Monday, 4 March 2019

Terlayan ' Touch Your Heart ' tvN Asia

Assalamualaikum w.b.t . Bila dah peminat drama Korea zaman-zaman Winter Sonara , Autumn In My Heart , My Love Patzzi dan lain - lain dulu , memang akan tetap teringin nak tengok walaupun umur dah masuk pakcik - pakcik . Hehe . Untuk rekod , last layan drama di TV ialah pada awal tahun 2017 lepas , drama ' Innocent Defendant ' . Lepas tu stop sebab tak rasa nak tengok . Tapi sekarang , bila dah teringin , tertengok iklan di channel mana tah , ada drama ' Touch Your Heart ' .


Bila dah tahu tajuk , tengok iklan , Eraz hanya kenal heronya saje sebab hero ni memang zaman drama popular My Girl dulu . Maksudnya dia memang lagi tua dari Eraz la . Si heroin tu kalau google , memang orang lama juga tapi tak kenal . Sorry .

Hero : Lee Dong-wook


Heroin : Yoo In-na


Drama ni pasal kisah perintaan antara seorang pelakon terkenal (si heroin) yang berada di zaman kejatuhan dan kegelapan akibat skandal dengan seorang peguam yang lurus . Lurus ke ? Ya la ala ala sikap di mahkamah la . Bila tahu sinopsis tu , terfikir juga , best ke tidak . Tapi bila tengok pada Episod ke 5 , ade juga kes mahkamah menarik terselit , jadi best . Lawak pun boleh jalan .

Si heroin tu decide untuk membuat kemunculan semula dengan satu projek best dan terpaksa menyamar bekerja sebagai setiausaha si hero . Si hero pula , seorang peguam yang workaholic juga yang selalu menang kes-kes . Macamana mereka boleh bercinta tu , panjang la nak cerita . Kisah mahkamah pun menarik dalam ni , bukan jenis yang direct kita boleh teka siapa yang bersalah .

Setiap minggu ditayangkan dua episod pada hari Khamis dan Jumaat di channel tvN Asia .Tak ingat no berapa . Masa , malam . Lupa sebab main rekod je . Nak tengok live , jangan harap la .
Read more ...

Sunday, 3 March 2019

Petama Kali ke KBB Burger & Steak

Assalamualaikum w.b.t . Bukan main popular lagi KBB Burger & Steak ni Kota Bharu tapi orang Kelantan ni pertama kali sampai . Haha . Tapi kalau nak ikutkan macam tu la , kalau dah memang tempat tu di kawasan sendiri , pasti susah punya nak sampai . Betul tak ? By the way , nak share sikit pengalaman ke sana .

Malam tu Eraz berpeluang makan di bahagian dalam . Memang cantik , selesa . Disebabkan ramai orang , memang pihak KBB Burger & Steak sediakan meja dan kerusi di luar kedai . Meriah kan . Setiap kali lalu , memang tengok je , tak pernah nak singgah . Tapi malam tu , Allah aturkan kami sampai juga ke sana .

Dalam hati nak makan yang simple je walaupun ada la rasa macam lapar sikit . Haha . So bila sampai kedai , tengok makanan atas meja orang lain , keciknya burger dia , kenyang ke ? Itu persoalan dalam hati la .

Bila rasa macam ala-ala lapar sikit , terus order Burger Meat Extreme . Ala kecik je kan , bukan besar pun . Wife pun beriya order Salmon dan anak-anak share Burger Ayam . Tapi Salmon takde la pula , habis . Disebab kan wife memang dah kenyang katanya , dia share dengan anak je .

Sekali sampai Eraz punya , ok dalam hati kata cepat ni habis . Sekali , bukan main susah lagi nak habiskan . Serius daging dia memang padu , mengenyangkan . Haha . Padan muka . Gambar kat bawah ni Eraz punya .



Ini wife dan anak-anak punya .


