Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 21 January 2014

Dunia sekarang yang ..


I fear the day that technology will surpass our human interaction.. The world will have a generation of idiots..
- Albert Einstein

Assalamualaikum w.b.t.. Bila terjumpa gambar tu kat Facebook, terus terfikir sememangnya dunia sekarang ni memang menuju ke aras itu.. Rasanya memang tak perlu hurai dengan lebih detail sebab semua orang dah tahu.. Rasa-rasanya, apa yang perlu dilakukan oleh kita semua untuk mengelakkan semua ni terus berlaku? Errmmmmmm.. 

18 comments:

  1. bukan takat tu jer. if gathering dengan family pun mcm tu.. kids pun dah macam tu..

    ReplyDelete
  2. rata2 kalau kat mana2 saja sekarang ni outing dah tak macam dulu... mesti boleh tak boleh ... nak tak nak memang ada yang akan pegang gajet... he he he... lagi2 blogger ye tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena buat syarat baru untuk keluar gathering..

      Delete
  3. zaman sekarang zaman anti sosial :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu yang remaja sekarang ni berbeza..

      Delete
  4. betoi tu...kekadang sampai makan pon bawa gajet..huhu...
    syukur solat tak bawa sama..huhu

    ReplyDelete
  5. betl tu.. nama je hang out tapi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama je hang out tapi bukan hang out yang sebenarnya..

      Delete
  6. gadjet sentiasa di tangan......itulah realitinya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah nak kontrol dah sekarang ni..

      Delete
  7. memang dah jadi pun sebenarnya

    ReplyDelete
  8. Takut tahun mendatang tiada langsung hangging out.. Tapi inilah realitinya..

    ReplyDelete
  9. Takut tahun mendatang tiada langsung hangging out.. Tapi inilah realitinya..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.