Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 10 October 2013

Entri baru lambat di update dalam bloglist !

(Klik untuk besarkan)

Assalamualaikum w.b.t.. Nampaknya satu masalah tentang blog ni dikesan lagi.. Entri terbaru yang Eraz update nampaknya lambat dikemaskini dalam bloglist.. Kalau ikutkan yang Eraz printscreen tu, baru sekejap tadi dalam pukul 12 tengahari, Eraz ada update tentang 'Masa untuk Module 3 !'.. Tapi di bloglist masih lagi memaparkan entri yang Eraz update pukul 9.00 malam semalam iaitu 'Sudah terkubur' .. Entri yang pukul 9.00 pagi tadi 'Papa siapkan untuk Zara pagi ni' pun tak diupdate lagi.. Errmmmmm...

Updated : 
Pandai pulak dia update terus bila entri ni di publish! Tapi tak di semua blog.. Ada sesetengah blog tu masih dengan tajuk entri semalam..

15 comments:

  1. yang ni berkait ngan feed bro.. aku pun slalu jer kene.. dah macam tiap2 ari dah.. bro pegi kat feedburner dan try ping balik...

    kalo cara yang aku buat - entri yang lambat kuar tu revert draft dan publish.. buat bnyak kali smpai kuar.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah agak disebabkan feedburner.. nanti nak try ping balik.. errmmmm...

      Delete
  2. sy pun masih tak pandai lagi nak guna ping feedburner nie...nasib baik ada yg membantu..nak kena try n error la nie eraz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. try and error.. terima kasih Sally sebab respon..

      Delete
  3. entah2 setting feedburner dah x ok kot... cuba check balik...

    ReplyDelete
  4. slu detact mcm ni.. kat bloglist angah pun same.. entri terbaru tak naik dalam bloglist, masih yg lama... kdg2 dlm ms yg sama, dlm 'bloglist my favourite' blog Along tak update, tapi dlm 'bloglist terbaik oktober ' dah update

    ReplyDelete
  5. tak thu apa2..yang thu dia lambat updates jer..hihik

    ReplyDelete
  6. betul tue normi...itulah perempuan...hehehe...semoga dapat jalan penyelesaian..^^

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. baru tahu kisah feedburner nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengetahuan baru ni la kiranya.. ;)

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.