Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 29 September 2014

"Dia macam KATAK" - Boss

Assalamualaikum w.b.t.. "Dia macam Katak" itu ayat keluar dari mulut boss Eraz.. Dalam hati, boleh dia kata orang tu macam katak.. Isk isk isk.. Tak patut.. Situasi ni berlaku masa kami nak memilih salah seorang calon temuduga untuk staf baru.. Lepas boss sebut katak tu, Eraz tanya la apa maksudnya..

Bukan nak mengata orang tu tapi istilah je.. Sesuai dengan istilah katak tu, calon sorang ni suka sangat bertukar tempat kerja.. Bila dah boring kerja situ, dia kerja tempat lain..  Jadi boss tak nak la ambil dia sebab risau nanti, tak sempat lama dengan kami, dapat offer lain, dia lompat.. Haaa.. Ada betul juga tu..

Bukan apa, first time dengar boss cakap camtu.. Ingatkan mengata.. Haha.. Peace no war..

6 comments:

  1. Hurm , kadang2 tak berniat tapi tersebut...

    ReplyDelete
  2. haha, ingatkan ckp muka macam katak..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Eraz...perumpamaan ada maksudnya walaupun kadang terdengar seperti mengata sesorang..

    ReplyDelete
  4. Hehe...betul jgk perumpamaan tu..

    ReplyDelete
  5. Susah jugak dgn org yg suke melompat2 keje nih. Sesuai sgt istilah tu dgn org camtu.

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.