Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 27 December 2013

Dia ni antara musuh kami ..


Assalamualaikum w.b.t.. Nyamuk.. Kalau dulu, tak de sangat kesan gigit atau sewaktu dengannya.. Tapi sejak adanya Zara Faleesya ni, macam nyamuk dapat hidu bau darah baby.. Nyamuk pun cerdik sekarang ni.. Mentang-mentang la baby tak pandai nak 'bunuh' sendiri, dia la jadi mangsa.. Kepada yang alami perkara ni, hati-hati dan mesti tahu bezakan nyamuk biasa atau nyamuk aedes.. Nanti kena denggi pulak.. Wassalam...

Published with Blogger-droid v2.0.10

10 comments:

  1. yamuk pun nak sweet juga..hehe
    jom join
    PENCARIAN BLOGLIST, ADA HADIAH SPECIAL JUGA ^_^
    http://syiralokman.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-bulan-februarimac.html

    ReplyDelete
  2. mmg musuh CN jugak, lg2 bila tengok muka anak dah berbintat, geram jer kat nyamuk tu ! hehe

    ReplyDelete
  3. kena selalu guna kelambu time nak tidur @ sembur dulu dengan bygon.....

    ReplyDelete
  4. bukan setakat budak kecik je yg jadi mgsa, kita yg besar gabak ni pon hegeh2 nyamuk tu membising di telinga.. apa tak de rumah ke nyamuk2 ni.. grrr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ok la lagi sebab pandai juga tampar kasi mati..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.