Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 21 January 2014

Serius tak sedar langsung ..


Assalamualaikum w.b.t.. Astaghfirullahal'Adzim.. Serius memang terlupa tentang tarikh roadtax kereta sendiri yang tamat tempoh hari ni.. Nasib baik la kakak yang ingatkan semalam.. Kalau tidak, mahu nak kena saman esok sebab dua hari kena travel ke daerah lain.. Sempat la diselesaikan hari ni.. Tahun lepas pun sama.. Tapi lagi lucu..

Konon-konon nak tengok roadtax kereta jiran sebelah, bila tarikh mati.. Sekali tengok yang sendiri punya yang hampir mati.. Aiyooooo.. Sib baik semuanya sedar sebelum tarikh roadtax tu betul-betul mati.. Alhamdulillah..

13 comments:

  1. haha..sama la bro..nasib baik dah terima surat dari pihak insurans tengahari tadi..mention tarikh tamat roadtax awal febuari nanti..

    ReplyDelete
  2. kalau tak bawak keta secara haram la gamaknya...hehehe :D

    ReplyDelete
  3. aduhai...memang tak perasan ek...?

    ReplyDelete
  4. hehehehe..nasib baik perasan juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Nasib baik tu selalu ada..

      Delete
  5. saya pernah sekali drive keta time road tax mati. paling best time tu polis buat roadblock.. confident je lalu..hahaha

    ReplyDelete
  6. Hehe. Kena pada tarikhnya. Nasib baik..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.