Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 1 January 2014

Laman Web Kementerian Pendidikan Malaysia Kena Hacked

Laman Web Kementerian Pendidikan Malaysia Kena Hacked | Assalamualaikum w.b.t.. Menerusi entri blog Saudara Hasrul Hassan dan Muzahadin, Eraz dapat tahu yang sebenarnya Laman Web Kementerian Pendidikan Malaysia dah kena hacked.. Laman Web Kementerian Pendidikan Malaysia yang menggunakan URL www.moe.gov.my itu telah memaparkan interface permulaan seperti di bawah ini : 


Nampaknya gurauan ini sempena menyambut Tahun Baru 2014.. Kalau diikutkan pada skrin yang dipaparkan, Laman Web Kementerian Pendidikan Malaysia Kena Hacked oleh Liuk3r dari EvilShadow Team.. Apa motif dan niat, memang tak diketahui lagi.. Yang pasti, ini merupakan salah berita yang akan diperkatakan esok.. Laman Web Kementerian Pendidikan Malaysia Kena Hacked !

12 comments:

  1. yeay! hahahaha.... no satu dalam list pulak tu...kena la depa ni tingkatkan keselamatan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Kena tingkatkan lagi security..

      Delete
  2. Replies
    1. Pernah kena sekali.. Berdebar jugak..

      Delete
  3. Dah kenapa dorang ni dok hacked website ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alasan yang tak dapat dikenalpasti..

      Delete
  4. siapa punya kerja ni hah..?hehehehe..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.