DeXandra Perfume | Team Eraz Fadli
Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 31 December 2011

Segmen Farah Alias-Lagu Pilihan 2011

Lagu Pilihan Tahun 2011 :

1. Lelaki Seperti Aku - Alif Satar
2. Cukup Indah - Alif Satar
3. Ombak Rindu - Hafiz & Adira

- Cukup 3.. Sebenarnya banyak lagi.. ;)
Read more ...

Because You Loved Me - Celine Dion Live in Memphis


Tak rugi korang layan video live ni.. Aku perasan persembahan Celine ni masa aku belajar kt USM dlu.. Masa tu best fren aku beli VCD nyanyian live Celine Dion.. Salah satu lagu dlm tu ialah lagu ni.. Mmg power la.. Byk2 part2 menarik.. selain tu, lirik, fuh!! layaaannnnn...

Lirik : 

For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
And never let me fall
You're the one who saw me through, through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me 

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you 

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me 

You were always there for me
The tender wind that carried me
The light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you 

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me 

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me 

I'm everything I am
Because you loved me 


Read more ...

Tsunami Besar Di Langit !

Tsunami Besar Di Langit !

Subhanallah, 

Allahuakbar,

satu fenomena alam yang terjadi di langit pada 16/12/11 di Alabama, Amerika Syarikat menunjukkan seolah-olah ombak tsunami besar berlaku yang terbentuk di langit biru..

Penduduk di Alabama berasa kagum dengan fenomena yang terjadi lalu mengambil gambar dan menghantarnya ke stesen kaji cuaca. Pakar mengatakan fenomena hebat ini berlaku apabila satu lapisan bahagian atas (udara) bergerak lebih pantas berbanding lapisan bahagian bawah(air).

30/12/11 - seperti ombak besar -di Segamat,Johor,Malaysia 

30/12/11 - Subhanallah..fenomena sama yang berlaku di Segamat, Johor. Gambar ini diambil di Labuan,Sabah oleh seorang hamba Allah. 

Info : FB
Read more ...

Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com

Pencarian Blogger Aktif
25/12/2011 hingga 31/12/2011

Penyertaan terakhir di hujung tahun 2011.. Rasanye syarat penyertaan dah cukup.. :) Info : Hayat blog ni sebenarnya baru berusia sebulan lebih, tapi alhamdulillah aku berjaya buat posting2 yang menarik perhatian blogger dan mencapai lebih 700 follower.. Tahun yang banyak meninggalkan kenangan.. Happy, Sedih dan semua-semua lah.. Apa yang pasti, semua itu ditakdirkan oleh tuhan dan jika ianya satu cabaran or dugaan yang mencabar keimanan means dapat kesusahan, terima lah dengan redha n hadapi nye elok2.. Selalu nya ape yang berlaku itu, ade hikmah disebalik nye.. Selamat Datang 2012..!!! Di harapkan tahun 2012 ini memberi sinar baru yang lebih membuatkan semua orang disekeliling gembira.. Peace..
Read more ...

"There are no more posts to show." @ Facebook..~

Pada sape2 yang tahu hal ni, aku mau tanye.. :

Kat wall FB aku dah tak cm dlu.. Aku rase aku tak main ape2 setting.. Tibe2 je jadi cmni.. Wall aku dh tak paparkan posting2 yg lame.. cube dlm 3, 4 posting terkini je.. pastu terus letak notis "There are no more posts to show."

Korang tahu tak leh baiki cmne? Dah cube carik kat setting, tp tak jd gak.. Atau pun benda ni hanya sementara?? 
Read more ...

Dalam Kenangan : Maaf [Jikustik]

Lagu ni same cm lagu Hidupku Kan Damaikan Hatimu sebelum ni, lagu ni aku suke dgr ms aku kt matrix.. Rentak lagu n lirik, btul2 best! cube korg dgr..


Maaf

Artis: Jikustik

Kau, menyisakan tangis
pertengkaran semalam
di antara kita
Kini, 'ku harus berdiri
di tepian hati
bimbang 'tuk memilih

Kau harus tahu, dalam hatiku
bergetar waktu 'ku tahu,
kau terluka saat aku...

