DeXandra Perfume | Team Eraz Fadli
Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 29 June 2017

Ganjaran Untuk Diri Sendiri

Assalamualaikum w.b.t.. Masih dalam mood hari raya ke? Ke dah masuk kerja? Hehe.. Eraz sendiri hari ini merupakan hari perjalanan dari Terengganu ke Kelantan dan insyaallah akan memulakan kerja esok! Doakan Eraz selamat sampai ke tempat yang dituju ok.. Berbalik kepada tajuk entri hari ini, Ganjaran Untuk Diri Sendiri..

Selain dapat hadiah dari orang tersayang dan kawan-kawan, tak salah juga untuk bagi ganjaran pada diri sendiri kan.. Hehe.. Dan bagi Eraz, kalau barang tu memang keperluan harian serta barang yang sediada dah rosak, lagi la ok kot.. Just nak share dengan korang, sebelum Raya lepas, Eraz ada belikan dua barang untuk diri sendiri.. Saja up di media sosial berkongsi.. Ianya memang ada dua sebab.. PERTAMA..

Sebab PERTAMA ialah memang dua2 barang di bawah ni Eraz ada tapi berlainan jenis la.. Beg jenis lain.. Kedua-duanya juga dah hampir putus tali.. Beg sandang tu memang dah lama sangat pakai.. Beg galas pula salah percaturan letak barang berat dan hampir putus tali.. So memang dah citer kat wife untuk dapatkan yang baru.. Dan alhamdulillah alasan kedua ni memang membantu.. KEDUA nya sebab...

KEDUAnya sebab alhamdulillah jualan DeXandra Perfume sebagai Agen Berdaftar A2072 meningkat tambahan pula adanya SALE RAMADHAN dan RAYA 2017.. Dengan adanya TEAM ERAZ FADLI, jualan kami semua meningkat mendadak.. So dua hadiah ni untuk bossnya.. Untuk Agent Dropship pula ada ganjarannya khas kepada yang mencapai sale yang ditetapkan.. Kira sama-sama berkongsi rezeki la..

Jenama Polo ni memang menjadi pilihan Eraz dari dulu.. Kualitinya ok dan cantik mata memandangkan.. So kali ni Eraz beli Polo lagi tetapi jenis berlainan la.. 



Siapa nak join TEAM ERAZ FADLI sebagai AGENT DROPSHIP DEXANDRA PERFUME, boleh whatsapp no, ini ok.. 017-977 3382.. Atau klik www.wasap.my/60179773382 untuk terus ke whatsapp ok.. Sama-sama berkongsi rezeki yang ada.. Wassalam..

Read more ...

Tuesday, 27 June 2017

Kuala Terengganu, Tunggu Kami

Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah.. Sampai ke Syawal ke 3 hari ni.. Selepas beraya di Kota Bharu dan Machang, hari ni selepas selesai je hadir ke Majlis Perkahwinan sepupu terdekat iaitu Amalina dan Haizal, terus kami drive Kuala Terengganu untuk sambung beraya bersama keluarga sebelah isteri..

Insyaallah hari Khamis ni akan pulang semula ke KB dan mula kerja pada hari Jumaat dan seterusnya.. Doakan semoga perjalanan kami lancar dan selamat sampai ke destinasi.. Insyaallah.. Sekarang mula berhenti untuk Solat Jamak dan Qasar di Masjid.. Selesaikan yang fardu then sambung drive.. Makan? Masih kenyang tapi 'makanan' untuk kereta kena isi.. Mungkin selepas keluar Kelantan..

Korang beraya di mana hari ni?? 
Read more ...

Monday, 26 June 2017

Dapat Gift Hari Raya dari Agen Prudential BSN Takaful

Assalamualaikum w.b.t.. Salam 02 Syawal kepada semua.. So macamana hari ni? Dah siap- siap keluar beraya ke? Biasanya kalau di Kota Bharu ni, semalam (Hari Raya Pertama), trafik atas jalan raya tu takde la teruk sangat.. Kalau nak merasa teruk, haaaa, hari ni la jawapannya.. Try la tanya geng Kelantan yang lain, insyaalah akan dapat jawapan sama.. Hari semua akan berpusu-pusu keluar menuju ke rumah sanak saudara..

Eraz sendiri pagi ni di Kota Bharu tapi lepas Zohor ni insyaallah akan drive ke Machang lagi.. Harapnya tak sangkut lama la.. Bekalan makanan mengunyah memang akan selalu sedia.. Orang kata nak bagi ubat stress dan mengantuk.. Semestinya makanan kegemaran untuk mengunyah la.. Hehe.. By the way, berbalik kepada tajuk entri hari ni, Dapat Gift dari Agen Prudential BSN Takaful..


