Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 12 December 2013

Susah sangat ke nak balik backlink?

Isu Backlink | Assalamualaikum w.b.t.. Tiba-tiba rasa nak buat entri ni.. Entri ni kategori apa, tak pasti la.. Korang boleh kategorikan sendiri.. Entri membebel ke, Entri menegur ke, apa-apa pun.. Hehe.. Kunci utama entri ni ialah Backlink.. Apa itu backlink? Rujuk entri Backlink Dan Kepentingannya Buat Blog by Saudara HasrulHassan ni..


Eraz bukan apa, bila terjumpa info dari entri kita yang digunapakai di blog lain, nak juga rasa dihargaikan.. Tambah-tambah yang ambil sebijik sebijik.. At least letak sebagai kredit.. Hanya untuk rasa dihargai untuk info yang dicari tu.. Kadang-kadang sesetengah info tu, kita berusaha cari.. Apa-apa pun, terpulang la pada masing-masing.. Tepuk dada, tanya selera.. Wassalam..

#Apa pendapat korang tentang hal ni?

30 comments:

  1. betul2. kita dah penat menaip, kerah idea. tapi senang je di-copy paste :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu boleh jadikan backlink tu sebagai penghargaan..

      Delete
  2. biasala tu, orang suke sangat copy paste hasil karya kita ni.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Entri ni hanya untuk peringatan pada orang orang tertentu..

      Delete
  4. kalo nak pakai info from other source, mesti bagi kredit

    ReplyDelete
  5. copy paste tak elok...namo namo..hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit hati bile jumpa entri kita di copy paste..

      Delete
  6. tak kisah pun kalo nak copy. cume wajib backlink la.

    ReplyDelete
  7. sapa ler yang tak suka backlink tu ek....? dorang tak reti nak bagi credit tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak kali juga la jumpa.. Kadang-kadang, memang sebijik copy paste..

      Delete
  8. diaorang takut trafik eraz tinggi kot..:)

    ReplyDelete
  9. Kalau copy paste dari blog orang kenalah credit.

    ReplyDelete
  10. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/12/giveaway-giga-join-win-by-wanie-putri.html

    TAG AWAK

    ReplyDelete
  11. saya setuju. at least kita hargai usaha penulis asal kan

    ReplyDelete
  12. kalau boleh bahagian komen di wujudkan name/Url senang nak berblogwalking. hehe

    ReplyDelete
  13. jgn bersenang2 atas usaha orang lain..tapi hakikatnya begitulah selalu terjadi..:(

    ReplyDelete
  14. kalau deno tak kisah nak copy tp kalau ada backlink mesti lagi..... bagus kan :)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.