Buatmu menangis
Buatmu bersedih
Ingin 'ku memelukmu
dan ucapkan maaf
Maafkan aku, maafkan aku
maafkan aku
Aku, aku pun mencoba
'tuk beri yang terbaik
untuk kaumiliki
Kini, 'ku harus berdiri
di tepian hati
bimbang 'tuk memilih

'Ku buat kau menangis
buat mu bersedih
ingin 'ku memelukmu
dan ucapkan maaf,
maafkan aku
(buatmu menangis)
(buatmu bersedih)
maafkan aku
Read more ...

Friday, 30 December 2011

Masa Itu EMAS ..

aku rase baru je hari Jumaat.. Tup tup skang dah hari jumaat lagi sekali.. Masa berjalan cepat giler skang.. Pejam celik pejam celik, dah masuk 2012.. Umur makin hari, makin meningkat.. Tangunggjawab pun same.. Tp ape2 pun, berjalan la mengikut arus perdana..InsyaAllah Tuhan membantu orang yang sabar.. Sabar menempuhi dugaan dan cabaran yang dilalui.. Mungkin ade hikmah di sebalik ape yg berlaku.. Mungkin sinar menanti di akhir nya.. Go go power rangers!!! :)



Read more ...

Percaya Pada Seseorang Yang Mempunyai 3 Perkara ini..

Only trust someone who can see these three thing in you : -

1. The sorrow behind your smile..
2. The love behind your anger..
3. And the reason behind your silent..
-------###------


Read more ...

Dalam Kenangan : Hidupku Kan Damaikan Hatimu

Kalau aku dengar lagu ni, mesti buatkan aku teringat zaman2 kt matrix melaka dlu.. sbnye, lagu ni femes pd thn tu.. layaaaaaannnnn...


-----------------------------
berjalan di tepi pantai
tertiup angin berhempus
sejukkan hati damaikan dirimu
melihat biru

bersama telah dilewati
bersama telah dijalani
aku di sini kan bersamamu
telah ikat janji

hidupku kan damaikan hatimu
diriku kan selalu menjagamu
ijinkan ku selalu bersamamu
kasihku padamu

telah kuberikan semua
telah kurasakan bersama
sampai terhenti nafasku ini
hanyalah untukmu
-----------------------------

Hidupku Kan Damaikan Hatimu - Caffeine
Read more ...

Thursday, 29 December 2011

Hadapi dengan Tenang.. Berjalan Mengikut Arus yang betul..


Hidup tak lari dari masalah. Kita letih. Masalah yang datang bertimpa-timpa. Kadang kala kita rasa hanya kita yang ada masalah. Lalu semua orang yang tak berkaitan terkena tempiasnya. Hendak tunjuk kononnya "Hey, aku tengah ada masalah. Jangan ganggu."

Dan bila amarah itu reda, kita menyesal. Kawan yang bertanya dan terkena tempiasnya mula menjauh. Mungkin ahli keluarga paling senang terkena. Orang yang kita sayang selalunya yang kita akan mudah marah. "Ah, adik ni. Bukan tak boleh buat sendiri." 

Bila marah, bila hati dirundung masalah. Jauhkan diri dari manusia. Kongsilah dengan-Nya. Sekurang-kurangnya, rasa kusut dan marah itu akan reda sebelum ALLAH bagi jalan penyelesaiannya melalui manusia.

Senyumlah. :)

Sumber : Pakar diari hati 
Read more ...

Segmen - 5 blog paling diminati 2011.. By Nizam Ijam

Read more ...

Whitney Houston & Mariah Carey - When You Believe Live at OSCAR


Lagu 'When You Believe' mmg best! Cuma menariknya video ni, korg kena tgk dlu then compare dgn lagu original di bawah.. korg luangkan la masa dalam 4 minit 50 saat untuk tgk persembahan diaorg.. cube korg dgr baik2 sepanjang mereka perform.. korg akan perasan yg suara Mariah Carey tenggelam.. aku tak mahir sgt bab2 nyanyian ni.. Tp ade silapnya.. Korg nilai la sendiri then cube compare dgn lagu original kat bawah.. Cube korg tapsirkan pandangan muka Mariah pada minit 2:50.. hehe.. adakah mereka bersaing masa ni? 

Read more ...

