Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 24 April 2014

Amalan minum air ..


Assalamualaikum w.b.t.. Minum air (kosong) memang satu benda yang baik.. Tapi tak semua orang amalkan.. Betul tak? Eraz sendiri pun.. Kadang-kadang minum banyak air, kadang-kadang tak jugak.. Tapi kalau rasa nak demam ke, dah demam ke, nak batuk ke, dah batuk ke, baru la nak mencari air kan.. Betul tak? Hehe.. Memang bermula semalam, Eraz dah mula 'menggila' minum air.. At least tekak tak kering.. Hari ni sambung lagi.. Harapnya semua makin ok..

16 comments:

  1. sama la iman...tapi smenjak selangor kena catuan ni rasa mcm susah nk dapat air.asyik nak beli je.bila dah masak air, lama2 air tu berkeladak plak.dri semlam xminum air dok kisah menahan je.get well soon bro

    ReplyDelete
  2. tekak ni pun dah terasa semacam dah ni eraz... macam nak demam pun ada jugak ni...

    ReplyDelete
  3. akk dah lama amalkan minum air kosong at least 2 liter sari...elok utk buang toksin dlm badan... murah dan tak susah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Eraz pun nak try macam tu..

      Delete
  4. Iqha setiap hari minum 4 botol (900ml)air masak..mula2 mmg tak rajin..tapi bila dah paksa hari2 sampai skrg dah jadi biasa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Bukan mudah nak jadikan kebiasaan..

      Delete
  5. Kalau nak demam tekak mmg perit...kena minum byk air

    ReplyDelete
  6. dulu kalau kat rumah sewa rajin nak tak nak kena minum air kosong sebab itu je cepat..tapi balik mai rumah bnyak mnum air manis.. sebab dah tersedia..:p

    dan sekarang dah ubah rutin tu, sebab dah fully menganggur memang kena biasakan dengan air kosong lah.. wajib ada sebotol dalam bilik then refill..:)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikumeraz...mmg satu amalan yg baik mmg patut diamalkn...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam.. Haah memang satu amalan yang baik sebenarnya..

      Delete
  8. hmm..memang kena minum air banyak la...

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.