Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 4 April 2014

Pandu Lalu

Assalamualaikum w.b.t.. Bila sebut 'pandu lalu', mungkin ada yang tak familiar.. Tapi bila sebut 'drive thru', pasti semua tahu kan.. Penggunaan bahasa melayu dalam sesetengah perkara macam bunyi janggal kan.. Tapi apa kan daya, mungkin dah jadi satu budaya..

BTW, Eraz tadi sempat berpandu lalukan kereta di McD.. Bukan apa, teringin nak makan Sundae Ice Cream Chocolate! Belum sempat sampai rumah, memang dah habis.. Alang-alang dah drive thru tu, rembat la set burger.. Buat back up nak stay back malam ni..

Zara Faleesya pun belum tidur lagi ni.. Duk main-main lagi.. Kalau dia tak tdo, susah la papa nak buat assignment.. Sebab duk layan dia walaupun mama dia ada.. Hehe...

10 comments:

  1. Dah lama tak makan McD, bila nak ada kat Perlis nie...

    ReplyDelete
  2. dah lama x buat drive trough nie haha

    ReplyDelete
  3. Drive through senang dan memudahkan...

    ReplyDelete
  4. Btol tu mmg janggal bila nak disebut dalam B. Melayu sbbnya perkataan yang diorang gunakan dlm english yang sebati kita.

    Fuh, teringin nk makan BigMac....slurppppppp...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.