Wednesday, 28 December 2011

Kisah Moral : Meow berbisik..


camni.. cube korg bygkan korg yg berada di tmpt kucen yg duk sorg2 tu.. ape perasan korg? 
moral dlm cerita ni, tlg la jgn berbisik dgn rakan sebelah kamu, sedangkan kawan kite yg sorg lg tu ade bersama2.. dia akn rs d pinggirkan.. lg sakit hati ble kwn2 berbisik then mata tgk kt kite yg tak panggil utk join berbisik.. mgkn jgk dia akan pk yg korg tgh umpatkan dia.. adoiiii.. kecian nye aku tgk muka kucen yg sekor tu.. sabau2.. 
Read more ...

Official VC Patah Seribu - Shila Amzah

Sayang betul lagu ni tak popular.. Ni semua gara-gara lagu Beribu Sesalan yang meletup!

- Patah Seribu -


# Lirik :

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…
Read more ...

Segmen : Up Traffik Akhir Tahun!

Read more ...

GLAM Lelaki : KHAIRUL FAHMI CHE MAT

Menampilkan KHAIRUL FAHMI CHE MAT, The World Class Goalkeeper..


Komen korg?
Read more ...

Tuesday, 27 December 2011

Gelak, Kesian & Bangga.. Semua Ada..

cuba korg layan video ni.. bagi aku, nak gelak pun ade.. kesian pun ade.. bangga pun ade sbnr nyer sebab dia tak putus asa nak try.. hehe..

Read more ...

Never Ever Give Up ! ;)








Read more ...

Monday, 26 December 2011

Tak rugi kalau korang spend masa dengar lagu ni..


Sad Love Story - Sad Sonata ( If You Love Me )

apa komen korg?
aku dr mula study kt usm, mmg minat giler citer korea smpi la skang.. dh byk hbskan duit simpanan sb mau beli cd2 drama.. hehe.. lagu2 dr drama korea, mmg best giler!
Read more ...

Sunday, 25 December 2011

Renung-Renungkan Maksud Kartun ini.. ;)

tak de ape nk tulis, cuma sape yg membaca, mesti phm ape yg hendak komik ni nyatakan.. hehe..
Read more ...

Wang Kertas Baru Malaysia 2012

Wow.. Memang cun design yang kertas yang terbaru ni.. Korg dh tgk? 


RM 100- KEJAIBAN ALAM SEMULA JADI


RM 50- PERTANIAN DAN TEKNOLOGI



RM 20- HIDUPAN LAUT


RM 10- FLORA


RM 5- HIDUPAN LIAR


RM 1- SUKAN TRADISIONAL

Info untuk duit syiling terbaru? Klik SINI
Read more ...

Pengeluaran Duit Syiling Peringatan untuk Siri Ketiga Duit Syiling Baharu Malaysia


Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling peringatan baharu sempena pengeluaran Siri Ketiga duit syiling Malaysia yang akan berada dalam edaran pada awal tahun depan. Dilancarkan hari ini oleh Gabenor Bank Negara Malaysia, duit syiling peringatan yang dikeluarkan adalah dalam denominasi 5 sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen.  

Ciri-ciri unik yang mencorakkan budaya dan warisan negara menjadi sumber inspirasi reka bentuk duit syiling siri baharu ini. Motif reka bentuk duit syiling ini memaparkan keindahan alam semula jadi, flora dan fauna dan seni kraf tangan tradisional yang terdapat di Malaysia.

Siri baharu duit syiling ini lebih kecil dan ringan untuk memudahkan orang ramai menggunakannya. Duit syiling berwarna kuning dan perak ini juga mempunyai sisi tepi yang berbeza-beza bagi memudahkan orang ramai dan mereka yang kurang upaya penglihatan untuk mengenali dan membezakan dengan lebih baik jenis-jenis duit syiling yang berlainan. Duit syiling baharu ini dibuat dengan menggunakan kemajuan terkini dalam teknologi pembuatan duit syiling dengan memasukkan ciri-ciri keselamatan yang lebih baik untuk mengelak daripada pemalsuan. Logam baharu yang digunakan untuk membuat duit syiling ini adalah dari jenis yang lebih berkualiti dan tahan lama.


Reka Bentuk Duit Syiling

Bahagian Hadapan Duit Syiling

Motif untuk denominasi 5 sen, 10 sen dan 20 sen memaparkan empat belas titik yang melambangkan tiga belas Negeri serta Wilayah Persekutuan. Motif untuk duit syiling 50 sen mempunyai lima garis mendatar yang melambangkan lima prinsip Rukun Negara. 

