Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 20 February 2014

Disebabkan daging kambing !


Assalamualaikum w.b.t.. Disebabkan nak try daging kambing yang sememangnya sebelum ni tak pernah try, akibatnya ialah sakit kepala.. Rasanya sekeping je kot.. Fikir-fikir punya, rasanya ini semua disebabkan oleh psikologi.. Bila try bau, then makan lak sikit, after lepas tu, terus naik ke kepala.. Aiyoooo.. Cool...

18 comments:

  1. ramai yg xleh makan kambing biasanya yg ada darah tinggi..huhu..nnt sakit kepala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eraz ni tak tahu la kenapa.. Psikologi kot..

      Delete
  2. eraz rest, tulah sapa suh makan daging kambing lain kali jangan makan daging kambing...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Pengajarannya ialah jangan makan kambing lagi..

      Delete
  4. Hehehe..alahai..rugi la kalau tak boleh makan kambing..take care Abang eraz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abe Eraz memang dari dulu tak makan daging kambing..

      Delete
  5. tapi akak pernah baca secara psikologinya daging kambing bukan penyebab sakit kepala....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eraz rasa semua tu disebabkan psikologi je.. Mainan minda..

      Delete
  6. daging kambing bukan penyebab sakit kepala..sesuatu makanan tu tak boleh makan bergantung pada tahap kesihatan seseorg, setiap org lain2..ade yg boleh je mkn, ade yg tak..

    ReplyDelete
  7. Kebanyakkan pengidap darah tinggi memang tak digalakkan makan daging kambing banyak sangat, tetapi sebagai makanan sunnah Rasulullahn SAW , ambil sikit tak mengapa buat 'ubat' :)

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..cik nor ok jer mkn daging kambing..:)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.