Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 15 February 2016

Senarai Calon ABPBH 29 / 2015

Assalamualaikum w.b.t.. Kalau pagi tadi Eraz ada buat entri pasal pengenalan untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) yang ke 29 a.k.a bagi tahun 2015 kan.. [ Rujuk SINI ] So malam ni Eraz nak upload senarai penuh calon awal untuk ABPBH 29 / Tahun 2015 ni.. Biasa la kalau calon awal, kadang-kadang nama yang tak kenal pun ada.. Tambah-tambah untuk calon kategori Artis Baharu Lelaki / Wanita Popular dan Penyampai Radio Popular.. Tapi kalau kategori lain, familiar la semua.. Yang popular ada, suam-suam kuku ada.. Semua ada.. Terbaru ada senarai calon untuk kategori Artis Versatil Popular.. So di buat di ada senarai calon.. Nampak tak?





Nampak macam nama besar tiada macam Shila Amzah.. Mungkin sebab Shila tak de single baru tahun 2015.. Lebih fokus pada kerjaya di China.. Siti Nordiana juga tiada walaupun menang Gegar Vaganza 2015.. Sama macam peserta GV lain.. Faktor? Tiada single barangkali.. Penyampai Radio? Nama besar macam Linda Onn, Halim Othman pun hilang dah.. Lepas Dato' Siti Nurhaliza tak de, mengharapkan Jihan Muse ada sangkut untuk semua kategori atau at least satu memandangkan pencapaian dia pada tahun 2015 yang lepas.. Apa-apa pun, have fun untuk tengok-tengok calon ni.. Wassalam..

Read more ...

Sunday, 14 February 2016

Akhirnya Jumpa di Pengkalan Kubor


Assalamualaikum w.b.t.. Sebenarnya dah lama duk cari sebungkus kitkat bersama dengan teddy bear berbaju kitkat tu.. Pergi dua tiga supermarket atau mall di Kota Bharu ni, memang tak jumpa.. So terlupa terus lepas tu.. Tapi baru ni decide ke Pengkalan Kubor bersama family, akhirnya terjumpa di salah satu kedai di kawasan bebas cukai di Pengkalan Kubor tu.. Tak sangka juga.. Mulanya tengok ramai duk kat area dan duk amek satu sorang kitkat.. Ingatkan ada mug macam sebelum ni.. Sekali ada teddy bear rupanya.. So grab la satu yang berwarna perang coklat ni.. Ada tiga warna pilihan..

Bila buka dalam kereta, bagi wife pegang.. Dia kata bulu memang jenis yang lembut.. Bila pegang sendiri, memang betul.. Ingatkan kalau yang hadiah ni, buku jenis biasa-biasa je la.. So lepas ni, tak mustahil teddy bear ni akan jadi model fotografi by erazfadli.. Haha.. Dan tak mustahil lepas ni, teddy bear tu tak pakai baju kitkat dah.. Errrmmmm..

Read more ...

ABPBH 29 | Banyak Kategori Digabungkan & Artis Versatil Popular Diwujudkan


Assalamualaikum w.b.t.. Sedar tak sedar, tup tup dapat tahu tentang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 29 dah mula buka borang undian pencalonan awal.. Rasa macam baru je ABPBH 28 lepas, sekali dah muncul ABPBH 29 pula.. Harapan kali ni agar Jihan Muse dapat menang kategori Artis Komedi Wanita Popular dan Pengacara TV Wanita Popular.. Tapi lepas tengok-tengok kategori tahun ni, macam lain macam je.. Rupa-rupanya banyak kategori telah digabungkan.. Frust la pulak rase.. Pasti saingan untuk kategori yang digabungkan tu lebih sengit kan.. Tak semua digabungkan.. Ok.. Cuba tengok senarai kategori di bawah :

KATEGORI UTAMA ABPBH 29

ARTIS BAHARU LELAKI POPULAR
ARTIS BAHARU WANITA POPULAR
ARTIS KOLABORASI / DUO / BERKUMPULAN POPULAR
ARTIS KOMEDI POPULAR
ARTIS VERSATIL POPULAR
PELAKON FILEM LELAKI POPULAR
PELAKON FILEM WANITA POPULAR
PELAKON TV LELAKI POPULAR
PELAKON TV WANITA POPULAR
PENGACARA TV POPULAR
PENYAMPAI RADIO POPULAR
PENYANYI LELAKI POPULAR
PENYANYI WANITA POPULAR

Nampakkan kategori Artis Komedi, Pengacara TV dan Penyampai Radio telah digabungkan antara lelaki dan wanita.. Kategori Artis Baharu, Pelakon Filem, Pelakon TV dan Penyanyi masih diasingkan antara lelaki dan wanita.. Tapi dalam pada itu, ABPBH 29 mewujudkan satu kategori baru iaitu Artis Versatil Popular.. Kalau ditengokkan calon awal, semua tu tercalon dalam kategori yang lain.. Rasanya macam tak lama kot kategori Artis Versatil Popular ada.. Macam kategori Penghibur TV Popular yang lepas.. Apa-apa pun, Jihan Muse salah seorang yang tercalon untuk kategori Artis Versatil Popular ni.. Selain dari kategori utama, ada kategori online macam biasa.. Malas nak hurai sebab selalunya yang menang, tak akan menjadi tajuk utama pun.. Hehe.. Ini kategorinya :

