Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 19 April 2015

#Zara Faleesya Keutamaan Sekarang


Assalamualaikum w.b.t.. Inilah antara permainan baru yang Zara nak main kalau masa pergi rumah Tok Ma dia.. Kalau turun rumah je, pasti nak naik gelongsor ni.. Sebenarnya ini gelongsor lama.. Hak Milik Cik Sue dia masa kecik.. Sekarang ni Cik Sue pun dah lepas SPM baru ni.. Sekian lama Tok Bah dan Tok Ma simpan, kali ni pasang semula untuk bagi cucu sulung main.. Disebabkan masa kecil, memang kena pegang la dari naik tangga sampai la ke bawah.. Demi keselamatan.. Apa-apa pun boleh berlaku kalau tak jaga baik-baik kan..

By the way, gambar di atas tu bukan sebelum pergi kerja, bukan juga selepas balik kerja.. Tapi semasa break tengahari hari Jumaat.. Eraz yang memang kerja di hari Jumaat walaupun kerja di Kelantan.. So hari tu memang niat nak balik Solat Jumaat kar masjid yang area rumah.. Lepas je selesai Solat Jumaat, balik la sekejap jumpa mereka dengan niat bukan untuk makan, tapi nak tengok Zara.. 

Sampai je rumah tu, apa lagi, terus la minta nak dukung dan nampak gelongsor tu.. Dengan baju kerja dan lepas ni nak masuk office semula, layan la kerenah anak.. Risau berpeluh je.. Tapi nasib baik hanya berpeluh di muka.. Kalau di badan, memang kena mandi la.. Kalau tak, macamana nak masuk office semula kan.. 

Sejak dah jadi Papa ni, memang keutamanya pada Zara lebih.. Budak yang sedang membesar dan masa ni, memang mereka cepat sangat belajar.. Tengok apa yang kita buat sekejap je, mereka terus boleh tiru.. Kalau tiru yang baik-baik tak pe la.. Tapi kalau yang negatif? Minta jauh.. Jadi depan anak-anak memang kena sentiasa berhati-hati sebab sentiasa ada mata yang memandang..
Read more ...

Saya marah awak, bukan saje-saje ..


Assalamualaikum w.b.t.. Baru perasan kat posting di page facebook tu ada typo.. Tapi rasanya semua dah faham kot apa yang Eraz cuba nak tuliskan.. Sebenarnya ayat tu salah satu dialog dari drama Hati Perempuan di slot Akasia TV3.. Rasa macam dah lama Eraz tak follow drama Akasia tapi untuk kali ni, tiba-tiba memang follow hari ke hari walaupun kadang-kadang tengok lakonan pelakon-pelakon ni yang kurang menjadi.. Kenapa la agaknya?

Mungkin sebab pembawakan watak secara keseluruhan dan lakonan watak-watak tertentu.. Kalau dibacakan pada ayat yang Eraz attachkan tu, memang betul jugakkan.. Kadang-kadang kita bukan sengaja nak marah pasangan yang kita sayang teramat tu.. Tak kan la tak de sebab tiba-tiba nak marah.. Dengan niat sebenarnya nak tegur atau didik supaya lepas ni tak berlaku lagi..

Salah faham tu perkara biasa kot... Merajuk ke.. Tapi yang penting adalah kesabaran.. Kesabaran itu juga salah satu tiang yang boleh membuatkan sesebuah hubungan itu kukuh.. Drama ni boleh ditonton, nak ambil pedoman pun boleh tapi, ada tapinya.. Kena la ikut mana-mana yang positif.. Yang positif tu, jadikan pengajaran sahajalah..

Read more ...

Wednesday, 15 April 2015

Sepetang Bersama #ZaraFaleesya


Assalamualaikum w.b.t.. Balik je kerja hari Sabtu baru ni, terus pergi ke rumah mertua sebab nak jemput wife dan #ZaraFaleesya.. Sampai je pintu pagar, tengok adik-adik ipar dan biras tengah duduk basuh kereta masing-masing.. Eraz je tak leh join sama sebab kerja di hari orang lain cuti kan.. Hehe.. Dalam ramai-ramai tu terselit seorang budak kecik ni.. Isk3.. Memang nampak dia la paling sibuk sekali.. Kiri Kanan jalan keliling kereta sebab nak gosok dengan span tu.. Hehe..

Masa Eraz sampai je, terus la snap satu gambar buat kenangan.. Lepas dah settle, semua, bilas la dia dengan air paip yang bersih sebelum naik mandi.. Tapi yang bestnya, dalam basah-basah tu, nak dukung dengan Papa.. Papa dengan baju kemeja kot lagi.. Haha.. Anak punya pasal, dukung je la.. Basah pun basah la.. Hehe..

Read more ...

Tuesday, 14 April 2015

Bila berada dalam minggu EXAM !

Assalamualaikum w.b.t.. Beginilah jadinya bila berada dalam minggu exam.. Blog pun macam tak berapa nak update.. Instagram ada la sikit-sikit.. But its ok, minggu final exam ni akan berakhir pada Jumaat ni.. Walaupun lepas tu akan sibuk dengan kerja juga, at least lepas benan study kan.. Demi kemahuan, masa depan dan kerjaya, aku gagahkan juga..

Sekarang rasa macam nak demam pun ada.. Muka ni, kalau macam ala-ala stress, memang bertindak balas.. Hehe.. Jerawat la apa lagi.. Satu lagi ulser mulut.. Memang akan ikut.. Sabau je la..

#Esok paper Strategic Management! Good Luck!


Read more ...