Ini adik ipar Eraz punya . MIL pun ikut sekali malam tu . Sambil-sambil bawa anak ambil angin luar . Satu lagi menu , tak sempat nak snap . Rosted Chicken . Gambar yang last tu , lupa nama dia tapi  harga kalau tak silap dalam RM 79 . Nanti Eraz update .

Akan datang lagi nanti ? Ya pasti . Insyaallah . Pasti berkunjung lagi . Boleh la try menu lain pula .
Read more ...

Saturday, 2 March 2019

ERAZFADLIDOTCOM akan kembali ? !


Assalamualaikum w.b.t . Ya Allah , tak tahu nak kata la bab rindu nya pada blog ni wei ! Haha . Tapi memang tak sempat nak selit langsung nak buat entri baru . Dalam hati memang nak menulis tulis dan tulis .

Disebabkan masih sayang juga la , setiap tahun tak pernah miss untuk renew domain ni . Risau pulak history yang dah dipublish sebelum ni akan hilang . Cerita sendiri dan anak-anak banyak tercatat ni . Bila anak-anak besar , mesti mereka happy dapat baca semua ni semula .

Insyaallah dalam masa terdekat , Eraz akan cuba untuk aktifkan balik walaupun tak pasti pembaca masih ada ke tidak sekarang . Minat tu tetap ada , cuma masa memang sangat-sangat mencemburui orang kata .

Kerja masa biasa cuma sekarang aktif dalam #ProjekRM1000seMinggu yang sangat memberi hasil ni sampai dipermudahkan urusan untuk qulified ke VVIP Trip Kunming .

Blog ni akan kekal menjadi Personal dan Parenting Blog yang sangat sesuai dengan keadaan Eraz sekarang . Ok , publish yang ni dulu , next ? Coming soon .
Read more ...

Sunday, 18 November 2018

PENCARIAN PROTEGE #ProjekRM1000seMinggu

PENCARIAN PROTEGE #ProjekRM1000seMinggu !


Apa yang anda bakal dapat?

Bonus 100% milik anda
Untung runcit 100% milik anda
ILMU bisnes percuma 
Ada MENTOR
Ada SISTEM
Cuma daftar RM47 sahaja
Peluang di tangan anda. Anda buat anda dapat.

Kita tak mampu ubah ekonomi negara, tapi InsyaAllah kita mampu ubah ekonomi keluarga kita

Alhamdulillah kita sale bersama team telah mencecah RM 150 Ribu . Syukur Alhamdulillah . Jadi jom jadi protege . Kami guide satu persatu sampai jadi .

Whatsapp👇
www.wasap.my/60179773382/nakbuatbiz

#NaikpangkatNaikGaji via #ProjekRM1000seMinggu biz Online Modal RM 47 gaya STG #beU_MassiveFighter

Read more ...

BIO-SELEZA Yang HOT

Assalamualaikum w.b.t . Masa mula-mula join bizOnline SHOM #ProjekRM1000seMinggu ni , ada juga yang pelik . Eh! Dia lelaki , tapi dia jual produk wanita la macam Pad , Pantyliner , Herba Maharani  dan lain-lain .


Bagi abam sendiri , takde masalah pun . Janji perkara tu bukan haram . Abam jual , laku , abam juga dapat bonus kan . Syukur Alhamdulillah . Produk SHOM ni memang dikenali ramai orang . Kadang-kadang sebut je , terus orang dah boleh 'tangkap' .

Antaranya BIO-SELEZA PAD & PANTYLINER ni . Ia memang antara yang laku keras dalam biz abam ni . Ada yang ambil sekotak terus , ada 6 pek dalam tu samada campur-campur atau satu jenis . Ada yang beli secara loose . Takde masalah .

Cuba tengok video di bawah . Banyak dah kotak kosong . Tengok kotak kosong ni sayang pulak . Kualiti kotak , tip top ! Boleh recycle ni . Hehe . By the way , sejak mula aktif pada awal Februari 2018 yang lepas , Alhamdulillah , sale abam bersama team dah cecah RM 150 Ribu  .Syukur Ya Allah .


#ProjekRM1000seMinggu
Read more ...