Motif bagi setiap denominasi adalah seperti yang berikut:


Denominasi
Ikon
50 senSulur Kacang
20 senBunga Melur
10 senOrang Asli Motif
5 senDestar Siga

Bahagian Belakang Duit Syiling

Bahagian belakang semua duit syiling 5 sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen memaparkan motif yang sama iaitu bunga raya, yang merupakan bunga kebangsaan dan angka yang menunjukkan tahun penempaan, nilai muka duit syiling dan perkataan 'Bank Negara Malaysia 'sebagai pihak berkuasa yang mengeluarkan duit syiling.

Siri baharu duit syiling ini adalah sah diperlakukan dan akan berada dalam edaran bersama-sama dengan siri yang sedia ada. Siri yang sedia ada akan dikeluarkan daripada edaran secara beransur-ansur.

Bank Negara Malaysia akan bekerjasama rapat dengan institusi-institusi kewangan, perniagaan dan vendor yang mengendalikan wang tunai untuk memastikan peralihan yang lancar siri baharu ini. Vendor yang mengendalikan mesin wang tunai akan diberikan tempoh selama enam bulan untuk mengubah suai mesin mereka bagi memudahkan penggunaan duit syiling baharu ini dengan mudah. 

Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan Siri Keempat wang kertas baharu pada bulan September tahun ini.

Keunikan Malaysia

Duit Syiling Malaysia Siri Ketiga

Ciri-ciri unik yang mencorak budaya dan warisan negara menjadi sumber inspirasi dalam reka bentuk duit syiling Malaysia siri ketiga ini. Dengan tema ‘Keunikan Malaysia’, reka bentuk baharu duit syiling ini memaparkan motif-motif seni kraftangan tradisional dan keindahan flora dan fauna negara. Duit syiling ini menyerlahkan identiti kebangsaan Malaysia yang kaya dan pelbagai dengan begitu indah sekali.

Info

Wang Kertas Terbaru??? Klik Di SINI

Read more ...

Saturday, 24 December 2011

Ajaibnya Cinta, Cerekarama TV3


Pelakon
Johan Asari, Umie Aida, Qhusairi Razali (Qi), Anzalna Nasir, Nadia Nissa. 

Sinopsis
Ajaibnya Cinta mengisahkan tentang seorang pemuda bernama Affendi yang kerap mencuri. Seluruh penduduk kampung tahu tentang perangai buruk Affendi termasuklah emak Affendi sendiri yang mengakui tidak mampu lagi menasihati anaknya. Suatu hari, Affendi memecah masuk ke dalam rumah Ramli untuk mencuri tiket perlawanan bola seperti yang dijanjikannya pada Musliha. Namun, Affendi tertangkap dan dipukul oleh Ramli serta kawan-kawannya. Mak Tom yang menyedari situasi tersebut datang menyelamatkan Affendi. Apakah Affendi akan menyedari kesilapan yang dilakukannya atau dia tetap dengan perangai buruknya? 

Berita Penuh & Kredit : KepalaBergetar

Nota kaki kukeko.. hehe : Malangnya aku tak dpt tgk pun citer ni.. Aku buat posting ni sebab salah sorg pelakon dia - Nadiya Nisaa.. Saje mau review citer2 lakonan dia.. Sekali search sal drama ni, jumpe sinopsis  kat blog KepalaBergetar.. So Layannnn..
Read more ...

The chipettes sing Party In The USA. No intentions of breaking copyrite rules.

interesting..!!
Read more ...

GiveAway by darkbatman.com


Sila klik picture kat atas ^ 

Mr. E'raz Fadli tag :-


Layan Youtube untuk tengok hadiah.. ;)


Read more ...

Dato' CT berimej Madonna lagi..




"Untuk cover Glam, Datuk Siti dipakaikan rambut palsu sepenuhnya malah masih memakai serkup di bahagian belakang kepala. Efek grafik dan pencahayaan membuatkannya nampak seakan tidak melitupi langsung rambut. Siti juga tidak memerangkan rambutnya untuk penggambaran ini"
Read more ...

