Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 28 December 2013

Terima kasih Ma ..


Assalamualaikum w.b.t.. Semalam kan Eraz ada beritahu ada majlis solat hajat kat kampung.. So macam biasa, kalau ada majlis macam tu, atau hari raya, sure Ma akan buat Tapai pulut berdaun getah atau pisang.. Kalau tak tapau bawak balik, memang tak sah.. Kalau bagi sebekas pun habis kot.. Tapai tu, bila menjadi manis dan tak keras, memang sedap giler!! Tapi sebelum breakfast dengan apa-apa makanan lain dulu, jangan makan tapai ni.. Nanti tak pasal-pasal sakit perut! 

Entri ringkas!! Selamat berhujung minggu!!!

Published with Blogger-droid v2.0.10

25 comments:

  1. Wahh...Eraz suka makan tapai pulut yer...sama mcm huby Diana....suka sangat dgn tapai pulut...Diana tak pandai buat...mak mertua yang selalu buat untuk kami lau huby teringin nak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat sangat sangat suka.. Tapi yang hasil buatan Ma la.. Hehe...

      Delete
  2. jarang dapat makan tapai hari biasa..tunggu raya br dapat makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni, kenduri kahwin pun dah ada orang hidangkan..

      Delete
  3. bestnya tapai..... my favourite too...

    ReplyDelete
  4. as salam...
    dapp..tapai..
    jempot singgah my blog..:))

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Mesti ada sesuatu yang berlaku berkaitan dengan Tapai ni..

      Delete
  6. lama xmkan..rsa mcm dah terkecur aiq liuq tgk..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam peti ais rumah Eraz, ade lagi ni.. Hehe...

      Delete
  7. sedapnya tapai..ibu dh lama tak buat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena try buat sendiri la tu nampaknya...

      Delete
    2. macam tak lepas je kalo buat sendiri.haha :)

      Delete
    3. Takpe, mana tahu lagi best.. Hehe..

      Delete
  8. abis dh ko boh..kawe pun terliur nk make tapai jugok ni

    ReplyDelete
  9. amat jarang kita jumpa tapai pulut yang berbalut dengan daun getah....memang sedap rasanya.......

    ReplyDelete
  10. husna suka tapai!! arwah tok suka beli bg kami makan..

    tapi sekarang tak sedap sebab diorang letak dlm bekas kecik mcm tupperware tu..=(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan.. Letak dalam bekas lutsinar tu..

      Delete
  11. Huii..lamanya tak makan tapai pulut. teringin

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.