Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 12 December 2013

Macam-macam ada di majlis kahwin sekarang..

Assalamualaikum w.b.t.. 11.12.13, ramai yang melangsungkan perkahwinan.. Betul tak? Eraz dulu kahwin, tak fikir tarikh pun rasanya.. Fikir hari je.. Hehe.. BTW, petang ni Eraz dan isteri serta Zara pergi majlis kahwin sepupu belah isteri Eraz.. Lepas makan tu, biasa la ambil apa-apa untuk pencuci mulut kan.. Tak perasan buah ada ke tak tadi.. Tapi ada buffet ala-ala Candu Buffet.. Tapi kali ni ada ice cream lagi..


Gambar kat atas Marshmallow.. Itu hidangan sampingan selepas set ice cream tu.. Marshmallow antara favourite Eraz.. Kalau makan macam tu je, macam kurang best la kan.. Sekali ada juga coklat ala-ala Choki Choki.. So apa lagi. Terus jadikan Marshmallow bersalut coklat la.. Ala-ala macam Candy Buffet masa adik ipar Eraz bertunang aritu.. Tapi rasanya lain la sebab rekaan sendiri kan..


Lagi satu, zaman sekarang ni dah macam-macam boleh tempah untuk majlis kahwin.. Tengok contohnya gambar di atas.. So ternyata, sesiapa yang kreatif, memang boleh buat duit.. Tinggal usaha je.. Kalau usaha tu kuat, idea menarik, marketing pun ok, sure masyuk punyer.. Janji jangan putus asa.. Betul tak.. Coklat dalam tu mungkin biasa-biasa.. Tapi pembalut tu boleh menarik minat orang kan..

Published with Blogger-droid v2.0.10

14 comments:

  1. ye la...janji kreatif,duit 'masyuk'..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Kreatif kan.. Sumber rezeki mereka..

      Delete
  3. kreatif! sekarang memang mcm2 kan

    ReplyDelete
  4. cute dan kreatif...skrg ni macam-macam ada...

    ReplyDelete
  5. macam best jer....sekarang majlis kenduri kahwin siap ada tong ice cream lagi ...sapa nak gi amik sendiri jer....

    ReplyDelete
  6. kalau ada duit macam-macam boleh bagi kan ^ ^

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.