Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 23 September 2014

Cuti itu, Kelayakan atau Hak?


Assalamualaikum w.b.t.. Tak habis-habis lagi dengan topik Cuti kan.. Nak tanya pendapat korang semua.. Kalau Unrecorded Leave dan Annual Leave kita tu, KELAYAKAN atau HAK? Nampak tak perbezaan kat situ.. Jika kelayakan, boleh mohon tapi dibenarkan atau tidak, bergantung la kan.. Kalau Hak, korang berhak cuti means berhak habiskan cuti.. Errrmmmmmmm..

#Entri ringkas

8 comments:

  1. Rasanya hak...sebabnya kita yang bekerja perlu bercuti...untuk berehat...pada pendapat saya la...

    ReplyDelete
  2. ada masanya hak dan masanya ikut kelayakan. Nak dapatkan hak tu perlulah kerja dulu. Tak kerja camner nak dapat kelayakakn kan :)

    ReplyDelete
  3. Kalo ikut yg diberitahu, cuti diberi atas kelyakan kita.bukan hak.sebab kalo hak,pekerja akan cuti ikut suka je...

    ReplyDelete
  4. uikkk, ni ada issue dengan cuti ker ni eraz? hu hu hu....

    ReplyDelete
  5. Kat tempat Diana cuti adalah kelayakan...sebb kena apply cuti baru dapat...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.