Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 19 February 2014

Kebahagiaan dan Kesedihan


Jika kamu tak bisa menjadi pensil untuk menulis kebahagiaan orang lain,

jadilah penghapus untuk kesedihan orang lain..

Assalamualaikum w.b.t.. Gambar di atas tu Eraz jumpa di Facebook.. Rasa macam ada maksud tersirat yang cuba disampaikan melalui ayat tu.. Maksudnya pula semestinya atas pemikiran dan pendapat masing-masing kan.. Semua tu bukan senang.. Tetapi ianya tidak mustahil.. Betul tak?

Apa korang rasa bila korang boleh hapuskan atau mungkin kurangkan kesedihan orang lain? Tak kisah la orang lain tu family anda atau kawan atau atau rakan sepejabat anda.. Sure happy or maybe rasa best dan bahagia.. Dalam masa yang sama, korang rasa tenang tak?

Wassalam..

#Jom share pendapat di entri awal pagi semalam INI..

12 comments:

  1. Alhamdulillah setakat ni tenang lagi Eraz... dah sampai dah ke ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Sama sama positif kan diri.. :)

      Delete
  2. betul tu eraz..bila kita dpt gembirakan org lain, pasti kita rasa puas dan lega sbb dpt buat dia tersenyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best ayat ni, "pasti kita rasa puas dan lega sbb dpt buat dia tersenyum.." :)

      Delete
  3. berhati-hati dalam mendengar masalah orang lain....takut kita yang menjadi penyelamat masalah tersebut...lebih-lebih lagi kisah suami isteri.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa,, Betul jugak tu Kak Sukma.. Tapi pasti kita dapat nilai mana yang ok, mana yang tak..

      Delete
  4. xjuga takut dri dri niat nak selamatkan masalah org kita plak kena masalah...

    ReplyDelete
  5. Salam eraz.. kadang-kadang lebih senang menjadi pensil, watak yang suka memberi kegembiraan kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan dan sukar menjadi pemadam yang sanggup bersama dikala kesedihan berkongsi susah dan senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bro untuk kata-kata tu..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.