Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 3 June 2014

Satu sebab tak best balik awal ..

Assalamualaikum w.b.t.. Ini satu sebab kenapa tak best balik awal.. Sangkut atad jalan raya.. Kalau tengok dalam gambar tu, memang jauh lagi la kot traffic lightnya.. Itu tak masuk kereta yang ambil lane kiri tu.. Padahal satu je pun kat kawasan ni.. Sabau je la.. Masing-masing kena tahu la.. Semua orang pun nak cepat sampai rumah kan.. Kalau balik lewat sikit, smooth la sikit perjalanan..

Tapi, kalau balik awal dan sampai lebih awal, lagi la cepat boleh tengok muka Zara Faleesya dan isteri kat rumah.. Zara suka sangat kalau Eraz sampai je, dukung dia bawak jalan-jalan depan rumah.. Suka tengok benda sekeliling yang bergerak-gerak.. Tapi kalau dah sampai nak dekat maghrib, tak boleh la bawak keluar rumah dah.. Tak elok.. Jadi, sabar je la redah jammed ni.. Keluarga lagi penting kan.. Tiada keluarga, tidak bermakna la hidup..

#Kalau terpaksa balik lambat sebab ada kerja urgent dan important tu, tak boleh nak buat apa la.. Kalau sengaja balik lambat, memang tak la.. Hehe..

8 comments:

  1. dah ada family nih wajib lah balik awal..hehehe..

    ReplyDelete
  2. Alahai..siannye zara, ayah dia balik lmbt pulak. Huhu.. Family adelah segalanye..

    ReplyDelete
  3. inilah yang kena redah setiap hari

    ReplyDelete
  4. memang kena sabar la kalau hadap jem

    ReplyDelete
  5. skarang musim cuti..mmg jem truk..huhu

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.