Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 3 February 2014

Buah Avokado !

Buah Avokado | Assalamualaikum w.b.t.. Ingat nak buat entri jawapan ni petang tadi.. Tapi ada hal lak.. Tab pun tak sempat nak pegang.. So buat entri untuk malam ni terus la.. Kena buat awal sebab kot-kot tertidur.. Esok Eraz akan mula kerja macam biasa..

Orait.. Back to entry, "Boleh teka buah ape ni?" petang tadi.. Ramai yang bagi jawapan yang betul.. Majoriti kot.. Jawapannya macam tajuk entri ni, Avokado.. Ini permintaan isteri Eraz minta carikkan sebab nak bagi Zara Faleesya makan.. Bukan macam sebiji-biji.. Hehe.. Tapi ada resepinya.. Guna Baby Food Blender yang kami beli hari tu.. Sebelum ni dah pernah try ubi keledek, pisang, mempelam, epal..

Serius memang susah nak jumpa.. Dah merata Eraz cari.. Berminggu kot.. Last-last jumpa di Tesco! First time beli buah ni.. Harga? Errrrmmmmm.. Boleh tahan.. Sebab malas nak ulang alik pergi beli kat Tesco, so Eraz belikan 10 biji terus.. Amek kau! RM 34.80.. Haha.. Tak pe, demi kesihatan anak..

Bukan apa, kami tak nak galakkan sangat our princess makan Nestum.. Terdesak, boleh la kot.. So tu beli Baby Food Blender tu.. Boleh la Mama dia sediakan makanan berkhasiat sikit.. Betul tak?

12 comments:

  1. Seriously.. zara xpena mkn avocado ni. Suami ckp sdp kalo makan ngan susu..

    ReplyDelete
  2. Seperti yang sudah diagak :D avokado :D

    ReplyDelete
  3. tak pernah tengok tapi ada tengok kat pencuci muka yang ada campuran buah avokado ni. Huhuhu.

    From,

    Nasz

    www.nasznadzeri.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. Rasanya banyak pencuci muka yang guna buah avokado ni..

      Delete
  4. sebiji rm3.48? buah import..memang mahal

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.