Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 14 November 2013

Semakan Keputusan UPSR 2013 Secara Online / SMS

Semakan Keputusan UPSR 2013 Secara Online / SMS

Semakan Keputusan UPSR 2013 Secara Online / SMS | Assalamualaikum w.b.t.. Hari ni 14 November 2013 adalah hari yang berdebar-debar kepada semua calon UPSR 2013 kerana keputusan UPSR 2013 secara rasminya akan diumumkan.. Semua calon UPSR boleh mula mengambil slip keputusan UPSR 2013 di sekolah masing-masing selepas jam 10.00 pagi..

Selain daripadapa ke sekolah, semua calon UPSR termasuklah ibu bapa dan orang-orang terdekat boleh menyemak keputusan UPSR 2013 samada secara Online ataupun SMS.. Boleh baca dengan lebih detail di bawah :

Semakan Online
  1. Login ke Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah
  2. Masukkan No. Kad Pengenalan atau Surat Beranak
  3. Klik pada ruangan yang disediakan pada "SEKOLAH RENDAH"
  4. Masukkan tahun peperikasaan (2013)
  5. Klik pada butang "Semak Laporan"


Semakan SMS
  1. UPSR Nombor Angka Giliran dan hantar ke 15888
  2. Contoh: UPSR JF001A026 hantar ke 15888
  3. Semakan SMS mula dibuka pada jam 10 pagi, 14 November 2013

18 comments:

  1. Replies
    1. Sekarang ni mesti semua dah tahu result..

      Delete
  2. ida lak yg berdebar hehehehe
    adik & anak sedara amik keputusan hari ni
    salam perkenalan dari ida
    jemput singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni no 4112

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab sudi singgah blog ni.. :)

      Delete
  3. SAPS tu online takde utk semak result UPSR...
    untuk semak result2 exam biasa2 adalah.. mengecewakan :(

    ReplyDelete
  4. pernah check online tapi talian bz sesangat tak boleh masuk......

    ReplyDelete
  5. Kawan2 Lia pakat sms blake tadi.. Lia xsbb tkut :3 ahahah, last2 tunggu result dri cikgu jer ;D

    ReplyDelete
  6. tahniah kpd yg berjaya . kpd yg tidak , teruskan usaha jangan putus asa .

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.