Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 29 May 2016

Tarikh Proses Ujian Saringan Permohonan Jawatan Kosong USM 2016

Assalamualaikum w.b.t.. Eraz rasa mesti ramai dikalangan pembaca blog ini yang memohon Jawatan Kosong di Universiti Sains Malaysia untuk Jawatan Kosong Tahun 2016 ni.. Tak silap Eraz baru je tutup baru ni.. Tapi tup-tup ada yang share di Facebook makluman tentang Proses Ujian Saringan Permohonan Jawatan Kosong USM 2016.. So siapa yang terlibat, baca makluman di bawah :



Sukacita dimaklumkan, Universiti Sains Malaysia akan mengadakan Proses Saringan Permohonan Jawatan Kosong  pada 2 & 3 Jun 2016 (tertakluk kepada jawatan). Calon yang berjaya disenarai pendek akan dihubungi melalui emel dan sms. Calon dianggap tidak berjaya sekiranya tidak menerima sebarang maklumbalas.

Mengikut makluman tu, dalam masa terdekat dah tu siapa yang layak akan dimaklumkan melalui SMS atau email.. Jadi good luck untuk semua.. Moga ada rezeki korang semua.. Kalau takde kali ni di USM, jangan frust, insyaallah ada rezeki di tempat lain.. Good Luck once again..
Read more ...

Bila Bayi Masukkan Kaki Dalam Mulut

Assalamualaikum w.b.t.. Lepas update dengan satu gambar, rasa macam tak sah kalau tak update di blog kan.. Disebabkan dulu-dulu masa sekolah memang sangat suka menulis, so bila dah tua-tua ni menulis di blog sendiri je la.. Nak jadi penulis secara serius tu memang tak la.. Jadi kita menulis je secara santai-santai.. Ok! Berbalik kepada topik asal..

Bila bayi masukkan kaki dalam mulut, terus kita terbayangkan kata-kata orang tua yang katanya baby tu nak adik.. Sejauh mana kebenaran kata-kata orang tua tu? Eraz sendiri tak sure la tapi kata-kata tu memang melekat dalam kepala.. Selalunya orang-orang tua dulu-dulu mesti bersebab sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan.. 


Sekarang sampai masa Adam cuba main-main untuk masukkan kaki dalam mulut.. Bukan selalu pun.. Selalu asa duk lama dalam carseat je.. Mungkin dah tak de benda lain nak buat, so main la kaki kan.. Tapi kan, tak tahu la tiba-tiba memang Adam akan dapat tahu.. Rezeki Allah kan.. Tapi kalau diberikan peluang, nak biarkan Adam besar la dulu.. Zara masuk sekolah dulu ke, Adam masuk sekolah dulu ke.. Hehe.. 

Read more ...

Saturday, 28 May 2016

Selamat Hari Lahir Adam Fitri !!


Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah, hari ni Adam Fitri genap berumur setahun.. Happy Birthday anak Papa.. Papa doakan semoga Adam panjang umur, murah rezeki, sihat-sihat selalu, jadi anak soleh dan mendapat keberkatan serta kejayaan dunia akhirat.. Papa dan Mama sayang Adam.. Nak hadiah apa? Hehe.. 

Salah satu tujuan penting dengan blog ni adalah untuk Adam dan juga kakaknya, Zara.. Banyak Eraz ceritakan di sini dari mula dalam perut Mama, sampai la sekarang.. So, bila Adam dan Zara dah besar nanti, dah boleh baca, boleh la buka entri-entri papa ni, baca.. Betapa berharganya Adam dan Zara pada papa dan mama dan tahulah macamana susah senang Papa dan Mama besarkan Zara dan Adam.. Insyaallah Papa dan Mama akan pikul tanggungjawab tu sebaik mungkin.. Insyaallah..

Read more ...

Friday, 27 May 2016

Misteri Ayam Jantan

Assalamualaikum w.b.t.. Hairan bin Ajaib juga sebenarnya sebab bermula malam semalam, tiba-tiba ada seekor ayam jantan sesat datang tidur di depan kawasan rumah.. Mana datang entah.. Sehari sebelum tu ada nampak dia main depan rumah jiran sebelah.. Tapi rasa macam dia tak de pelihara ayam jantan.. Burung ada la.. Buat tak tahu lagi masa tu sebab tak kacau rumah kita kan.. Tapi..


Dua malam lepas ayam jantan tu datang tidur betul depan pintu rumah kita dan siap buang ayam air.. Aik! Dia datang bawak masalah la pulak.. Terus halau keluar pagar.. Ingat kan dah tak de la kan sebab siang hari tak de la pulak nampak.. Tapi semalam dia datang lagi senyap-senyap.. Kami sekeluarga tak tahu pun.. Sedar-sedar dengan ada macam sesuatu di luar.. Dan nak tahu apa berlaku pada pukul 4 pagi? Ayam jantan tu berkokok!!!

