Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 22 September 2013

Segmen – Saya Mahu Ditegur


Assalamualaikum w.b.t.. Selamat Hari Ahad semua! Sure ramai yang mempunyai plan masing-masing dari Anad ni.. By the way, Segmen – Saya Mahu Ditegur ini merupakan segmen kedua yang Eraz join daripada anjuran bro Eyriqazz.. Sebelum ini Segmen Eyriqazz : Ada Apa Dengan Nama Blog?.. Hari ni pula dengan Segmen – Saya Mahu Ditegur..

Kenapa Eraz mahu ditegur? Sebenarnya teguran itu boleh membuat kita lebih maju dalam apa jua bidang pun.. Kadang-kadang kita sendiri tak sedar akan apa yang tak kena, apa yang perlu di ubah dan lain-lain.. Oleh sebab itu, teguran korang semua nanti akan Eraz terima secara positif dan insyaallah dalam masa yang sama, Eraz akan terjah blog peserta lain juga.. Hidup di dunia ni, kalau tak boleh di tegur, mana boleh kan.. Tapi memang ada orang yang macamtu.. Maybe boleh dibilang dengan jari la kot..

Siapa yang berminat untuk join juga, boleh klik banner di atas..

#Tak sabar nak tunggu teguran yang diberikan..

51 comments:

  1. Harap dapat teguran yg membina la ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya begitu la.. Nisa tak nak buat teguran ke?

      Delete
  2. selamat bersegmen Eraz, hopefully ada tips menarik dari Bro Eyriqazz......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Sukma.. Teguran dari Kak Sukma?

      Delete
  3. Replies
    1. Terima kasih Siti.. Siti pun buat la teguran juga.. :)

      Delete
  4. Replies
    1. Terima kasih Normi.. Normi pun, buat la teguran sikit..

      Delete
  5. wahh mcm best tQ ya eraz.. all da best ^^
    sy juga mahu dtegur :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Tsania.. Tsania pun boleh menegur blog ini..

      Delete
    2. Assalamualaikum ;)

      Eraz.. tSania maii nak tegur :D

      Layout bLog Eraz Biru terlalu nmpak terang maybe perlu pudar sikit warnanya atau bercorak..;)

      Harap Eraz sudi bg teguran n maybe klu ad tutorial boleh link skali ke blog tSania ;)

      http://wantsania.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

      Delete
  6. Teguran saya :

    1) Footer ruangan disclaimer, chat rasanya tidak perlu...
    2) template blog agak kurang menarik...first impression masih belum berjaya
    3) Keunikan blog masih gagal diserlahkan....

    ReplyDelete
  7. sedikit teguran:

    1) template kurang umppp!
    2) disclaimer better diletakkan bahagian tab di atas.


    itu sahaja.

    dari:
    adarain.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih di atas teguran yang diberikan..

      Delete
  8. tegur saya... walaupun ada dah yg tegur, tapi nak tegur jg utk menguatkan lagi yg tu kena take note...

    1. Header tu ok dah, cuma kasik nampak elegen sikit je lagi
    2. chat kat foot tu buang je...
    3. Dislaimer tu cer buat dalan bentuk post atau page letak kat top menu dan digantikan About me, ok juga rasanya

    http://www.anakulucheka.com/segmen-saya-mahu-ditegur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  9. Teguran daripada eyqa :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    1. Shoutbox/Chatbox lebih sesuai berada dibahagian sidebar laa .
    2 . Blog archive lebih okay kalau berada atas pada bloglist .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  10. waduh.
    mcam best jer ni segmen ni..
    mmg kene join nie..

    ReplyDelete
  11. Salam...