Drama-drama korea yang menggunakan 4 musim yang ade di dunia

Drama-drama korea yang menggunakan 4 musim yang ade di dunia :

  • autumn
  • winter
  • spring
  • summer


autumn in my heart

winter sonata

spring day

summer scent
Read more ...

Friday, 23 December 2011

OST > Tentang Dhia [TV3]

Tentang Dhia.. Mula2 cerita, aku tak sempat nk follow.. Tp lps tgk 2, 3 episod, terlekat la pulak dpn tv.. Cume la ketika aku ter skip sb hal hidup seharian.. Jalan cerita mmg menarik.. Tp dh seminggu aku tak smpt nk follow citer ni.. Dah tak tahu cmne dah.. Errrmmmmm.. Ape2 pun, jom lain OST drama bersiri ni.. Mula2 dgr, duk teka je sape penyanyi.. Tgk2, Adi putra.. Nmpk nyer cm ade hrpn nk jd penyanyi lak.. Ape pendapat korg?
Adi Putra
Read more ...

Kucen bertukar menjadi Singa..

haha.. mmg cool la 'singa' ni.. kucing ni, klau kite btul pelihara dan jaga elok2, mgkn dia akan menjaga kite smula.. tidak siapa yg tahu.. kena blk umah jumpe my kucen nih.. ;)
Read more ...

Thursday, 22 December 2011

Meow Meow

Kucing oh kucing.. ;)
tak tahu samada picture betul atau tak.. tp secara positive nyer, kasih syg sbnr nyer tak de belah bagi nyer.. sayangi lah org yg tersayang.. klu yg dh lame tak  call, ape kate call skang.. atau sms..
Read more ...

Wednesday, 21 December 2011

22 Disember

Ada apa dengan 22 Disember??? Errrrmmmmmm...

Read more ...

The Most Beautiful ASMA UL HUSNA (Siti Nurhaliza)

same2 hayati ASMA UL HUSNA
Read more ...

Shila Amzah - Anggapanmu [Cover Version]

Di antara yang terbaik daripada nyanyi asal Ziana Zain.. Tapi sekarang kita layan versi Shila.. 



Lirik : Anggapanmu

Sekebun cinta nan berbunga
Teguh berdiri nan berduri
Aku yang asli di dalam mekar
Bila terbit mentari
Menguntumlah

Sejambang cinta nan berbunga
Megah berdiri nan tiada
Mekar yang kukuh
Bau dan kaku
Itulah pilihanku
Aku di taman hanya perhiasan
Mata ungu..

Hanya mampu ku melihat
Kecurangan warna bunga
Idamanmu berbaja tiada
Sedang aku anggapanmu
Menyusahkan untuk meraih impian
Terlontar ku di halaman
Pemusnah ku adalah kumbang
Runtuh bila ku kelayuan
Impianmu hanyalah masa
Untuk menikmati segala
Belum pasti dirimu bahgia

Walaupun aku dipersia
Dari kaca perhiasanmu
Kanku mengorak kuntuman bunga
Seluruh taman ini
Moga matamu bila kejauhan
Terserlahlah
Read more ...

Tanpa Kekasihku - Shila Amzah [Cover Version]

Tanpa Kekasihku - nyanyian asal Agnes Monica.. Giler suke lagu ni masa mula2 keluar dulu.. Lepas lagu Matahari.. Tapi kali ni versi Shila Amzah.. Lirik, best giler..



Tanpa Kekasihku
Artis : Agnes Monica [Nyanyian Asal]

Langit begitu gelap, hujan juga tak kunjung reda
Ku harus menyaksikan cintaku terenggut tak terselamatkan
Ingin ku ulang hari, ingin ku perbaiki
Kau salah,kau kubutuhkan
Beraninya kau pergi dan tak kembali

Dimana letak surga itu
Biar kugantikan tempatmu denganku
Adakah tanda surga itu
Biar kutemukan untuk bersamamu

Kubiarkan senangku menari di udara
Biar semua tahu kematian tak mengakhiri
cinta..

Apalah artinya hidup tanpa kekasihku
Percuma bila aku disini sendiri

Kekasihku, bersamamu
Kekasihku, bersamamu
Kekasihku, bersamamu
Kekasihku, bersamamu
Kekasihku, bersamamu
Read more ...

