Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 6 October 2013

Longlai ..


Assalamualaikum w.b.t.. Longlai? Kenapa longlai? Sebenarnya tak de la sampai longlai pun tapi agak-agak sesuai la nak guna sebab memang penat wei.. Siapa yang baca entri Eraz semalam, mesti perasan nota kaki tertulis #Tengok bola sambil 4 kali ulang alik ke toilet kan.. Tak tahu la silap makan apa, tiba-tiba sakit perut.. Bila sekali dan dua kali berlari ke toilet, ok lagi.. Bila ke 3 dan 4, rasa macam nak ambil tab, online kat dalam toilet.. Kira tak payah keluar terus.. Letih wei..

Alhamdulillah malam tadi juga dah OK.. Kalau tak, memang tak kemana-mana la hari ni.. Kebetulan pulak cuti.. 

# Berhati-hatilah dalam memilih makanan ya.. Ini bukan kategori keracunan makanan sebab tak muntah.. 

12 comments:

  1. so apa kah puncanya Eraz....? kadang-kadang ngeri dengar kisah keracunan makanan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure la makanan yang mana satu..

      Delete
  2. agaknya abang eraz tak boleh makan sebarang je. macam sheila, tak boleh makan benda yang masam. contoh tom yam. memang sakit perut laa. tapi tak muntah.. hati-hati pas ni bila nak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin la kot.. Mungkin juga salah makan..

      Delete
  3. Ouhhhh, kalau tak muntah tu bukan food poisoning ke? Gitu pulak. Tak tau punnn. Perut sensitive la niiii.

    ReplyDelete
  4. time2 tengok bola lah dia wat hal ka. hehe

    ReplyDelete
  5. salah makan kot
    usus letih dah
    haha

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Insyaallah.. Selalu pun memang hati-hati..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.