Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 26 December 2013

Terpaksa mencari alternatif ..


Assalamualaikum w.b.t.. Ini kisah petang tadi.. Ingat yang Eraz pergi bank, lepas balik semula tanpa buat apa-apa urusan? Rujuk SINI.. Lepas je balik, terus terperangkap dengan jammed.. Adoi.. Sampai lenguh kaki drive kereta manual ni.. Gambar di atas tu, Eraz guna tab untuk cari jalan shortcut.. Terpaksa dah.. Kalau tak, memang sampai lepas asar la kat office.. 

Sebenarnya pernah lalu jalan shortcut tu, tapi orang lain drive, jadi tak familiar.. Nasib baik ada benda boleh membantu.. 'Panas' la sikit rasa.. Fuh! Tapi serius, sampai office, memang lenguh kaki.. Aiyo... Lepas ni kalau nak keluar, memang kena fikir 4, 5 kali.. Kalau tak de hal penting, duk rumah je la.. Ataupun balik rumah ma abah.. Hehe.. Wassalam..

#Nasib baik berjaya guna shortcut tu walaupun jalan kampung!

Published with Blogger-droid v2.0.10

10 comments:

  1. time cuti sekolah nie memang sesak semua jalan yea....sama ler dengan kat bandar Melaka nie....memang sakit jantung dibuatnya...dapat-dapat time kita nak rushing.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Orang nak keluar beli barang sekolah kot.. Kebetulan pulak orang keluar office..

      Delete
  2. musim orang keluar beli persiapan sekolah skang ni bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti dalam shopping complex penuh dengan manusia..

      Delete
  3. abang Eraz guna lah WAZE lebih senang daripada benda alah kat atas tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya kat Tab tu tak install apa-apa jenis map lagi.. Sebab tu guna yang itu...

      Delete
  4. time cuti. jalan memang jammed sebab orang keluar beli barang sekolah anak2 kot

    ReplyDelete
  5. memang time orang nak keluar shopping tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang cari barang nak masuk sekolah kot..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.