Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 11 November 2013

Zara Faleesya cedera .. !

Assalamualaikum w.b.t.. Tengok la gambar kat atas tu.. Gambar asal memang tak nampak sangat kesan luka tu.. Tapi bila digelapkan, nampak jelas.. Eraz guna instagram je tu.. Balik ke topik asal... Zara Faleesya cedera..

Zara Faleesya dicederakan oleh dirinya sendiri.. Haha.. Adoi.. Kesian pulak tengok.. Tapi nasib baik tak sakit kot sebab dia tak menangis pun.. Itu sebab dia duk asyik hisap jari sampai jari-jari yang lain tu gores hidung.. First time kena teruk macam tu.. Kuku dah potong.. Tapi macamana tah boleh sampai macam tu.. Kena potong lagi pendek kot..

Published with Blogger-droid v2.0.10

20 comments:

  1. alahai cian dak kecik ni.. baby mmg slu kna camtu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zara Faleesya wanita tabah.. So ok je.. Itu la.. Baby macam tu la..

      Delete
  2. mungkin bukan sebab kuku panjang, tapi kuku tu jenis halus dan tajam. Kuku baby memang begini kebanyakkannya, walau dah potong pendek still ia boleh melukakan kulit kalau baby garu2 terutama di muka. Masa zaman (bunyi cam purbakala je kan hahaha) kenit, kenit bagi pakai mitten yang berlobang-lobang tu, haaaa takda can la dia nak garu2 sampai luka muehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu pakai kan mitten tu tapi sekarang ni buang sebab Zara Faleesya selalu nak hisap jari..

      Delete
  3. ala siannyer.... kena make sure kuku2 dier tu pendek sikit !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tengok, kuku Zara Faleesya memang pendek..

      Delete
  4. Thats why mittens are invented :D I hope she's doing fine tho! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni pakaikan mettens tu.. Tapi sejak Zara Faleesya hisap jari ni, buang dulu..

      Delete
  5. Assalamualaikum,
    olo,kesiannya.Nanti pakaikan sarung tangan ya..
    New Entri: Bila Tertinggi Orang Cakap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam.. Sebelum ni memang pakaikan sarung tangan tu.. Tapi sejak Zara Faleesya hisap jari ni, buang dulu..

      Delete
  6. aduh3..sayang nya muka comel kena gores jari sendiri..sapu ubat ye..kalau muka2 baby kena gores sikit cmni,cepat recover..

    ReplyDelete
  7. alaa cian si comel..xpe along, itu mmg perkara biase..
    ank buah org pun cenggitu..cakar muke sendiri..adoiii la
    even da ptg kuku pun still jd jgk..
    *bile la dpt jmpe zara ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Along pun dah lama tak jumpa Ecah..

      Delete
  8. dapat kulit baby memang lembut, sikit jer tercalar dah nampak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Pengalaman anak akak macamana?

      Delete
  9. kena elakkan dia dari hisap jari nampaknya. takut terluka lagi

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.