Saintis temui dua planet baru bersaiz bumi

NEW YORK : Saintis menemui dua planet bersaiz bumi yang yang berada di orbit bintang di luar sistem solar, sekali gus petanda positif dalam misi penerokaan mencari planet baru yang boleh didiami manusia selain bumi.

Penemuan itu menunjukkan planet seperti itu wujud dan ia boleh dikesan, kata saintis, Francois Fressin dari Pusat Kajian Astrofizik Harvard-Smithsonian.

Beliau berkata, kedua-dua planet itu tergolong sebagai planet terkecil dalam orbit bintang yang mengelilingi matahari yang dikesan setakat ini.
Saintis sejak sekian lama berusaha mencari planet berpotensi bersaiz bumi yang boleh dihuni manusia dan mahluk bernyawa lain.

Penemuan Fressin itu dilaporkan dalam jurnal online - Journal Nature semalam.

Satu daripada planet itu hanya tiga peratus lebih besar daripada ukur lilit bumi manakala satu lagi antara 10 peratus lebih besar dari bumi.

Kedua-dua planet itu dilaporkan mempunyai permukaan batu-batan yang mirip bumi. 
"Namun suhunya terlalu panas untuk membolehkan hidupan bernyawa tinggal kerana suhunya dianggarkan antara 815 hingga 426 darjah selsius," kata Fressin.

Beliau berkata, jika adapun tumbuhan atau hidupan bernyawa di planet itu, ia kemungkinan sebagai bakteria atau hidupan yang tidak diketahui.

Sejak NASA menjalankan misi mencari planet baru menerusi teleskop gergasi Kepler, agensi angkasa itu sudah menemui puluhan planet bersaiz bumi.

Namun penemuan Fressin itu adalah yang pertama mempunyai pengesahan, kata Alan Boss dari Institut Sains Carnegie di Washington. 

Beliau juga salah seorang anggota pasukan saintis Kepler.

Kedua-dua planet itu dinamakan sebagai Kepler-20e dan Kepler-20f. - AP

Sumber : Berita Harian 21/12/2011
Read more ...

Ombak Rindu - Layan OST

Hafiz & Adira - Ombak Rindu


Adira - Lara Lagi


Hafiz - Untuk Kamu


Layan lagu-lagu OST.. ;) Mmg leh feel.. Lakonan Maya Karin, memang terbaik..!
Read more ...

Tuesday, 20 December 2011

Menghitung Hari - Shila Amzah [Cover Version]

Peh! Menghitung Hari.. Mana la hilang Kris Dayanti sekarang.. Suara best tapi senyap lepas dia kawen.. Tapi kali ni layan versi Shila Amzah.. ;)


Lirik : Menghitung Hari 

Menghitung hari
Detik demi detik
Masa kunanti apakan ada
Jalan cerita kisah yang panjang
Menghitung hari

Padamkan saja kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Oh... Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Diri ku kini sendiri...


Read more ...

Shila Amzah - Kisah Hati [Cover Version]

Kali ni Shila nyanyi lagu Kisah Hati daripada Alyah.. Salah satu lagu yang akan berentap dengan Beribu Sesalan di AJL pada Januari ni.. Layannnnnnnn...
Kisah Hati
Read more ...

Monday, 19 December 2011

Shila Amzah - Sofea [Cover Version]

Terbaik daripada Shila.. Siapa yang biasa ikut channel Youtube dia, mesti dah dengar Shila nyanyi lagu Sofea ni.. Nyanyian asal Black Mentor.. Aku layan je dengar Shila nyanyi..
Lagu : Sofea
Read more ...

Don't Lose HOPE!


kite hidup di dunia ni mmg tak blh nk hilang harap atau dgn kate lain, putus asa.. sebabnye kite tak tahu ape yg akn terjadi esk dan hari2 yg seterusnye.. ;)
Read more ...

Sunday, 18 December 2011

MasterChef Malaysia > Deena telah diumumkan sebagai peserta yang tersingkir dalam pusingan ini [18.12.2011]

Aku tak sempat nak tgk Masterchef Malaysia malam ni.. Tapi aku tahu result daripada Facebook.. Akhirnya satu-satunya peserta yang mendapat PIN KEBAL sebelum ni, keluar jugak malam ni.. Satu-satunya peserta dari Kelantan yang layak ke pusingan ini..

Read more ...

