Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 27 March 2015

Setia dengan Botol Susu MAM


Assalamualaikum w.b.t.. Masa isteri mengandungkan Zara dulu, dalam pada kami survey-survey botol susu yang terbaik untuk bakal anak sulung, terjumpa la MAM.. Ternyata Zara guna sampai la sekarang botol susu MAM ni.. Apa yang kami nak elakkan berlaku ialah kembung perut.. Alhamdulillah, Zara memang tak kena kembung perut.. Salah satu ciri botol susu MAM ialah ada satu komponen yang boleh mengelakkan angin berkumpul dalam botol susu semasa baby hisap.. Rujuk entri INI..

Jadi untuk adik Zara ni juga, kami akan mulakan dengan MAM.. Harapnya dia pun tiada masalah.. Kat Kelantan, agak susah nak cari yang set 3 serta puting yang kita nak.. So kali ni Eraz terpaksa la order online.. Alhamdulillah, tak sampai 2 ke 3 hari, dah sampai kat tangan.. Puting botol susu untuk adik Zara dah ada, cuma puting susu gantian untuk Zara, belum ada stok lagi.. Tapi belum masa perlu tukar, cuma untuk standby.. 
Read more ...

Thursday, 26 March 2015

Guess untuk isteri


Assalamualaikum w.b.t.. Ini pemberian kecil untuk isteri lepas banyak handbag dia jadi mangsa banjir hujung tahun lepas.. Tengok dia duk repeat handbag lama tanpa ada yang baru, apa salahnya si suami hadiahkan sesuatu kan.. Lagi tu untuk kegunaan harian juga ke tempat kerja.. Alhamdulillah, lepas duk tilik dan tengok dua tiga jenama, warna itu warna ini, akhirnya Guess menjadi pilihan.. 

Lepas beli dan tengok dia pakai, memang kena dengan kebanyakkan pakaian dia dan selesa guna, so memang puas hati.. At least boleh buatkan orang tersayang happy, kita pun turut la happy.. Kan.. Wassalam..
Read more ...

Teman Lelaki Upahan Episod Akhir

Teman Lelaki Upahan Episod Akhir
Teman Lelaki Upahan Episod Akhir

Assalamualaikum w.b.t.. Diam tak diam, rupanya ramai juga peminat drama Teman Lelaki Upahan ni.. Eraz sendiri, masa mula-mula tengok, memang tak rasa tarikan tu.. Sempai ke sekarang.. Hehe.. Cuma wife la yang on off tengok drama ni.. Walaupun dia sendiri on off tengok, tapi tahu la sikit kot jalan cerita. Tup tup, rupanya hari ni dah Episod 28 iaitu Episod Akhir..

Semestinya ramai yang akan tunggu depan TV malam ni.. Apa yang Eraz tengok, watak Kyra pada mulanya memang boleh buat orang sakit hati.. Tapi dari masa ke semasa, memang nampak perubahan pada dirinya sampailah dia pakai tudung.. Sifat lemah lembutnya timbul.. Sebenarnya sikap angkuhnya sebelum ini bersebab..

Apa-apa pun, selamat menonton Teman Lelaki Upahan Episod Akhir malam ni.. Wassalam...
Read more ...

Keropok dari Mersing


Assalamualaikum w.b.t.. Pernah tengok keropok macam tu kan.. Sebelum ni, Eraz tak pernah beli keropok panjang tu, beli yang keping sebab lagi best.. Kalau yang panjang tu, bila beli, selalu kena yang keras.. Tak ranggup.. Tapi lepas try pemberian rakan sepejabat ni, terus macam ubah selera.. Hehe.. Dia bawa dari Mersing.. Hasil perniagaan family.. Memang tak keras dan ranggup.. Zara pun memang suka la.. Memang papa terpaksa try sikit je dan berkorban simpan untuk anak.. Hehe..

Jarang dapat jumpa keropok yang sedap mahupun keropok keping.. Sama juga dengan keropok lekor.. Sesetengah keropok lekor tu, ada yang boleh buat kite gatal, ada yang jenis banyak tepung berbanding ikan.. Macam-macam.. Kalau kat Terengganu memang banyak pilihan tapi kena pandai pilih la.. Sesetengah tu, kedai tu memang ramai yang singgah beli, tapi bila kita yang beli, tak sedap pun.. Hehe..

Read more ...