Alhamdulillah, tak sangka juga dapat gift dari Agen Prudential BSN Takaful kami.. Agen ni memang kawan Eraz masa kami belajar di Kolej Matrikulasi Melaka dulu-dulu kala.. Ada ramai juga kawan-kawan yang jadi Agen Prudential BSN Takaful ni.. Tapi Eraz pilih dia sebab dia kawan dan dia tinggal berdekatan serta buat secara full time.. So senang la kalau jadi apa-apa kan.. Masa Eraz warded di KPJ Perdana Specialist Hospital, Kota Bharu tahun lepas pun, dia sempat datang melawat dengan hamper besar dia.. Hehe..


Bukan senang juga kami sekeluarga nak mulakan dengan Prudential BSN Takaful.. Selepas Adam lahir, barulah decide nak mula.. Juga memikirkan masa depan, so kami spend duit bulanan untuk ini.. Insyallah kalau berlaku apa-apa pada Eraz, anak-anak dan isteri ada back up.. Untuk anak-anak pun ada sekali untuk back up pendidikan mereka selain kami menabung setiap bulan untuk SSPN.. Alhamdulillah.. Terima agen ku untuk gift hari Raya..

Salam 02 Syawal.. Kosong-Kosong..
Read more ...

Sunday, 25 June 2017

Mewangi di Aidilfitri 2017

Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah.. Bertemu juga kita dengan 1 Syawal.. Ada ke orang nak baca blog Eraz ni di 1 Syawal? Hehe.. Tapi tak mustahil kan sebab sekarang ni bukan kena duduk depan komputer atau laptop kan.. Dengan handphone pun dah boleh akses semua yang ada di internet.. Tapi kena pastikan kawasan tu ada line internet yang ok la.. Kalau tidak, memang stress la buatnya.. Hehe.. 

Apa-apa pun, Eraz nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang membaca blog Eraz tak kira sekarang dan sebelum-sebelum ni.. Maaf Zahir dan Batin.. Maaf kalau ada tersalah taip ayat2 yang mungkin boleh menyinggung pembaca semua.. Alhamdulillah bermula tahun 2011 ke 2017 ni, blog ni masih sihat walafiat.. Harapnya bekekalan la.. Hehe..


Mewangi di Aidilfitri? Haha.. Harus la.. DeXandra Perfume dengan Eraz memang tak dapat dipisahkan la.. Ke mana sahaja pergi, mesti akan ada.. Bukan satu atau dua, tiga berlainan bau ada standby... Haha.. Senang kan.. Dan.. 

Insyaallah awal Julai nanti, DeXandra Perfume akan terbang mencari tuannya sebab Eraz kan dah janji nak bagi sebotol perfume kepada 2 orang pengomen tertinggi di blog Eraz untuk sepanjang Jun 2017.. So insyaallah paling lewat pun Eraz akan umumkan pada 03 Julai ok.. 

So! SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ok!! Maaf Zahir dan Batin..
Read more ...

Saturday, 24 June 2017

Hari Ni, Hari Wak Tupak Doh !


Assalamualaikum w.b.t.. Hari Ni, Hari Wak Tupak Doh ! Ya betul.. Itu istilah orang Kelantan la.. Kalau sehari sebelum hari raya atau dengan kata lain, hari terakhir Ramadhan, kami memanggil hari berkenaan Hari Wak Tupak.. Kalau nak translate ke bahasa KL, jadi Hari Buat Ketupat la.. Tak tahu mana datang ayat tu sebenarnya.. Tapi dari kecil, memang dah biasa dengar.. Ya la, esok kan dah Raya, so hari ni la orang pulun buat ketupat untuk makan esok kan.. Itu logiknya la... Hehe..

Mesti ramai dah mula cuti kan hari ni sebab semalam Jumaat, dengar masih ada yang bekerja.. So semestinya ada yang akan drive balik kampung hari ni juga ada juga sudah sampai ke kampung halaman.. Alhamdulillah.. Dan juga mungkin ada yang masih bekerja tu tak pe, teruskan kerja.. Jangan lupa tinggalkan komen di sini.. Hehe.. 

So pada yang akan drive balik kampung, hati-hati di jalan raya.. Insyaallah semuanya akan selamat.. So untuk Eraz, hari ni akan balik rumah Ma Abah untuk berbuka di sana serta solat sunat Aidilfitri pagi esok di sana.. So!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pembaca blog Eraz Fadli.. Maaf Zahir dan Batin..
Read more ...