Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 30 June 2014

Soft-Shell Crab with Salted Egg Yolk


Assalamualaikum w.b.t.. Masa puasa-puasa ni, nafsu makan tu biasa la.. Kalau tak dibendung, memang 'nahas la'.. Tapi alhamdulillah, sepanjang 2 hari berpuasa ni, makanan tak de yang membazir lagi.. Isteri masak memang cukup-cukup yang kami sekeluarga dan bekalan sahur sekali.. Terima kasih isteriku! Eraz selalu pesan, simple-simple pun tak pe, janji kenyang.. Kan dah tahu apa makanan kegemaran masing-masing kan..

Apa kaitanya gambar di atas tu? Soft-Shell Crab with Salted Egg Yolk.. Dalam kepala ni, memang terbayang makanan tu.. Yang tu, isteri tak boleh masak la sebab susah nak cari Soft-Shell Crab tu.. Kena order kat restoren la nampaknya.. Bila tu, tengok la camne.. Hehe.. Mana tahu time-time tak sempat nak memasak, boleh order kan.. Hehe.. 

16 comments:

  1. Suka ketam eh? Huhu. Same laa.. Nampak sedap je soft shell crab tuh. O_o

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah.. Akan tiba masanya untuk kamu juga bro..

      Delete
  3. Alhamdulillah sama la jugak ngan akak masak cukup2 untuk keluarga makan berbuka ..bersahur akak masak lain yang lain pulak Eraz...Selera anak2 masa bersahur lain masa berbuka lain huhuhuhu..Umi ikutkan aja janji anak bersahur,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan.. Kalau ada anak2 yang besar, lain pulak caranya kan..

      Delete
  4. terliur tengok ketam tu. uwaaa..nak juga

    ReplyDelete
  5. wah sedapnye nampak! tp mana nk dpt pepgi buta ni huahua

    Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    Jom Terjah : Buffet Ramadhan Casa Ombak

    ReplyDelete
  6. soft-shell crab?? dgr nama pon dah macam lain sikit dari kebiasaan..
    nampaknya dah jadi kegemaran abg eraz nih, smpai teringat2..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang salah satu favourite abg skang..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.