Kelab Blogger Ben Ashaari

Saturday, 28 September 2013

Bahasa Tangisan Bayi

Bahasa Tangisan Bayi

Bahasa Tangisan Bayi | Assalamualaikum w.b.t.. Ingat lagi dengan neh, owh, ealrh, heh dan eh? Tak kan la dah lupa.. Entri sebelum ni je pun.. So sekarang, sila tengok gambar yang Eraz attchkan kat atas.. Itu la maksud-maksud kepada perkataan neh, owh, ealrh, heh dan eh bagi seorang bayi yang menangis.. 

Tiap-tiap satunya membawa maksud yang lain.. Yang mana mengantuk.. Yang mana lapar.. Yang mana kembung perut.. Sesiapa yang ada bayi, jom sama-sama kita perhatikan betul ke tak kebenaran kenyataan dalam gambar di atas OK! 

12 comments:

  1. Tak tau lagi macam mana bunyi semua tuu, takda baby dlm rumah ni. Hihihi. Lepas kawen dan beranak nanti jenguk blog bro Eraz lagi la yee ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eraz pun baru tahu je semua ni.. Memang ada bunyi, tapi tak de la tahu camne nak eja bunyi bunyi tu.. hehe..

      Delete
  2. waa.. hehe.. nice sharing.. baru tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, boleh share dengan semua orang..

      Delete
  3. Wahhh dah 3 anak ni baru tahu ada maksud tangisan baby tau.....hehe
    TQ sharing...
    Jalan2 sini dari segmen yang sama
    http://shumie-dz.blogspot.com/2013/09/segmen-bloglist-oktober-zamani-abe.html

    ReplyDelete
  4. oh ....yer ker....baru tahu...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Kira info baru la ni ya.. Hehe..

      Delete
  5. hahah baru saya tau. walaupun dah ada anak kecil xtau plak bunti2 tu membawa makna yg berlainan. tq2 nak share boleh x?

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.