Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 18 September 2013

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN | Assalamualaikum w.b.t.. Malam ni Ben Ashaari kembali dengan segmen.. Berkurun kot dia tak buat segmen.. Last sekali rasanya 18 Mei 2013 yang lepas.. Katanya sekarang dia sangat sibuk dengan keluarga tambah-tambah ada Qhaliff.. Eraz percaya semua tu.. Komitmen bertambah kan.. Berbalik kepada segmen yang dianjurkan oleh apa yang perlu dihuraikan ialah berikan pendapat tentang BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN..

Blog sememangnya boleh memberi pendapatan sampingan.. Memang sudah terbukti.. Kalau tidak, masakan ada blogger yang sanggup berhenti kerja dan menjadi full time blogger.. Tetapi ianya memerlukan usaha dan maybe masa.. Dengan mendapatkan trafik yang tinggi, kedudukan Alexa.com yang bagus, pengiklan akan mencari anda untuk memaparkan iklan mereka.. Atau ada syarikat yang mencari anda untuk review produk mereka.. Bermula dari situ la blog akan menjadi pendapatan sampingan anda.. Bagi blogger baru pula, sebagai permulaan, korang boleh mendapatkan pendapatan sampingan dengan meletakkan iklan seperti Nuffnang, Advertlets dan lain-lain..

Tanpa usaha, pendapatan sampingan itu tak akan wujud.. Jadi bersabar dan usaha, insyaallah anda akan mendapat sesuatu daripada blog anda sendiri.. Siapa yang berminat untuk join segmen ini, korang boleh klik banner di atas..

#Tahniah kepada bro Ben sebab tak lama lagi, Qhaliff nak dapat adik!

37 comments:

  1. SA bergantung pada blog dan FB untuk menjana pendapatan sampingan..saje cari2 duit lebih sikit..
    tanggungan banyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kira dah berhasil la tu.. Alhamdulillah..

      Delete
  2. Semoga terus menambah pendapatan.. all the best

    ReplyDelete
  3. bila la kathy nak merasa income dari blogging ni..:(

    ReplyDelete
  4. Tak pernah merasa blog sbg pendapatan... mmg buat for fun je..rindu betul nk blog..

    p/s: rajin g blog ni...sbb ada link kat twitter..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Nisa, Eraz percaya Nisa akan dapat juga..
      Thanx sebab selalu datang sini walaupun kesibukan sekarang.. :)

      Delete
  5. Salam bro .

    Menarik tips tu.. heeee.. Terima kasih yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bro sebab masuk baca entri ni.. :)

      Delete
  6. Sambil beri pendapat sambil beri tips.
    Rajin usaha, insyaAllah dapat lebih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, rajin memang kena ada.. Usaha pun penting... :)

      Delete
  7. semua benda perlukan usaha bro. ;)

    nak dapat duit dalam berblogging ni bkn sng :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu orang kata, usaha tu tangga kejayaan.. ;)

      Delete
  8. Saya pernah ditawarkan iklan dari Weeclicks tapi bila tepek se dua tiga tepek kat blog, terus Nuffnang merajuk even tak terpapar pun iklan dari Weecliks tu. Now dah ok :) Berkunjung dari blog naif http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/09/blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe, rezeki di mana-mana.. Sure ok tu.. :)

      Delete
  9. Saya pernah ditawarkan iklan dari Weeclicks tapi bila tepek se dua tiga tepek kat blog, terus Nuffnang merajuk even tak terpapar pun iklan dari Weecliks tu. Now dah ok :) Berkunjung dari blog naif http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/09/blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe, rezeki di mana-mana.. Sure ok tu.. :)

      Delete
  10. dah brapa tahun blogging...tp x pernah dpt income lg... :(

    ReplyDelete
  11. Good luck, pecahkan ruyung dan dapatkan sagunya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah.. Sama-sama kami akan berusaha..

      Delete
  12. Selamat Pagi…

    Terima kasih kerana kongsikan pengalaman anda..

    Jaa datang dari segmen yg sama jugak…

    http://www.jaakechik.com/2013/09/blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  13. nice tip....akak tengah tunggu first payment dari nuffnang......hehe
    walaupun sikit sapa nak bagi kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. At least dapat income sampingan..

      Delete
  14. congrats bro dah berjaya menambah pendapatan dengan berblogging...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. Insyaallah semua orang akan dapat..

      Delete
    2. macam seronok jer,,,kalau reti nk berbloging nie,,,memang teringin jgk nk tambah pendapatan...

      Delete
    3. teringin jgk nk jana pendapatan lebih dgn cara mcm nie jgk,,,hope nanti boleh berjaya

      Delete
    4. macam seronok jer,,,kalau reti nk berbloging nie,,,memang teringin jgk nk tambah pendapatan...

      Delete
  15. tira singgah sini jeng jeng jeng .
    http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.