Friday, 5 July 2019

(GAMBAR) Countdown Pelancaran Single SATUKAN RASA - SITI NORDIANA & KHAI BAHAR

(GAMBAR) Countdown Pelancaran Single SATUKAN RASA - SITI NORDIANA & KHAI BAHAR | Assalamualaikum w.b.t . Bagi siapa yang follow IG Khai Bahar , pasti akan perasan beberapa gambar Khai photoshoot dengan seorang wanita misteri . Bersama caption yang romatik juga .

Bermula dari '10 Hari Lagi' sehinggalah berlarutan ke '1 Hari Lagi' . Masa tu ramai yang berteka teki siapa tapi majoriti mereka dah dapat meneka tepat itu iailah Siti Nordiana . Akhinya tekaan mereka tepat dan Khai menunaikan janji bongkarkan siapa wanita itu .

Akhirnya pada Pelancaran Single SATUKAN RASA - SITI NORDIANA & KHAI BAHAR dilakukan dan seterusnya MV Official dilancarkan di Youtube . Sekejap je dah trending dan seterusnya mendaki selepas 24 jam , terus Trending #1 ! Tahniah .

Berita baik lagi untuk peminat Khai Bahar dan Siti Nordiana , dikatakan Siti Nordiana akan berlakon bersama Khai Bahar dalam satu drama arahan Michael Ang bulan depan . Kalau benar ini terjadi , memang gempak la . OST lagu confirm dah guna lagu Satukan Rasa kan . Tapau la award tahun depan . Haha . 

Siapa yang belum tengok MV Official , abam letak kat sini ok . Selamat menonton ! Road to 1M hari ni !















Read more ...

Cara Tukar Tupperware Rosak Di Stokis

Assalamualaikum w.b.t . Memang jadi sejarah la semalam . First time kot rasanya Tupperware kat rumah tu rosak . Dua-dua penutup air kami yang warna biru tu rosak macam rapuh . Wife kata , sayang tengok bekas tu sebab masih elok tapi penutup rosak .

So dia cadangkan p tukar yang baru di stokis . Abam ya kan saje lah ! Tapi tak pernah p tukar so tak tahu prosedur la . Then kami semalam berdua pergi try and error .

SEBELUM

Senang je rupanya . Sebab first time , p la kaunter pertama dulu . Sekali staf tu kata , terus ke kaunter belakang tempat ambil barang order . Tanpa tanya no. ahli ke , apa ke . Disebabkan takde orang sangat , wife terus ke kaunter tu dan serahkan dua penutup tu pada staf yang ada .

Then dia tanpa tanya apa-apa sebab kami dah beritahu nak tukar . Dia check dan terus ke belakang . Bawa keluar yang baru . Serah pada kami dan kami balik . Haha . Walaupun dapat ganti warna putih dan merah , takde hal la . Janji boleh guna kan .

SELEPAS

Senang kan ? Haha . So korang , kalau ada Tupperware yang rosak , walk in ke stokis berdekatan ok . Terima kasih . Sekian sharing . Pastikan yang Original ok . Hehe .
Read more ...

Saturday, 22 June 2019

Pengalaman Pertama #ZaraAdam Buat CheckUp Gigi

Assalamualaikum w.b.t . Fuh ! Semangat nak mem'blog' tu memang menggunung orang kata . Kalau dulu , dia punya excited tu memang pelik bangat ! Tapi selepas beberapa tahun ni , bila komitmen dah bertambah , memang terlampau slow walaupun idea menulis tu ada . Bila tengok views yang hampir 3.5 Juta tu , rasa sayang sangat . Walaupun tak aktif menulis , abam still renew macam biasa domain ni setiap tahun . 

By the way hari ni nak citer pasal pengalaman pertama #ZaraAdam buat checkup Gigi . Sepatutnya seawal umur 4 tahun dah mula . Adam ok la tahun ni baru masuk 4 tahun tapi Zara dah 6 tahun . Tapi lebih baik bawa dari tak bawa langsung kan ? Hehe .


So sehari sebelum selepas bali dari tadika memang dah cerita pada Zara yang esok 'OFF' sekolah dan Mama Papa akan bawa pergi Pusat Pengajian Sains Pergigian USM di bahagian perkhidmatan untuk untuk checkUp . Mula-mula dia macam tak nak , tapi bila pujuk-pujuk , berjaya ! Yes !

Then terfikir , kenapa tak bawakkan sekali Adam kan . Lagi pun dah 4 tahun . Pujuk Adam pula dan nampaknya positif . Then Mamanya terus daftarkan kedua-dua sekali . Ok settle bab pujuk . Esoknya tak tahu la macamana . 



Esok paginya mereka bangun macam biasa dan ikut je kami ke tempat tujuan . Daftar , sebab awal pagi , terus dapat turn pertama dan kedua . Better Adam yang masuk dulu kan . Sekali bukan main senang dia naik atas kerusi tu dan baring serta nganga . Papa yang rasa lepas terharu . Huhu .



Zara tak payah cakap la , dia dah besar dan faham . So dia ok la . Nasib baik la juga suruh Adam dulu yang checkUp ! So , kisahnya berjalan dengan lancar . Lepas checkUP , bawa anak-anak makan serta pergi kedai mainan sebagai reward ! Hehe . 

Jadi kepada ibubapa diluar sana , jom la bawa anak-anak checkUp Gigi awal-awal sementara tak semua gigi anak tu dikategorikan terlewat . Kadang-kadang kita fikir , alamak , mesti anak menangis ni . Itu ini . Tapi keadaan sebenar , kita tak tahu kan . Hehe .

By the way , pada yang baca entri ni , sudilah kalau ada masa tinggal 1 komen sebagai tanda masih support . Boleh la abam mengarang lagi . Hehe .
Read more ...

