Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 26 February 2014

Terus melangkah !


"Terus melangkah walaupun adakalanya langkah terhalang dengan pelbagai rintangan.. Senyum dan tetap bersemangat!"

Assalamualaikum w.b.t.. Teruskan melangkah.. Sure ramai dikalangan kita semua termasuklah Eraz sendiri sebenarnya mempunyai masalah yang sedang difikirkan yang boleh membuatkan kita rasa down.. Lagi kita fikir, lagi down.. Betul tak? Pernah dengar tak orang kata, tiada masalah yang tidak dapat diselesaikan? Errrmmmm.. Korang rasa, adakah dengan kita membiarkan diri kita hilang senyuman dalam memikirkan masalah berkenaan, masalah itu akan selesai

Errmmmmmm.. Dalam kata lain, semua orang ada masalah.. Cuma atas kita sahaja nak tentukan macamana kita nak selesaikan masalah tu.. Senyum salah satu caranya nak memulakan memikirkan jalan penyelesaian.. Lepas senyum, baru jiwa kita akan rasa sedikit tenang.. Bila tenang, insyaallah kita akan boleh berfikir secara positif.. Bila positif, insyaallah secara beransur-ansur, kita akan jumpa jalan penyelesaian samada ia berlaku dengan cepat atau mungkin perlahan.. At least, masalah itu selesaikan.. Wassalam..

18 comments:

  1. teruskan melangkah walau hati tidak mampu lagi bertahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena jugak melangkah walaupun macamana sekali pun..

      Delete
  2. Salam Eraz... :D thanks for dropping by at mine :)
    Masalah mesti kena ada...tak ada masalah... hidup pasti boring, sebab tak boleh nak kreatif selesaikan masalah... :)
    Betul tu... bila senyum, ada lah jalan yg kreatif datang sebagai solusi :D. Kena senyum selalu :D

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah sini Eraz....senyum dan tetap bersemangat untuk menempuhi segala rintangan..

    ReplyDelete
  4. yeahh..jom hidup dgn penuh semangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat!! Semangat boleh memotivasikan diri..

      Delete
  5. Salam Eraz, senyum juga mengurangkan kerumitan kita dalam menghadapi masalah

    ReplyDelete
  6. bro..kena tgk entri ni sebab mgkn akan mengurangkan masalh 2.

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/02/dalam-diam-diam-si-blogger-lelaki-ini.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Eraz dah terjah tadi.. Terima kasih..

      Delete
  7. betul tu, teruskan melangkah kerana ini kehidupan yang perlu kita lalui. Orang takkan pandang orang yang jatuh tetapi tidak berusaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terus kan melangkah.. Insyaallah langkah tu akan bermakna nanti..

      Delete
  8. tapi ada orang susah nak senyum.....

    ReplyDelete
  9. Hehe..tabahkan hati dan berdoa yg baik2 serta berfikiran positif inshaALLAH.

    ReplyDelete
  10. kena kuatkan semangat..... teruskan melangkah ya...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.