Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 11 February 2014

Titanic | Dulu dan Sekarang

Titanic | Assalamualaikum w.b.t.. Tiba-tiba terjumpa gambar ni di twitter.. Rasa macam menarik untuk dikongsikan.. Titanic dulu dan sekarang.. Memang tragedi yang tak kan dilupakan di seluruh dunia.. Baru je lancar, terus hilang.. Mengukir sejarah yang betul-betul hebat..

Begitu juga dengan dunia perfileman dunia.. Rasanya menang banyak award di OSCAR.. Masa di sekolah rendah dulu, pernah seorang cikgu menyebut pasal filem Titanic ni.. Masa tu baru ditayangkan.. Katanya, penerbit dan pengarah filem ni susah giler nak cari dana.. Perbelanjaan yang besar.. Tapi setelah dana dikumpulkan dan filem diterbitkan, sememang telah menguntung mereka yang memberi dana.. 

Kadang-kadang sesetengah perkara, kita kena ambil risiko.. Dalam apa-apa bidang atau perkara sekali pun.. Ramai-ramai tengok gambar di bawah.. Interesting!

23 comments:

  1. Filem paling boom 15 tahun lepas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la pasal.. Semua orang ingat zaman tu..

      Delete
  2. Replies
    1. Itu la pasal.. Semua orang ingat zaman tu..

      Delete
  3. Antara filem kegemaran Arol. Tengok banyak kali pun tak pernah jemu dan feelnya tetap sama macam baru first time tengok. :)

    Betul betul! Ada sesetengah perkara memang kita kena ambil risiko. Kalau tidak, kita akan berada di zon selesa jek dan takde kemajuan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambil risiko yang mungkin boleh mengubah masa depan.. Betul tak?

      Delete
  4. Replies
    1. Itu la pasal.. Semua orang ingat zaman tu..

      Delete
  5. Filem yang menarik,walaupun angah sendiri pun tak pernah habis tengok cerita ini :D

    ReplyDelete
  6. fuyoooooohhh.. picture tu.. terbaek laa..

    ReplyDelete
  7. rasanya dah lebih 10 kali kot tengok filem Titanic......fav film all the time

    ReplyDelete
  8. Suka filem ni dan pearl harbour..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pearl Habour cuba nak saing Titanic.. Tapi..

      Delete
  9. masa tengok titanic ni, part paling sedih bila dorang nak selamatkan diri tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu terus terfikir macamana kalau terjadi pada keluarga kita..

      Delete
  10. Kapal titanic yg baru tu dah siap ke?

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.