Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 8 September 2013

Bila suami ke pasar basah ..

Assalamualaikum w.b.t.. Hari ni, full day bersama wife dan Zara sebab cuti.. Sebabnya baru balik umah sendiri lepas wife habis pantang 40 hari, so banyak benda kena buat.. Sebelum ni, isteri berpantang kat rumah ma abah dia.. So kadang-kadang balik tengok rumah.. Dekat je..

So hari ni Eraz kena bantu wife ke pasar basah.. Tak kan baru lepas pantang nak biar dia pergi juga kan.. Zara? Tak kan nak ikut sekali kan.. Jadi seperti biasa, list memang akan disediakan oleh wife.. Masalahnya, Eraz ni bukan kena semua sayur.. Haha.. Maksudnya tak kenal 100% la.. Maybe 90 ke 95 % je kot kenal.. Hehe.. Kalau beli kat Mydin ke, Tesco ke, Giant ke, ok la sebab ada sediakan nama kan..

So terpaksa la tanya dulu kakak tempat jual yang biasa kami beli tu.. Contohnya, "Kak, yang mana satu sawi?".. Haha.. Tanya untuk pengesahan.. Mana la tak betul kan.. List pulak banyak so nasib baik tak de orang sangat.. Jadi boleh la borak-borak sambil tanya itu ini dan beli itu ini.. Sambil-sambil juga dia tanya sal Zara..

#Pengalaman.. Mambantu isteri ke pasar basah.. Selalu memang pergi, tapi dengan isteri la.. Kalau dulu, pergi dengan Ma.. Jarang-jarang je pergi seorang.. Peace..

Published with Blogger-droid v2.0.10

20 comments:

  1. Replies
    1. Eraz ok je kalau nak ke pasar.. Saling bantu membantu.. :)

      Delete
  2. Sawi kalau xkenal kena masuk sekolah balik. hehe

    eh2 xkenal sawi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan 100 % tak kenal, tapi takut tertukar.. Better tanya kan.. :)

      Delete
  3. waa... abg eraz pergi pasar sorang-sorang. tak pe, pengalaman tu kan. lepas ni tak laa kekok kan nak pergi sorang lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la nampaknya.. Abg Eraz ok je pergi sorang2.. ;)

      Delete
  4. tak pernah pegi pasar sorang2x?..aku lagilah banyak sayur aku tak kenal bukat setakat itu je buah pun sama...haha

    Jom terjah sini Teknologi Punca Rakyat Gemuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiyooo.. Takpe, lama-lama nanti, tahu la.. :)

      Delete
  5. Replies
    1. Pengalaman tu sangat penting kan.. :)

      Delete
  6. benda baru buat brother erazzz.. :)

    p/s: azwa singgah n follow no. 4014 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah.. Terima kasih sebab follow blog ni.. :)

      Delete
  7. xper..belajar dari pengalaman..:)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Waaa.. bagus tu.. Den tak sempat camtu..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.