Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 27 September 2013

Kawal mood anda ..


Assalamualaikum w.b.t.. Ini lah gunanya ketenangan dan diselitkan dengan senyuman.. Kenapa Eraz cakap macamtu? Sebabnya ini berlaku pada Eraz hari ni.. Pagi-pagi lagi kena sampai office.. Memberi perkhidmatan kepada orang-orang yang baru nak kenal sistem ataupun ada segelintir yang tidak mahu mengikut peraturan..

Kalau kita tak positif, cuba berada dalam keadaan bertenang, pasti punya lah mood kita akan jadi tidak sabar dan mungkin akan meninggikan suara.. Jadi cuba senyum, bercakap dengan 'sopan', insyaallah semua akan terkawal.. Jadi sekarang ini masih terkawal walaupun sebenarnya perut lapar ni sebab belum breakfast! Haha..

#Tarik nafas dalam-dalam, hembus.. Senyum.. Boleh jadi cool.. Rileks!

10 comments:

  1. betul2 abg eraz. kawal mood :D sure kita happy..org sekeliling pon happy.

    ReplyDelete
  2. banyakkan bersabar...hari jumaat ni..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Semuanya bergantung kepada diri kita..

      Delete
  4. Dah tarik nafas dah.. Sentiasa berfikir positif

    ReplyDelete
  5. tarik nafas panjang-panjang kalau rasa nak marah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Cuba tarik nafas panjang panjang..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.