Adam ok tidur nyenyak.. Zara siap bangun cakap ayam ayam ayam lagi.. Adoi.. Dah macam kat kampung-kampung pulak.. Dah la ayam tu berkokok depan rumah betul-betul.. Apa nak buat ni.. Malam ni nak tengok dia datang lagi ke tidak dan nak tanye jiran, ayam siapa sebenarnya.. Kami rasa ayam ni sesat..

Disebabkan ayam ni sesat, bangun pagi-pagi dah tambah lagi satu kerja sebelum bersiap ke tempat kerja.. Iaitu bersih najis ayam kat depan rumah.. Adoi.. Nasib badan.. Mesti ada je perkara baru yang berlaku.. Hehe.. Kita tunggu malam ni pulak macam ni.. Sabar je la..
Read more ...

Thursday, 26 May 2016

De'Xandra Perfume | Promosi Hebat ( 26 - 31 Mei 2016 )


Assalamualaikum w.b.t.. Mesti korang pernah dengar pasal De'Xandra Perfume kan.. So sempena dah dapat gaji dan nak mula bulan Ramadhan ni, kami akan membuat promosi hebat untuk De'Xandra Perfume.. Dengan pembelian dua botol 35 ml, korang akan diberikan hadiah free gift yang bernilai lebih RM 20 ++.. Memang berbaloi.. Apa yang akan dapat, korang kena whatsapp dulu 0179773382.. Mesti akan tertarik punyalah!

Berbekalkan konsep mampu milik untuk semua rakyat Malaysia, sememangnya kalau korang berkategori pelajar pun mampu untuk memiliki at least sebotol 35 ml De'Xandra Perfume.. Dengan adanya pelbagai pilihan bau kegemaran, sememangnya korang akan berpuas hati.. Dengan harga RM 65 sebotol atau RM 60 sebotol jika membeli 2 botol ke atas dalam masa yang sama, sememangnya berbaloi.. Postage? Ini boleh dibincangkan dan korang sememangnya akan tersenyum..

Follow Instagram zaraadam_online




De'Xandra Perfume, memperkenalkan satu perfume yang sangat murah dan tahan lama.. Dan paling penting ialah boleh bawa solat.. De'Xandra Perfume.. Mesti dah ada yang pernah dengar dan mungkin kali pertama dengar.. Kalau mana-mana yang sudah biasa pakai, memang dah tahu akan kewangian yang ada, ketahanan bauan perfume itu dan harganya.. Mana-mana pembaca yang sedang mencari perfume yang sesuai samada untuk wanita mahupun lelaki, inilah lah pilihannya, De'Xandra Perfume..



Ciri-Ciri DE'XANDRA PERFUME

1) TAHAN LAMA DENGAN HARGA BUDGET

Ciri utama yang dimahukan oleh ramai penggemar perfumes ialah KETAHANANNYA.
Dan soalan PERTAMA yang sering di tanya oleh mereka sebelum membeli ialah
" TAHAN LAMA tak perfumes awak  ni?" atau
" Berapa jam ketahanan perfumes ni?

Dengan memberikan pilihan kepada penggemar jika mahukan yang TAHAN LEBIH LAMA sudah tentu pilihan utama adalah ORIGINAL PERFUMES, tetapi masalah BUDGET menjadi kesukaran kepada mereka

Oleh itu, beliau telah membuat kajian tentang pati perfumes dan mendapati pelbagai kilang pengeluaran perfumes yang mempunyai kualiti dan ketahanan tersendiri . DE'XANDRA akhirnya telah di hasilkan daripada pati yang terbaik dan selamat digunakan dengan harga budget.

2) BOLEH BAWA SOLAT

" Boleh bawa solat tak?" 

​Walaupun sudah berkali-kali ustaz , ustazah dan pihak jakim mengesahkan alkohol boleh dibawa solat tetapi masih ramai lagi yang bertanya.

Oleh itu , beliau mengambil inisiatif untuk mengesahkan alkohol terbaik dari ekstrak tumbuhan. ALKOHOL De'Xandra ialah dari Ekstrak tebu dan ianya  boleh di bawa solat.

3) BOLEH BAWA TRAVEL

Ramai juga yang suka membeli perfumes yang boleh di bawa hand luggage dalam penerbangan & ringan serta mudah dibawa. 

Dengan kandungan 35ml, membantu ramai untuk bawa De'Xandra TERBANG bersama. 

CIRI-CIRI lain yang ada pada DE'XANDRA PERFUMES

1) 35ml , EDP perfume
2) Mudah di bawa TRAVEL
3) Produk bumiputera
4) Tahan lebih lama, lebih 8 jam
5) Setanding produk antarabangsa
6) Kesemua senarai perfumes adalah yang paling di cari penggemar perfume
7) Menepati citarasa & permintaan rakyat MALAYSIA

De'Xandra Perfume ini boleh dipos terus kepada pembeli! Jika beminat, boleh whatsapp ke no. di bawah :

Contact : 0179773382

Follow Instagram zaraadam_online
Read more ...