Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 21 February 2014

Seterika oh Seterika


Seterika oh Seterika | Assalamualaikum w.b.t.. Betul kan eja seterika macam tu? Ini kisah semalam.. Masa nak seterika baju dan seluar untuk kursus semalam dan hari ni, punyalah seterika, tak berfungsi.. Adoi.. Dah la nak tidur dah masa tu.. Sekali tak berfungsi.. Call room service dan katanya akan datang tengok.. Lama lepas tu, baru la datang tengok.. Sempat habiskan satu burger McD.. Hehe..

Bila diaorg datang, check plug dulu.. Eraz dah beritahu, tukar ke plug yang berfungsi pun, tak ok jugak.. So diaorg keluar dan kata akan bawa lain sekejap lagi.. Tunggu punya tunggu, bunyi orang ketuk pintu, buka tengok, orang lain pula datang nak check.. Dia pun on kat plug then ketuk-ketuk kat plug.. Baru la berfungsi.. Dalam kepala, leh start iron baju..

Bila orang tu keluar, tak berfungsi balik.. Darah dah menyirap ni.. Ketuk kat plug tu, tak berfungsi jugak.. Apa kes kan.. Tadi ok je.. Rupa-rupanya, bukan masalah plug, tapi sambungan wayar macam yang Eraz letakkan tanda merah tu yang longgar.. Eraz main-main je try rapatkan.. Sekali jadi.. So on off la iron baju sebab wayar tu tak rapat kan.. Kenapa la tak tukar iron baru kan.. Lepas Eraz keluar, then orang lain duduk, sure akan dapat aduan lagi.. Tunggu la kalau tak percaya..

#Bukan ke itu boleh bahayakan customer..

12 comments:

  1. Replies
    1. Ingatkan dia orang akan tukar sterika baru..

      Delete
  2. Replies
    1. Pemergian ke KL kali ni memang banyak benda tak kena..

      Delete
  3. Assalammualaikum..eraz,

    bahaya iron tu plug longgar, boleh kena lintar pintas.. sabar aje lah..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan dia orang akan tukar sterika baru..

      Delete
  4. Teruknya service mereka ... Grrrr ~

    ReplyDelete
  5. yes bahaya..huuuu..dorg nak jimat.hehe

    ReplyDelete
  6. aduiii... bahaya juga tu eraz...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.