Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 17 February 2014

Penulis Blog Bakal Disaman?


Penulis Blog Bakal Disaman | Assalamualaikum w.b.t.. Penulis Blog Bakal Disaman? Siapa yang tengok MELODI semalam, sure tahu akan kisahnya.. Tup tup pagi ni, memang ada berita rasmi dipaparkan.. Isunya apa? Korang boleh klik SINI.. Apa yang Eraz nak tekankan di sini, kita sebagai blogger, mestilah ikut etika yang ada.. Jangan jadi blogger yang tak beretika.. 

Begitu juga dengan berita-berita yang dipaparkan.. Kalau boleh, pastikan berita tu sahih, baru la boleh nak publish.. Lagi satu, blogger ni bermacam-macam watak dan perangai.. Yang itu, Eraz susah nak explain la.. Masing-masing punya attitute dan perangai.. Apa-apa pun, berhati-hatilah.. Buatlah sesuatu yang clear kan keadaan..

#Jangan aibkan orang & jangan fikirkan trafik semata-mata

32 comments:

  1. scary juga bila baca..semalam masa tgk melodi terasa juga as blogger..kalau boleh elakkan dr menyebarkan berita yang kita tidak pasti isunya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlajak perahu boleh diundur, Terlajak kata, kena la minta maaf..

      Delete
  2. Blogger personal lagi best.
    Tak perlu nak jaga tepi kain org.
    Huhu

    ReplyDelete
  3. betul cakap nao mei tu.. personal lagi best. buat apa nak cerita pasal org.. kang x pasal2 kena je.. heheh

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Mungkin dapat jadikan pengajaran pada yang lain..

      Delete
  5. Replies
    1. Boleh jadi pengajaran pada yang lain..

      Delete
  6. Kna hati2.. Jadikan ini pengajaran..

    ReplyDelete
  7. haruslah berhati-hati semasa menulis artikel......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika kita beretika, insyaallah tak kan jadi..

      Delete
  8. betul tu eraz, jangan aibkan orang dengan cerita2 panas lepas tu trafik mencanak naik sebab tu... sungguh tak sihat...kalau boleh berhati2lah dalam apa yang kita post dan sampaikan....

    ReplyDelete
  9. mungkin ini boleh dijadikan pengajaran dalam menyebarkan apa jua maklumat...
    pastikan kesahihan sesuatu berita serta elakkan menyentuh isu sensitiviti...^_^

    ReplyDelete
  10. seelok - eloknya toksah citer pasal orang.. tu lebih baik kot..

    ReplyDelete
  11. Betul tu abg eraz. Jgn hny kerana nk pancing reader smp lupa etika blog. Berpada2 dlm melakukan sesuatu tindakan.

    ReplyDelete
  12. penulis blog kena ada self awareness. walaupun hanya spekulasi, kadang2 ditulis seperti perkara tersebut sudahpun berlaku. haishh

    ReplyDelete
  13. Nasib baik kathy kurang suka gosip Dalam blog ni..

    ReplyDelete
  14. Yang sebar fitnah patut disaman jer, buat pengajaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin 'dia' masih sempat meminta maaf..

      Delete
  15. berani buat kena berani tagung la kan.. kite takooott..satu takut d saman, 1 takut akan dosa sebar fitah..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.