Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 28 October 2013

Perkataan ini yang Eraz maksudkan ..


Assalamualaikum w.b.t.. Perkataan inilah yang Eraz maksudkan dalam entri TADI.. Disiplin.. Kalau bukan disiplin, susah la kita nak atur diri kita.. Banyak contoh boleh dikaitkan.. Jika kita MALAS nak disiplinkan diri kita, maka rosaklah semua program yang telah dirancang samada untuk jangka masa pendek mahupun panjang.. Betul tak?

Eraz ambil contoh Eraz sendiri je.. Sekarang ni Eraz tengah sambung MBA kan.. Jadual untuk study, buat assginment memang dan sure punyalah dah ada kan.. Bayangkan kalau Eraz tak disiplinkan diri untuk ikut jadual tu.. Rasa-rasanya jalan tak? Pasti punyalah akan jadi kerja last minute semuanya.. Tak guna ada plan dan perancangan jika kita tak boleh disiplin kan diri untuk ikut!

Itu contoh.. Banyak la aspek lain yang boleh kita kaitkan.. So good luck semua.. Same to me..

#Tiba-tiba rasa entri ni serius giler.. Sebelum ni pun.. Haha..

10 comments:

  1. stress...! kalau kita tak ikut disiplin kendiri.......

    ReplyDelete
  2. kna ada disiplin dalam hidup bru berjaya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah.. Sama-sama kita berusaha..

      Delete
  3. saya setuju. bila kita sentiasa ada disiplin dalam lakukan sesuatu, baru kerja akan siap seperti yang dirancang

    ReplyDelete
  4. disiplin memang wajib kene ikut. lebih2 lagi kalau kene bab masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Tiada orang lain yang dapat bantu selain kita sendiri..

      Delete
  5. betol.. self-discipline ni penting..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.