Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 11 April 2014

Tabiat

Assalamualaikum w.b.t.. Memang tak Eraz, kalau dah menjadi tuan rumah untuk majlis yang ada makan-makan, mesti tak makan.. Rasa lapar tu hilang.. Pelik bin ajaib.. Isteri pun dah sedar akan perkara ni.. Tapi lepas majlis tamat, mula la lapar.. Sampai nak mengigil.. Haha..

Contoh hari ni.. Ada majlis cukur jambul anak buah.. Kat kampung, memang tak guna katering.. Panggil gotong royong masak.. So Eraz jadi 'jo kako'.. Maksud orang yang hidang, tambah lauk dan lain-lain la.. Masa majlis duk berlangsung, orang datang dan balik, tak de lak lapar-lapar ni.. Tapi sekarang, dah rasa nak mengigil.. So, jom carik nasik!

Itu orang panggil tabiat apa ya? Ngada2? Haha..

14 comments:

  1. lama x dengar panggilan "jo kako" tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu tak maksud Jo Kako? Terengganu sama ke?

      Delete
  2. fae kalo guests makan, fae pun join makan hehe

    ReplyDelete
  3. Hehe.Selamat menjamu selera :)
    NEW ENTRY : BACA NOVEL

    ReplyDelete
  4. Bukan ngada2, cuma terlampau busy and we're trying to serve them with our best. Vee pun begitu. Cthnya kalau ada event besar2an, Vee usually involve dlm multimedia. Sometimes org bagi thumb drive utk slides, etc, jadi tak lapar. Org lain mkn, kita siapkan semua tu, prepare utk event. Lepas je org makan, baru kita lapar.. Hewhew.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin itu salah satu alasannya..

      Delete
  5. 'jo kako' ,...rasa lucu pulak bila perkataan tu dieja.. ni kalo orang luar kelate mesti xreti nk bace.haha

    ReplyDelete
  6. Jo kako...? Oooo baru tahu....

    ReplyDelete
  7. kalau kat kota tinggi rasanya di panggil 'orang kendarat'..tak tau la..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kendarat ek? First time dgr ni..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.