Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 17 September 2013

Dulu di dalam, sekarang di luar ..


Assalamualaikum w.b.t.. Sebenarnya dah lama Eraz nak buat entri ni.. Tapi tak sempat.. Idea tu masih kekal dalam ingatan.. Semua ni lepas Eraz baca entri yang di buat oleh Puan Farah Waheda kita.. (Farah : Saje letak nama penuh.. Haha..) Entri yang Eraz maksudkan ialah Junior Moving in Tummy @ 26 Weeks!!!.. Eraz pun pernah buat entri masa Zara mula-mula bagi kami rasa di bergerak di entri INI..

Seriusnya kadang-kadang ada juga rasa rindu nak rasa baby bergerak masa dalam perut.. Sebab perkara tu berlaku tanpa kita lihat.. Tapi sekarang, memang setiap masa bergerak kecuali dia tidur.. Dan Eraz pasti, ibu-ibu yang mengandung dan lepas melahirkan anak berkenaan akan rasa 'miss' akan pergerakan yang mereka rasa setiap masa semasa mengandung.. 

Wassalam..

20 comments:

  1. ha ha ha, saja kan letak nama penuh...alamak lepas ni nak kena cari nama samaran lah pulak... ekekeke... tu dia, amik gambar junior tendang perut mummy... Eraz..tak apa, nanti Zara besar sikit lagi, tambah lagi sorang occay? boleh rasa pergerakan dalam tummy lagi...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. at least Eraz tahu nama penuh kan.. hehe..
      makin kuat ke skang menendang?
      tmbh sorg lg? errmmm.. tgk rezeki la.. hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. memang ada plan nk tambah.. bila tu, atas rezeki la.. hehe..

      Delete
  3. kejap je kan masa berlalu..dulu dlm perut, skrg dh kluar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasal.. memang sekejap giler r..

      Delete
  4. Akak rindu nak rasa gerak2 baby tuh..tp apakan daya....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure punya akan rindu kan.. tambah-tambah ibu yang mengandung..

      Delete
  5. Assalamualaikum. bestnyaa. nanti boleh tambah anak lagi eraz. hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam.. insyaallah.. semoga rezeki ada.. :)

      Delete
  6. terasa nak ada baby tendang dalam perut....hoho....experience is expensive.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. pengalaman yang tak boleh dijual beli.. :)

      Delete
  7. Dulu di dalam, sekarang di luar .. jawapan dia zara! hehehe

    ReplyDelete
  8. waahhh mesti best kan feeling2 gituhh..nak jugak..hehe

    ReplyDelete
  9. beruntung bagi setiap wanita yang berpeluang merasainya

    ReplyDelete
  10. itu memang menjadi saat-saat terindah bagi insan yang bergelar ibu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saat pengalaman yang tak akan dilupakan..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.