    Berkenaan blog , mungkin di ruang sidebar boleh letak widget top comentator dalam menghargai mereka yang datang berkunjung dan tinggalkan komen...


    http://www.papamifz.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  12. Salam perkenalan dari segmen yang sama :)
    Sebab nampak entri ni la kawe pun join jga :p

    Teguran untuk blog ni:
    1) Kalau guna background yg ada texture lagi nmpak smart kot
    2) Title sidebar better kalau letak underline,supaya lebih tersusun :)

    Hope sudi tegur blog cik kumbang jga :)
    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  13. Bagi aku, blog ni dah ok dah.. Cuma kalau boleh nak ada pilihan Nama/URL pada bahagian 'Comment as'.. Tak berapa suka guna akaun Google, OpenID dan lain2 untuk tinggalkan komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  14. ok la not bad cuma takde cara komen guna name/url, senang sikit. :) good job

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  15. salam..

    Blog yang simple dan kemas.
    Keep it up :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  16. Assalamualaikum,
    Teguran Fi :
    1. Mungkin blog ni template yg terlalu simple
    2. Warna mungkin boleh guna warna yang lembut2 :)
    3.yang lain terbaik!!

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  17. Chatbox mungkin tak perlu kot
    Header mungkin leh ubah ag kasi umppphhh
    template dah cantik cuma susunan widget kurang menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  18. salam..blog yg memang ohsem :D

    teguran :
    1. rasanya tkda apa pun nak ditegur :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  19. shark singgah dr segmen sama..
    rasanyer xdek apa ler nk ditegur.
    blog ni dh simple dengan entry yg ringan2.
    tambh top comment pun rasanyer ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  20. Salam, Nor pun join segmen ni :).
    Komen daripada Nor :
    1. Blog boleh tengok di mobile.
    2. Penampilan di mobile tidak sama dengan desktop.
    3. Loading ok di desktop dan mobile.

    Selamat bersegmen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas teguran yang diberikan..

      Delete
  21. assalaamualaikum eraz. i just love this blog. everything seems to be at the right place. cuma search box tak de. boleh la letk so that senang pembaca nak cari something kat blog. bila muja nak comment, tak de tmpat untuk letak nama dan url blog. tak leh backlink. lagi best nak comment bila ada backlink :D

    ReplyDelete
  22. Salam Eraz Fadli,
    Blog ni simple dan menarik, tak berserabut pun. Kalau tambah kategori untuk entri kat bahagian kanan blog ni pun ok gak. :)

    ReplyDelete
  23. Salam Sabtu dari jaakechik.

    jaa datang dari segmen yang sama jugak.

    http://www.jaakechik.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    komen jaa untuk blog ni :

    1. kena letak nrelated atau linkwithin utk readers lebih lama lepak di blog (baca entry lama/berkaitan).
    2. chatbox kena letak di side bar, senang bila org nak cari/guna.
    3. side bar perlu diperkemaskan lagi, simple dan pendek sgt. maybe boleh tambah ‘’about me’’ di side bar (beserta gambar).

    maaf banyak komen. btw, happy blogging ya!

    ReplyDelete
  24. Salam Tuan,

    Saya datang dari segmen yang sama
    Overall blog ni kemas.
    Tapi mungkin Tuan nak letak Widget Hot Entry

    ReplyDelete
  25. As salam bro
    1. Mula yg mengancam ialah header tu..nice bro!
    2. Warna mmg terang dan jelas...maybe kalau lembut sikit, lagi tenang pengunjung blog

    Lain2, takde..best!

    Sekian terima kasih

    ReplyDelete
  26. 1. alexa boleh tahan cun.
    2. header nice. amboi. hensem.
    3. simple je blog ni. ok dah.
    4. warna background blog terang sangat.
    5. untuk bahagian komen, buka lah untuk semua. boleh letak nama dan url. x prefer guna google akaun.

    ReplyDelete
  27. salam… mia datang dari segmen yang sama

    http://www.mialiana.com/2013/09/segmen-saya-mahu-ditegur.html

    komen mia, harap jangan kecik hati ya…

    1. imej blog ni dah ok tetapi boleh di touch up lagi supaya lagi menyerlah

    2. ringan dan loading cepat

    thanks.. (^_^)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.