Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 22 April 2014

Topik malam ini : Panas

Assalamualaikum w.b.t.. Panas, memang topik hangat.. Hehe.. Serius memang tak boleh nak buat apa.. Kita orang-orang 'tua' ni ok la.. Bayangkan budak-budak kecik.. Untuk Zara, memang kipas tak pernah off la.. Kalau tidur dalam bilik, nasib baik ada aircond.. Aircond pun, kalau sejuk sangat, tak elok jugak untuk baby..

Eraz rasa memang aircond jadi laku dan terhangat di pasaran la.. Tapi itu pada yang mampu la.. Pada yang tak mampu? Dalam masa yang sama, air pun kering sekarang.. Member office beritahu semalam, sedalam-dalam tali air di kawasan rumah dia, dah kering.. Bayangkan.. Bekalan air apatah lagi, memang berkurangan la..

Harapnya hujan akan turun nanti.. Basahkan bumi..

7 comments:

  1. Kalau rumah ada aircond takpe...kalau yg takde tu pasang kipas jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kipas pun ok.. Kesian pada budak-budak kecik..

      Delete
  2. kipas jer + buka tingkap=tido lena..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana boleh bukak tingkap malam2.. :)

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.