Volkswagen - 10 Pemenang Bertuah Untuk Penyertaan Peraduan

Peraduan berakhir 31 Disember.. Klik DI SINI atau gambar untuk sertai..
Read more ...

Promosi Dari Malaysia Airlines ... !! [Terbaru]

KLIK GAMBAR UNTUK TAWARAN PROMOSI HEBAT!

Korg ade rase nak g EROPAH?? Sekarang Malaysia Airlines sedang menawarkan 30% OFF daripada tiket percutian penerbangan ke Eropah.. Untuk maklumat lanjut, klik DI SINI atau gambar di bawah..

Read more ...

Dato Siti Nurhaliza as Madonna

GLAM - JANUARI 2012

Dapat Info dari - Kisah Farah Alias - .. Dah lain macam aku tengok muka Siti Nurhaliza..
Read more ...

Oh Galaxy Tab..

Galaxy Tab [ Tutorial ]


Klik gambar untuk tengok dan baca Info Galaxy Series yang lain.. Jom rayau2 baca info..  
Read more ...

The Best of Siti Nurhaliza (Cover Version) - Di Persimpangan Dilema

'Di Persimpangan Dilema'
Tak silap aku, aku tertengok siti perform lagu ni ms aku balik beraya kat terengganu.. program raya siti nurhaliza tahun 2011.. mmg menarik.. sape2 yg belum dengar, dipersilakan.. ;)


Lirik : Di Persimpangan Dilema

Masa berlalu
Tanpaku menyedari
Percintaan yang kita bina
Hampir terlerai

Apa salahku
Kau buat ku begini
Dalam dilema
Di antara jalan derita

Tidak pernah ku duga
Ini semua terjadi oh.. oh...

Janganlah engkau
Menghancurkan segala
Setelah lama
Kita mengharungi bersama

Usah biarkan cinta kita yang suci
Di lambung ombak
Karam di lautan berduri

Hanya satu pintaku
Moga kau menginsafi oh.. oh...
Semua ini...

Telah banyak yang ku beri
Sejak dulu lagi
Pengorbanan tiada pernah jemu
Hanyalah Tuhan saja
Bisa menentukan semua
Kesabaran daku menantimu oh.. oh...

Ku tetap memaafkan
Dan berdoa kau kembali
Sebelum diri melangkah pergi..
Read more ...

Latest @ De'Warisan ..!


Stok Terbaru : -





Price start from RM 30 to RM 50 only ..!

Page De'Warisan: - De'Warisan
Web : - De'Warisan

Any questions or verification of cloth, can be emailed to teratakwarisan@yahoo.com or sms to No. 0139401536.

Read more ...

Saturday, 17 December 2011

Dalam Kenangan : Dua Lagu Yang Best Giler Di Dengar!

Dua lagu yang sangat2 best didengar.. Cube korg hayati btul2.. Jika btul2 selami, akan dapat feel lagu nih.. ;)
TAPI BUKAN AKU : LIRIK

jangan lagi kau sesali keputusanku
ku tak ingin kau semakin kan terluka
tak ingin ku paksakan cinta ini
meski tiada sanggup untuk kau terima
aku memang manusia paling berdosa
khianati rasa demi keinginan semu
lebih baik jangan mencintaiku aku dan semua hatiku
karena takkan pernah kau temui, cinta sejati

berakhirlah sudah semua kisah ini
dan jangan kau tangisi lagi
sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
sejuta kata maaf terasa kan percuma
sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya

semoga saja kan kau dapati
hati yg tulus mencintaimu 
tapi bukan aku

---------------------------------
DEMI CINTA : LIRIK


maaf ku telah menyakitimu
ku telah kecewakanmu
bahkan ku sia-siakan hidupku
dan ku bawa kau seperti diriku
walau hati ini trus menangis
menahan kesakitan ini
tapi kulakukan semua demi cinta

akhirnya juga harus kurelakan
kehilangan cinta sejatiku
segalanya telah kuberikan
juga semua kekuranganku

jika memang ini yang terbaik
untuk diriku dan dirinya
kan kuterima semua demi cinta

jujur aku tak kuasa
saat terakhir ku genggam tanganmu
namun yang pasti terjadi
kita mungkin tak bersama lagi

bila nanti esok hari
ku temukan dirimu bahagia
ijinkan aku titipkan
kisah cinta kita selamanya

demi cinta
Read more ...