Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 29 January 2015

Zara Faleesya dan Telekung Kanak-Kanak


Assalamualaikum w.b.t.. Zara Faleesya, kalau kami pakai telekung ni, dapat la bertahan seminit kot.. Dalam masa dia pakai tu, memang tak duduk diam la.. Lari ke situ sini, kalau ada cermin, dia akan berhenti tengok diri sendiri.. Nak tengok cantik ke tak agaknya.. Hehe.. Ini semua Mama dia tempahkan khas untuk Zara telekung ni.. Siap ada nama lagi.. Bukan apa, nak biasa kan diri dia dalam pemakaian ni.. 

Sekarang ni pun alhamdulillah, kalau dia tengok mama papa solat, dia boleh ikut sama.. At least dia dah pandai hanya berdiri atas sejadah, angkat dia belah tangan dan cuba sujud walaupun sebenarnya dia meniarap.. Hehe.. Ada peluang, nanti Eraz snapkan gambar.. Teletah budak nak membesar...

Read more ...

Senarai Percalonan Penuh Top 5 Anugerah MeleTOP Era 2015

Senarai Percalonan Penuh Top 5 Anugerah MeleTOP Era 2015 | Assalamualaikum w.b.t.. Pagi-pagi buta ni, nak buat entri pasal Senarai Percalonan Penuh Top 5 Anugerah MeleTOP Era 2015.. Rasanya ada orang yang tak sabar nak menunggu Senarai Percalonan Penuh Top 5 Anugerah MeleTOP Era 2015 ni.. Kalau dulu, memang setiap anugerah kot Eraz review.. Tapi sekarang, tengok kelapangan je la sebab lebih fokus kepada entri sering dibaca oleh pembaca erazfadli.com..

Apa-apa pun, kepada mana-mana yang mencari Senarai Percalonan Penuh Top 5 Anugerah MeleTOP Era 2015 kali ni, ini Eraz senaraikan semua yang tercalon dalam Top 5.. Antara yang Eraz support tercalon ialah Jihan Muse.. Hehe..

Senarai Percalonan Penuh Top 5 Anugerah MeleTOP Era 2015
Senarai Percalonan Penuh Top 5 Anugerah MeleTOP Era 2015

Artis Baharu Meletop
1. Ayda Jebat
2. Firman
3. Aman
4. Atikah Suhaimie
5. Amyra Rosli

Artis Lawak Meletop
1. Zizan Razak
2. Jep Sepahtu
3. Johan
4. Abam Bocey
5. Jihan Muse

Bintang Filem Meletop
1. Nelydia Senrose
2. Zizan Razak
3. Shaheizy Sam
4. Nora Danish
5. Bront Palarae

Couple Meletop
1. Scha & Awal
2. Rozita Che Wan & Zain Saidin
3. Aril AF & Puteri Erma Adlinda
4. Irma Hasmie & Redza Syah
5. Syamsul Yusof & Puteri Sarah Liyana

Drama TV Meletop
1. Bukan Kerana Aku Tak Cinta
2. Kerana Terpaksa Aku Relakan
3. Hantu Selfie
4. Aku Ada Wali
5. Suamiku Encik Sotong

Filem Meletop
1. Abang Long Fadil
2. Mat Tudung
3. Ustaz Mu Tunggu Aku Datang
4. Sejoli
5. Penanggal

Group Duo Meletop
1. Akim & The Magistrate
2. Forteen
3. Zizan & Kaka Azraf
4. Mawi & Dato' AC Mizal
5. Sleeq ft Joe Flizzow

Lagu Meletop
1. Mewangi
2. Jaga Dia Untukku
3. Matahari
4. Infiniti Cinta
5. Malaikat

Hos TV Meletop
1. Dato' AC Mizal
2. Zizan Razak
3. Nabil Ahmad
4. Neelofa
5. Datuk Aznil Haji Nawawi

Pelakon TV Meletop
1. Sharnaaz Ahmad
2. Zul Ariffin
3. Amar Baharin
4. Nelydia Senrose
5. Zizan Razak

Penyampai Radio Meletop
1. Johan
2. Haniff
3. Feeya Iskandar
4. Ray
5. Raja Azura

Penyanyi Meletop
1. Akim
2. Dato' Siti Nurhaliza
3. Hafiz
4. Shila Amzah
5. Hazama

Program Radio Meletop
1. JoHaRa Pagi Era
2. Pilih Hit Era
3. Petang Eraz
4. Morning Crew
5. Sinar Pagi

Program TV Meletop
1. Maharaja Lawak Mega 2013
2. Konsert Akhir AF2014
3. Anugerah MeleTOP Era 2014
4. Anugerah Juara Lagu ke-28
5. Ceria Popstar 2

Bintang Online Meletop
1. Emma Maembong
2. Zizan Razak
3. Dato' Siti Nurhaliza
4. Aaron Aziz
5. Hanis Zalikha

Fesyen Meletop
1. Fazura
2. Zizan Razak
3. Dato' AC Mizal
4. Wak Doyok
5. Nabil Ahmad

#Dalam taip entri ni, selalu typo Eraz tu jadi Eraz.. Haha.. BTW, Good Luck kepada semua Senarai Percalonan Penuh Top 5 Anugerah MeleTOP Era 2015

Read more ...

Wednesday, 28 January 2015

Wordless Wednesday #123


Alhamdulillah.. Rezeki dari Allah..

Read more ...

Sunday, 25 January 2015

Like Page / Status / Gambar Perkara Seks / 18SX


Assalamualaikum w.b.t.. Ini yang terjadi pada wife Eraz.. Ramai kawan dia beritahu pada dia yang dia banyak like benda-benda mengarut tentang seks dan perkara 18SX.. Mengarut! Kalau orang yang tak kenal, nampak notification macam tu, memang boleh buat orang fikir macam-macam.. Tambah-tambah kalau yang tengok itu bukan yang orang kita kenal.. Orang yang kenal baik dengan kita, mesti tertanya-tanya samada itu betul atau tidak..

Mesti ramai yang kena benda-benda macam ni kan.. Sure virus punya.. Eraz cuba cari timeline melalui FB Eraz, tapi tak jumpa.. Tapi kawan-kawan wife memang jumpa, siap print screen lagi.. Fuh! Harapnya tak berlarutan.. 

#Berhati-hati semua
Read more ...