Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 19 December 2014

Dari Degree ke Master


Assalamualaikum w.b.t.. Kali ni Eraz nak share tentang pencil case ni.. Inilah pencil case yang Eraz guna sepanjang belajar di USM dulu.. Biru tu memang warna favourite.. Lepas je habis, simpan saje-saje sebab tak de niat pun nak guna semula or sambung Master.. Ada lepas habis belajar dulu, dapat exam untuk PTN la, PTD la, so guna semula la.. Lepas dapat kerja, simpan je kat rumah..

Then tergerak hati nak sambung belajar semula sebelum umur 30.. Tapi hajat tercapai masa umur 30.. Hehe.. So gunalah semua.. Kira kenangan banyak nih.. Guna lagi sekarang masa exam sampailah insyaallah awal tahun depan habis Master.. Hehe.. PhD? Errrmmmm.. Tengah fikir lagi.. Dalam kepala terbayang DBA.. Kasi rehat dulu la..
Read more ...

Thursday, 18 December 2014

Tamat Final Exam Semester September 2014


Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah, hari ni last paper untuk final exam Semester September 2014.. Bermula hari Ahad lepas, lastnya hari ni.. Dua assignment dah siap, tinggal dua lagi assignment kena submit by next week.. Lepas tu baru boleh merdeka untuk Semester 4 ni.. Harapnya tak de halangan la nak siapkan.. Stress untuk final exam dah lepas.. 

Bagi pelajar-pelajar OUM Kelantan memang bermasalah hari ni sebab ramai tak dapat datang untuk exam sebab tak jangka air banjir naik sangat cepat.. Ada yang sangkut berjam-jam di atas jalan raya untuk menuju ke OUM.. Ada yang memang tak boleh nak turun rumah langsung sebab dah jadi mangsa banjir..

Nasib baik Eraz ok.. Boleh sampai sebaik mungkin walaupun ada sangkut sikit..
Read more ...

Pemain No 7 Thailand Charyl Chappuis dicari2?

Charyl Chappuis

Assalamualaikum w.b.t.. Nampaknya lepas perlawanan Bola Sepak Piala AFF Suzuki 2014 semalam antara Malaysia dan Thailand, Pemain No 7 Thailand Charyl Chappuis dicari-cari? Kenapa? Nampak gaya macam wanita yang cari infonya.. Hehe.. Tak perlu Eraz hurai kenapa mencari si jejaka ni.. Korang dah ada jawapan rasanya kan.. Sabtu ni mesti trending lagu budak Thai ni.. Nak baca 10 Fakta tentang Pemain No 7 Thailand Charyl Chappuis ni? Klik SINI..

Read more ...

Penjual melalui Facebook dan Instagram kena daftar SSM

Penjual melalui Facebook dan Instagram kena daftar SSM

Assalamualaikum w.b.t.. Rasa macam dah dengar dalam group Whatsapp semalam pasal ni.. Tapi teringat semula lepas terbaca post seorang kawan di Facebook.. Penjual melalui Facebook dan Instagram kena daftar dengan SSM.. Ianya satu langkah itu megelakkan peniaga penipu.. Ok, saya bagus usaha ni bagi pengguna yang membeli melalui Facebook dan Instagram.. Tapi apa pendapat peniaganya? 
Read more ...