Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 2 September 2014

Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda

Assalamualaikum w.b.t.. #Cabaran30Hari seterusnya.. Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda.. Ingatkan boleh buat malam ni, tapi rupanya ada dateline.. So!! Kita taip la entri #Cabaran30Hari ni sekejap! Bila baca cabaran tu, bunyi macam jiwangnya.. Haha.. Tapi tak de la jiwang sangat sebenarnya.. Nak cerita pun malu kan.. Tapi, inikan cabaran.. So sahut!!


  1. Buat suprise! Tak kisah la dalam bentuk apa jua pun.. Hadiah ke, memasak ke, apa-apa je la.. Janji suprise.. Biar terkejut.. Haha..
  2. Terurus, bersih, kemas.. Sejuk mata memandang.. Bila sejuk mata memandang, hati pun akan tertawan.. Tak gitu?
  3. Senyum.. Senyum segala-galanya.. Kalau kita ada dalam masalah yang besar, kalau kita senyum, insyaallah ia jadi ubat.. Jadi, Sentiasa beri senyuman, tak tunjukkan muka yang stress, memang boleh memenangi hati ni..
  4. Suka memujuk dan mengambil berat.. Haaa.. Sweet apa kalau macam tu kan.. Kalau nampak muncung tu, boleh la try try borak tanya, merajuk ke, ada masalah ke.. Kira tergolong dalam aspek mengambil berat la tu..
  5. Jangan terlalu serius.. Kalau dalam sesetengah topik, ok la serius.. Tapi jangan setiap masa.. Adakalanya, kena la pandai buat lawak je, cerita cerita yang lucu sikit ke.. Kan..

Finished!! Tamat Cabaran 30 Hari: Hari 2 - 5 Cara Memenangi Hati Anda.. Sebenarnya, semua di atas tu, semuanya wife Eraz buat.. Alhamdulillah.. Anda yang terbaik kurniaan Allah.. Published!

24 comments:

  1. ooo..oke..boleh la kenal sikit2 sape eraz nih .hihi

    ReplyDelete
  2. Nanti nak buat surprise dengan abg eraz.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. memang humble sangat Eraz ni ye :)

    ReplyDelete
  4. Senyum? Ahaii..senyum pun boleh. Asalkan terhibur.

    ReplyDelete
  5. Okayh.. nti kalau terjumpa.. senyum je :D

    ReplyDelete
  6. kannn bersih dan kemas sejuk mata memandang hehhehe

    ReplyDelete
  7. Oooo nnt jumpa abg eraz nak senyum smpai ke telinga lah. Hikhik

    ReplyDelete
  8. eraz kan cool...eh fify mesti dah master semua benda ni kan??? he he he...

    ReplyDelete
  9. Cakkkkkk..!! Tkejut x?? Mesti ko suka ngan aku kn sbb bg ko tkejut...!

    ReplyDelete
  10. wife buat pun boleh kan eraz.... hahaha

    ReplyDelete
  11. Buat lawak, kelakar orannya dan bertempat memang membawa bahagia dlm perhubungan keluarga dan juga sosial..

    Tak semua orang boleh dapat.

    ReplyDelete
  12. Cak cak cak ! Suprprise tak saya
    . Haha

    ReplyDelete
  13. ok.. semua kau ada kot.. he he..

    ReplyDelete
  14. Senyummm itu menawan.. itu la saya.. Hehe

    ReplyDelete
  15. mamamyja like suprise too !!!

    http://www.mamamyja.com/2014/09/cabaran-30-entry-hari-2-5-cara.html

    ReplyDelete
  16. suprise dah dikira suspen nie.....

    ReplyDelete
  17. Serius tak pandai pujuk lelaki. Mungkin gadis2 bleh pujuk ko bro. Aku tengok je. Hehehe

    ReplyDelete
  18. Tertarik bab senyum. Klu g kaunter, org kaunter tu muka masam, rasa nak belasah je. Sepatutnya dia memenangi hati customer..huhuhu dah la tak senyum, jawab pon macam nak taknak jer

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum...rasa best jgk cabaran ni....senyum.....yeaa...senyum jangan tak senyum....

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.