Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 3 June 2014

Kenapa terasa nak muntah semasa berus gigi ..


Assalamualaikum w.b.t.. Selamat pagi.. Kalau boleh, entri ni Eraz nak taip dalam bilik air pagi tadi.. Kira entri spontan la.. Tapi mana boleh kan.. Bilik air mana bawa masuk Tab.. Haha.. Sebenarnya Eraz nak share tentang berus gigi.. Apahal la pulak tentang berus gigi ni.. Bukan apa, sejak dua menjak ini la.. Kalau time sedang berus gigi, sure rasa nak muntah.. Semua orang ke macam tu? Selalu kalau tahan, sampai berair mata.. Kalau keluarkan bunyi, memang macam orang muntah la.. Tapi muntah nya tak pun.. Effect je lebih.. Hari ni paling teruk sampaikan rasa tak nak sambung berus gigi.. Tapi mana boleh, kang larik lak semua orang kat office sebab berbau.. Haha.. Tambah-tambah ada meeting jap lagi..

Wife ada beritahu tahu, "Dah macam orang pregnant.. Alahan ke apa?..".. Hehe.. Rasanya wife belum pregnant lagi.. Tanda awal ke? Haha.. Korang ada alami hal macam ni? Ke kena tukar jenis ubat gigi ek.. Tapi dari kecik dah guna jenama tu.. Apa-apa pun, hanya nak berkongsi cerita.. Mungkin hari ni je kot, esok tak.. Tapi, kalau dikirakan masa dalam bilik air, aktiviti berus gigi la, aktiviti paling lama sekali Eraz buat.. Sebab kena pastikan semua bersih.. Tabiat kot.. Haha..

Apa-apa pun sekali lagi, hanya berkongsi cerita.. Mana tahu ada orang lain alami benda yang sama.. So mungkin boleh share atau ada cara-cara nak elakkan.. Lain la kalau wanita hamil kan.. Itu tak boleh nak buat apa.. Hehe.. Wassalam..

#Meeting jap lagi!

10 comments:

  1. sebab terkena lidah bro ..sebab tu rasa nak muntah ..hehe

    hai bro, dah lama saya tak singgah sini dari berhenti blogging kejap ritu .. hmm ..apa pun, saya ada buat blog baru .. in sha Allah semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  2. Jiran aku tiap pagi aku dgr dok uwek uwek dlm bilik air die... ms study pun ade gak member2 yg dok uwek2... geram lak dgr... ko dah knape berus gigi pun seksa kemain... hahahhaa... mgkin tabiat kot atau alahan... ntah laa... tp mmg ramai jer mcm bro...

    ReplyDelete
  3. Haha..tu mende biase lah. Kalau gosok lidah, mesti terase cam nak muntah. Bunyi pun dah cam org morning sickness gitu. Miahahaha..

    ReplyDelete
  4. ni mzt berus gigi sampai anak tekak ni..haha

    ReplyDelete
  5. haa.. tu la.. biasa org kalo gosok lidah yg sampai rasa nk termuntah.. tp kalo tiba2 rasa nak termuntah tu tak pasti pule.. hmm.. saya pun gosok gigi paling lama. sampaikan suami pun pelik..kalau kata 15minit dlm toilet, hampir 10min utk gosok gigi saja. haha

    ReplyDelete
  6. Hahah.Adam pun pernah berada di situasi macam ni hukhuk :)

    ReplyDelete
  7. masa menggosok tu, berus dalam sangat sampai dekat2 ngan anak tekak kot tu. tu yang jadi rasa nak muntah tu

    ReplyDelete
  8. husna plak jenis yang tak boleh berus gigi sambil tgk orang lain berus gigi.. sure berus tak sudah..-.- paling masalah time kecik dulu, bila cikgu sruh bwak bekas air dan berus gigi.. nak berus gigi sesama..T_T

    ReplyDelete
  9. kadangkala jadi juga kat akak tu..hehehehe..

    ReplyDelete
  10. ada sesuatu yang meloyakan tu.....

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.