Monday, 4 March 2019

Terlayan ' Touch Your Heart ' tvN Asia

Assalamualaikum w.b.t . Bila dah peminat drama Korea zaman-zaman Winter Sonara , Autumn In My Heart , My Love Patzzi dan lain - lain dulu , memang akan tetap teringin nak tengok walaupun umur dah masuk pakcik - pakcik . Hehe . Untuk rekod , last layan drama di TV ialah pada awal tahun 2017 lepas , drama ' Innocent Defendant ' . Lepas tu stop sebab tak rasa nak tengok . Tapi sekarang , bila dah teringin , tertengok iklan di channel mana tah , ada drama ' Touch Your Heart ' .


Bila dah tahu tajuk , tengok iklan , Eraz hanya kenal heronya saje sebab hero ni memang zaman drama popular My Girl dulu . Maksudnya dia memang lagi tua dari Eraz la . Si heroin tu kalau google , memang orang lama juga tapi tak kenal . Sorry .

Hero : Lee Dong-wook


Heroin : Yoo In-na


Drama ni pasal kisah perintaan antara seorang pelakon terkenal (si heroin) yang berada di zaman kejatuhan dan kegelapan akibat skandal dengan seorang peguam yang lurus . Lurus ke ? Ya la ala ala sikap di mahkamah la . Bila tahu sinopsis tu , terfikir juga , best ke tidak . Tapi bila tengok pada Episod ke 5 , ade juga kes mahkamah menarik terselit , jadi best . Lawak pun boleh jalan .

Si heroin tu decide untuk membuat kemunculan semula dengan satu projek best dan terpaksa menyamar bekerja sebagai setiausaha si hero . Si hero pula , seorang peguam yang workaholic juga yang selalu menang kes-kes . Macamana mereka boleh bercinta tu , panjang la nak cerita . Kisah mahkamah pun menarik dalam ni , bukan jenis yang direct kita boleh teka siapa yang bersalah .

Setiap minggu ditayangkan dua episod pada hari Khamis dan Jumaat di channel tvN Asia .Tak ingat no berapa . Masa , malam . Lupa sebab main rekod je . Nak tengok live , jangan harap la .
Read more ...

Sunday, 3 March 2019

Petama Kali ke KBB Burger & Steak

Assalamualaikum w.b.t . Bukan main popular lagi KBB Burger & Steak ni Kota Bharu tapi orang Kelantan ni pertama kali sampai . Haha . Tapi kalau nak ikutkan macam tu la , kalau dah memang tempat tu di kawasan sendiri , pasti susah punya nak sampai . Betul tak ? By the way , nak share sikit pengalaman ke sana .

Malam tu Eraz berpeluang makan di bahagian dalam . Memang cantik , selesa . Disebabkan ramai orang , memang pihak KBB Burger & Steak sediakan meja dan kerusi di luar kedai . Meriah kan . Setiap kali lalu , memang tengok je , tak pernah nak singgah . Tapi malam tu , Allah aturkan kami sampai juga ke sana .

Dalam hati nak makan yang simple je walaupun ada la rasa macam lapar sikit . Haha . So bila sampai kedai , tengok makanan atas meja orang lain , keciknya burger dia , kenyang ke ? Itu persoalan dalam hati la .

Bila rasa macam ala-ala lapar sikit , terus order Burger Meat Extreme . Ala kecik je kan , bukan besar pun . Wife pun beriya order Salmon dan anak-anak share Burger Ayam . Tapi Salmon takde la pula , habis . Disebab kan wife memang dah kenyang katanya , dia share dengan anak je .

Sekali sampai Eraz punya , ok dalam hati kata cepat ni habis . Sekali , bukan main susah lagi nak habiskan . Serius daging dia memang padu , mengenyangkan . Haha . Padan muka . Gambar kat bawah ni Eraz punya .



Ini wife dan anak-anak punya .


Ini adik ipar Eraz punya . MIL pun ikut sekali malam tu . Sambil-sambil bawa anak ambil angin luar . Satu lagi menu , tak sempat nak snap . Rosted Chicken . Gambar yang last tu , lupa nama dia tapi  harga kalau tak silap dalam RM 79 . Nanti Eraz update .

Akan datang lagi nanti ? Ya pasti . Insyaallah . Pasti berkunjung lagi . Boleh la try menu lain pula .
Read more ...

Saturday, 2 March 2019

ERAZFADLIDOTCOM akan kembali ? !


Assalamualaikum w.b.t . Ya Allah , tak tahu nak kata la bab rindu nya pada blog ni wei ! Haha . Tapi memang tak sempat nak selit langsung nak buat entri baru . Dalam hati memang nak menulis tulis dan tulis .

Disebabkan masih sayang juga la , setiap tahun tak pernah miss untuk renew domain ni . Risau pulak history yang dah dipublish sebelum ni akan hilang . Cerita sendiri dan anak-anak banyak tercatat ni . Bila anak-anak besar , mesti mereka happy dapat baca semua ni semula .

Insyaallah dalam masa terdekat , Eraz akan cuba untuk aktifkan balik walaupun tak pasti pembaca masih ada ke tidak sekarang . Minat tu tetap ada , cuma masa memang sangat-sangat mencemburui orang kata .

Kerja masa biasa cuma sekarang aktif dalam #ProjekRM1000seMinggu yang sangat memberi hasil ni sampai dipermudahkan urusan untuk qulified ke VVIP Trip Kunming .

Blog ni akan kekal menjadi Personal dan Parenting Blog yang sangat sesuai dengan keadaan Eraz sekarang . Ok , publish yang ni dulu , next ? Coming soon .
Read more ...