Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 6 January 2014

Harga Limau Mandarin naik ?

Assalamualaikum w.b.t.. mStar Online melaporkan harga Limau Mandarin dijangka naik 60%.. 60%? Banyaknya.. Semua tu disebabkan oleh kekurangan bekalan.. Eraz memang salah seorang yang suka beli limau mandarin ni semasa perayaan Chinese New Year.. Kalau jumpa yang manis, memang cepat la habis.. Kadang-kadang terjumpa la juga yang masam..

Musim-musim tu juga, orang bagi kat office pun banyak limau-limau ni.. Terutama kawan-kawan Cina.. Tapi bila limau mandarin ni naik harga, tak tahu la macamana.. Hehe.. Kalau betul akan naik sampai 60%, berapa la agaknya harganya nanti.. Semuanya ini hanya dijangka.. Realiti sebenar, tak tahu la..


16 comments:

  1. er, 60%?

    suka jugak beli limau mandarin ni. Tumpang sekaki mereka yang sambut CNY. Kita pun berebut nak membeli limau mandarin jugak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah 60%.. Tapi itu jangkaan je la..

      Delete
  2. dasyatnye smpai 60%..mak aihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau betul 60%, memang terasa jugak la kot..

      Delete
  3. akak dapat free jer...customer bagi....bos pulak beli berkotak-kotak.....

    ReplyDelete
  4. Tunggu vendor hantar satu dua kotak sebagai hadiah pelanggan setia...kalau harga naik mungkin jumlah buah limau mandarin akan kurang berbanding masa lalu

    ReplyDelete
  5. sama la..akak pun suka limau ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau manis, memang banyak habis..

      Delete
  6. alamak..xder la org nak hantar limau kat office past nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berkemungkinan besar.. Tapi mustahil.. Hehe..

      Delete
  7. tudiaa.. sampai 60%!! tapi rata2 org cina sekarang loaded xpe kot.. =P

    ReplyDelete
  8. biar betul sampai 60%..mahal sangatlah pulak

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.