DeXandra Perfume | Team Eraz Fadli
Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 29 April 2017

Roti Titab di Kopitiam Kita, Kota Bharu

Assalamualaikum w.b.t.. Kalau sebut Kopitiam Kita, mesti majoriti orang Kota Bharu kenal.. Tapi realitinya, bukan semua orang Kota Bharu atau dengan kata lain, Kelantan yang pergi.. Tapi kalau tanya orang luar dari Kelanta, rasanya mereka yang terlebih dahulu kot yang sama.. Macam Eraz sendiri, sejak kedai mereka wujud dan boleh dikategorikan popular, memang tak pernah sampai sehinggalah 19 Mac yang lepas, baru la Eraz dan isteri sampai.. Ketinggalan ke kami? Hehe.. 

First time sampai Kopitiam Kita aritu, memang tak bayangkan macamana keadaan kedai atau keadaan suasana hari tu..  19 Mac tu cuti sekolah, kami memang lupa dan akhirnya mungkin agak 'mencari nahas' pergi.. Niat utama hanya nak rasa Roti Titab yang meletop tu.. Disebabkan cuti sekolah, parking kereta pun penuh tapi alhamdulillah kebetulan ada kereta keluar.. Sampai kedai, full house.. Siap ada menunggu sambil berdiri.. Alang-alang dah sampai, dan anak-anak pun takde, kami tunggu la sekejap.. Ting! Rezeki kami, sekejap je tunggu, ada meja kosong..

Tempah Roti Titab dan boleh tahan menunggu sebab satu meja order borong agaknya.. Banyak-banyak.. So ambil la nasi bungkus dulu belasah.. Sampai masa roti kami sampai, kami telan je la.. Rasanya?? Errmmm.. Bagi Eraz, biasa je kot.. Tak tahu la orang lain.. Tapi disebabkan 'jenama'nya sangat popular, so ramailah mencari kan.. Kami order 3 je kalau tak silap.. Harga? Boleh tahan.. Hehe.. Paling penting bagi owner, kedainya full house.. Happy meniaga macam tu..



Adakah akan pergi untuk kali kedua? Kalau hanya Eraz dan isteri, mungkin tak la kot.. Tambah-tambah kalau masa cuti sekolah.. Tapi kalau ada kawan atau maybe family yang nak rasa, mungkin la boleh bawa mereka..
Read more ...

Wednesday, 26 April 2017

Gelagat Dua Beradik | Zara Adam

Assalamualaikum w.b.t.. Membesarkan dua beradik ni, memang berbeza.. Si kakak membesar dengan caranya.. Si adik pula membesar dengan cara dia.. Dengan gender berlainan tu memang patut la kan.. Zara membesar dengan cepat sikit matang berbeza sikit dengan adiknya, Adam.. Manja tu lebih sikit.. Mungkin juga Zara baru nak masuk 2 tahun, Adam dah lahir.. Tapi Adam, nak masuk 2 tahun ni, masih menjadi 'bongsu' lagi..


Adam sekarang ni menggelarkan diri dia 'adik'.. Tak tahu la kot-kot lepas ni dapat adik, kena la tukar panggilan.. Hehe.. Bab berkawan, memang berkawan, tapi kalau sampai masa mereka nak berganduh manja, memang pening kepala kami nak kawal.. Kadang-kadang adik yang mula dulu.. Kadang-kadang kakak  yang mula dulu.. Tapi kalau tak menangis salah seorang memang tak sah.. Time menangis dua-dua pun ada.. Hehe..

Ada ketika kami boleh tinggalkan mereka berdua tapi kadang-kadang kami memang tak boleh lekang di mata.. Sebabnya kalau mereka bad mood atau tengah berebut nak guna barang yang sama, peratusan mereka nak bergaduh tu sangat tinggi.. Bergaduh bukan dengan menggunakan barang yang bahaya.. Biasa adik tarik rambut kakak.. Ada ketika dengan gigitan.. Kakak 'serang' adik dengan tolak or cubit.. 

Kadang-kadang perkara tu jadi hiburan.. Ya la dalam tempoh nak membesar kan.. Tapi ikatan mereka kuat.. Bergaduh tu kadang-kadang la.. Tapi persahabatan tu kuat.. Kalau macam contoh gambar di atas, si kakak yang sukarela nak pegang tangan adik.. Jalan bawa ke kolam untuk main air.. Si adik ikut tapi tak lama lepas tu, adik yang heret kakak sebab adik jalan cepat.. 

#Semoga Zara dan Adam membesar dengan baik dan menjadi anak-anak soleh solehah.. Jaga Mama Papa dengan baik

Read more ...

Wednesday, 5 April 2017

Senarai Calon ABPBH 30 (2017)

Senarai Calon ABPBH 30 (2017) | Assalamualaikum w.b.t.. Nampaknya demam ABPBH muncul lagi.. Kali ini merupakan edisi ke 30.. Dan nampaknya ada satu perubahan besar yang berlaku untuk ABPBH 30.. Apa dia? Penganjur telah mengubah cara undian yang mana akan dilakukan secara online 100 peratus di laman web ABPBH iaitu www.abpbh.com.my mulai 5 April 2017 sehingga 30 April 2017.. Semuanya secara percuma.. Cuma korang kena ada internet je la.. Hehe.. Tiada lagi kena beli surat khabar macam dulu.. 

ABPBH 30 akan disiarkan secara langsung di TV3 pada Ahad, 14 Mei 2017.. Kategori yang akan dipertandingkan ialah Artis Baharu Lelaki Popular; Artis Baharu Wanita Popular; Artis Duo/Berkumpulan Popular; Penyanyi Lelaki Popular; Penyanyi Wanita Popular; Pelakon TV Lelaki Popular; Pelakon TV Wanita Popular; Pelakon Filem Lelaki Popular; dan Pelakon Filem Wanita Popular, Artis Komedi Popular, Penyampai Radio Popular, Pengacara TV Popular dan Artis Versatil Popular..

Setiap kategori ada 25 senarai artis yang tersenarai.. Untuk senarai berkenaan, korang kena ke www.abpbh.com.my.. Manakala ada 5 kategori online iaitu Gandingan Serasi Drama, Gandingan Serasi Filem, Personaliti Media Sosial, Artis Berpengaruh di Laman Sosial dan Artis Sensasi adalah menambah kemeriahan ABPBH 30..

Satu yang masih menjadi tanda tanya.. Kategori Bintang Paling Popular macam belum lagi diwar warkan.. Adakan kategori berkenaan dimansuhkan atau dihapuskan? Errrmmm.. Harapnya tak la.. Mungkin sidang media seterusnya, penganjur akan maklumkan.. 

Syarat dan peraturan mengundi:

Bagi setiap sesi pengundian, pembaca boleh mengundi sebanyak 20 kali.
Proses pengundian boleh diulangi selepas 30 minit untuk sesi seterusnya.
Undian akan ditutup pada 30 April 2017, jam 11:59 malam.


Khas untuk peminat Siti Nordiana :


Siti Nordiana telah dicalonkan untuk 4 kategori di bawah :

CALON KATEGORI UTAMA ABPBH 3.0

Kategori Pelakon TV Wanita Popular
Kategori Penyanyi Wanita Popular
Kategori Artis Kolaborasi / Duo / Berkumpulan Popular (Bersama Alif Satar)

CALON KATEGORI ONLINE ABPBH 3.0

Kategori Gandingan Serasi Drama (Dia Semanis Honey)
Read more ...