyum segala-galanya.. Kalau kita ada dalam masalah yang besar, kalau kita senyum, insyaallah ia jadi ubat.. Jadi, Sentiasa beri senyuman, tak tunjukkan muka yang stress, memang boleh memenangi hati ni..
  4. Suka memujuk dan mengambil berat.. Haaa.. Sweet apa kalau macam tu kan.. Kalau nampak muncung tu, boleh la try try borak tanya, merajuk ke, ada masalah ke.. Kira tergolong dalam aspek mengambil berat la tu..
  5. Jangan terlalu serius.. Kalau dalam sesetengah topik, ok la serius.. Tapi jangan setiap masa.. Adakalanya, kena la pandai buat lawak je, cerita cerita yang lucu sikit ke.. Kan..

Finished!! Tamat Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda.. Sebenarnya, semua di atas tu, semuanya wife Eraz buat.. Alhamdulillah.. Anda yang terbaik kurniaan Allah.. Published!

Read more ...

Hasrat isteri ..


Assalamualaikum w.b.t.. Isteri Eraz memang seorang yang suka akan kecantikan dalam dan luar rumah.. Rumah mesti tersusun dan cantik di mata.. Rasanya dalam lama kot Eraz beli ada tiga pokok hidup yang dijadikan perhiasan depan rumah.. Masa beli tu masih dalam bekas hitam lagi.. Agak-agak dah besar, kami plan nak keluarkan.. So mulalah misi mencari pasu dan tanah yang bersesuaian.. 

Jadi Sabtu lepas, Eraz keluar ke nursery pokok yang terdekat untuk beli tanah hitam tu.. Kena la kasi berbaja sikit kan.. Pasu? Alhamdulillah, mak mertua berikan pada kami.. Terima kasih.. Pergi punya pergi ke kedai tu, sekali tutup.. Alahai.. Frust.. Tunggu esok je la jawabnya.. Apa jadi esok? Tunggu nak taip jap lagi..

Read more ...

Siapa kata Bahasa Melayu senang ?


Assalamuaikum w.b.t..

Bila sebut bahasa Melayu terutama dalam kita nak buat surat rasmi atau pengumuman, pasti ada beberapa perkataan atau ayat yang kurang pasti kan.. Mula la merujuk rakan office lain.. Dan mula juga ada yang mengaku kata BM dia dapat 1 la, gagal la, lulus la, kredit la.. Macam-macam.. Sebenarnya, Bahasa Melayu ni senang ke susah? Kalau tengok grade peperiksaan, pasti ada yang dapat A sampai la ke F kan.. So..

Siapa yang belum tidur sekarang ni? Jom try jawab persoalan ada yang kata Bahasa Melayu ni senang.. Hehe.. #Guraudimalambuta

Read more ...

Monday, 1 September 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 1 - 1 Gambar Terbaru Anda & 5 Fakta Tentang Diri Anda

Assalamualaikum w.b.t.. Cabaran 30 Hari: Hari 1 - 1 Gambar Terbaru Anda & 5 Fakta Tentang Diri Anda? Haaaaa.. Ini cabaran dari #KelabBloggerBenAshaari.. Saya best untuk menjebakkan diri.. Member lain dah publish semalam. tapi Eraz di antara yang lewat kot.. Sebab semalam memang betul-betul ada hal yang tak boleh dielakkan.. So team KBBA, baca ni.. Hehe..

Ini kira gambar berbaru jugak la.. 

Apa 5 fakta menarik tentang Eraz Fadli??? Meh nak senaraikan.. Tapi tak tahu la menarik ke tak.. Hehe.. Tapi kira boleh la sebab tak semua orang tahu kan..
  1. Sudah berumur 30 tahun dan Disember ni nak masuk 31 tahun dah.. Tapi masih 'koya' muda lagi.. Haha..
  2. Nama 'Eraz' tu muncul dalam tahun 2008 atau 2009 rasanya sebab ada orang kata, Eraz ni iras dengan satu artis tu.. Artis mana? Errrmmmm..
  3. Sangat sangat sangat pemalu orang tapi kalau dah mula bercakap, macam dah kenal lama..
  4. Pernah jadi penyanyi utama kumpulan Nasyid di sekolah dulu.. Tapi dulu-dulu la.. Dah lama tinggalkan bidang tu.. Haha..
  5. Lelaki yang suka kucing sebab dari kecik lagi, memang ada gambar dengan kucing.. Orang kata, lelaki yang suka kucing ni, penyayang.. Haha..

Alhamdulillah, berjaya sudahkan cabaran hari pertama (semalam).. Haha.. Tahniah team KBBA sebab wujudkan idea entri ni.. Peace no war.. Published!
Read more ...