Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 19 September 2014

Zara merajuk ke ?


Assalamualaikum w.b.t.. Itu dia, gambar tersimpan.. Masa ni Zara naik kereta dengan Mama dan Cik Lang dia.. Nak pergi kenduri kawan Mama Zara kahwin rasanya.. Kalau dengan papa, kadang-kadang tu memang Eraz ambil dia letak atas riba masa dalam kereta.. Tapi tempat yang tak sibuk atau mungkin di traffic light la.. Tapi masa ni, Mama dia drive dan jalan rasanya tak smooth sangat.. Masa Zara nak main stereng kereta, memang tak bagi la.. So, menangis manja la dia.. So Cik Lang dia snap gambar.. Alahai, sedih pula tengok muka anak papa bergenang air mata.. Hehe.. 

"Dah besar nanti, baru boleh pegang stereng sendiri ya.. Ambil lesen dulu.. Hehe.."

Apa-apa pun, nasihat Eraz, kalau boleh, gunalah car seat kalau drive kereta tanpa teman.. Bahaya untuk kita, untuk anak kita dan orang lain kalau sambil drive, anak atas riba.. Tambah-tambah kalau anak kecik lagi.. Baik elak dari berlaku benda yang tak baik kan.. Kecuali masa tu kat traffic light lampu merah ke, ok la bagi dia pegang sat kan.. Peace no war.. Wassalam..

5 comments:

  1. Sedih tengok muka Zara....tapi tetap comel tengok dia....hehe..

    ReplyDelete
  2. KASIHANNYA ....

    http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Alololoo cayang...nangis pon tomeyy

    ReplyDelete
  4. Budak kecik mmg camtu. Apa yg org dewasa pegang tu yg dia nak pegang. Ekekeke. Zara takmo nangis auntie ana syg Zara selalu.

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.