KATEGORI ONLINE ABPBH 29

ARTIS PALING KONTROVESI
PASANGAN SELEBRITI ROMANTIS
ARTIS WANITA STAILO
ARTIS AKSI SELFIE POPULAR
ARTIS IKON #RESPEK POPULAR
ARTIS LELAKI STAILO
ARTIS TRENDING POPULAR
ARTIS YOUTUBE POPULAR
GANDINGAN SERASI DI LAYAR
PERSONALITI MEDIA SOSIAL POPULAR
PERSONALITI POPULAR

Apa-apa pun, ini baru pencalonan awal.. Ke Top 5 tak tahu siapa lagi.. Cuma harapkan Jihan Muse lepas semua kategori.. Haha.. 

Read more ...

Saturday, 13 February 2016

Jodoh Plastik | Hanya Kacak & Cantik

Assalamulaikum w.b.t.. 'Jodoh Plastik'.. Itu antara tajuk utama di Harian Metro hari ni.. Kalau tengok pada tajuk, memang boleh agak, apa yang tersirat dalam artikel berkenaan.. Antara caption yang menarik, Eraz dah snap dan kongsi di Fanpage Facebook Eraz Fadli.. Juga di upload di entri ini.. Sebenarnya perkara macam ni memang dah lama terjadi.. Tapi mungkin ada di kalangan kita yang terfikir, dan ada yang tidak terfikir.. Soal nikah kahwin memang satu perkara yang besar.. Kalau kita boleh elak dari berlakunya perkara yang seperti ini, better elakkan dengan berfikir panjang dan berbincang dengan orang yang berpengalaman.. Di bawah ni antara caption yang menarik :


"Golongan muda sepatutnya perlu mengutamakan faktor utama untuk memperkukuhkan dan mengekalkan sesebuah perkahwinan itu, termasuk pendidikan agama bagi mengelak berlaku konflik dalam rumah tangga mereka." - Dr. Mohammad Shatar Sabran

Ada dikalangan mereka yang tersalah langkah memilih pasangan hidup, selepas seketika berkahwin, perangai salah seorang daripada mereka berubah.. Pada saat berubah, akan rengganglah hubungan suami isteri.. Tanggungjawab? Memang boleh jawab sendiri kan.. Bagi yang kahwin berdasarkan rupa paras yang kacak atau cantik ataupun kaya berharta, suatu hari kalau ditakdirkan mengalami kemerosotan dalam kewangan pasangan, akan berlaku juga kes ditinggalkan kerana tidak tahan hidup susah.. Rupa paras? Bukan kekal selamanya juga kan.. Jawapannya sudah ada..

Insyaallah, bagi yang sudah berkahwin, sama-sama kita doakan agar rumahtangga yang dibina itu akan kekal bahagia hingga ke jannah.. Jika yang masih belum kahwin, pilihlah yang terbaik mengikut perkara yang disyorkan.. Insyaallah..
Read more ...

Bila Upload Gambar Zara Faleesya Bertudung

Assalamualaikum w.b.t.. Baru-baru Eraz ada upload satu gambar Zara Faleesya bertudung.. Umur baru 2 tahun lebih.. Tak wajib lagi menutup aurat.. Tapi bila ada peluang, memang kami cuba untuk biarkan dia pakai tudung sebab senang bila dia dah besar.. Sebelum ni pun, setiap kali nampak Mama dia bertudung, terus dia ambil tudung favourite dia dan pakai.. Biasa la budak-budak, cepat belajar dari perbuatan dan tingkahlaku orang tua.. Sebab tu la kita kena sentiasa beri gambaran dan tingkahlaku yang baik kepada anak-anak sementara mereka ingin membesar..


Bila upload, ramai yang komen cakap macam dah besar, tapi realitinya baru 2 tahun 6 bulan.. Eraz sendiri pun macam tak percaya.. Re-confirm dengan wife umur Zara.. Hehe.. Alhamdulillah, untuk gambar yang diambil malam tahlil arwah Tok Bah Zara tu, Zara pakai tudung tu sampai masjlis tamat.. Bukan senang nak snap gambar malam tu.. Ini pun dapat sipi-sipi je.. Gambar yang lain banyak tak clear dia aktif bermain ke sana ke mari malam tu.. Lepas ni boleh la try pakaikan Adam Fitri jubah yang nenek dengan atok dia belikan masa menunaikan umrah.. Tapi kalau dah boleh berjalan, lagi hensem kot.. Kopiah dah ada.. 

Antara komen-komen di media sosial :

  • Comel
  • Matangnya nmpk... so motherly...
  • Zaraaa...nmpk dewasa sangattt!!!
  • Nampak besar mcm sekolah doh..
  • Ayu je tau hehe
  • Matang sungguh kakak ni ye


dan lain-lain..

#Macam tak percaya dah ada dua anak
Read more ...