Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 12 November 2013

Betul ke Johor bakal Cuti Mingguan Hari Jumaat Mulai 2014 ?

Betul ke Johor akan Cuti Mingguan Hari Jumaat Mulai 2014 ?

Betul ke Johor akan Cuti Mingguan Hari Jumaat Mulai 2014 ? | Assalamualaikum w.b.t.. Hari ni Facebook terbaca satu status dari seorang kawan yang mana dia beritahu Johor akan jadikan hari Jumaat dan Sabtu sebagai cuti mingguan sama seperti negeri Kelantan, Terengganu dan Kedah.. Pengumuman rasmi, Eraz tak jumpa lagi.. Jika betul pasti ada ramai rakyat Johor yang suka kan terutama lelaki sebab hari Jumaat kan hari Solat Jumaat.. Tak de la terkejar-kejar.. Jadi, sama-sama tunggu jika benar, pasti akan ada pengumumannya.. Sekarang ni masih samar-samar.. Ada terbaca berita yang sama di blog INI.. Ada siapa-siapa terbaca tentang berita ni?

#Jika Eraz silap dengar, mohon betulkan.. Sebelum ni memang Johor pernah cuti Jumaat Sabtu ek?

30 comments:

  1. tulah..tak sahih lagi kenyataan tu sebab pagi tadi pun terbaca tentang nie
    http://www.kisahsidairy.com/2013/11/johor-bakal-bertukar-cuti-jumaat-dan.html

    ReplyDelete
  2. yeke?? hmm kalau betul pun apa salahnya, orang laki nak g solat jumaat tak la terkejar2. kalo semua negeri macamni pun ok :)

    ReplyDelete
  3. kalau betul nnti org jb nak buat kenduri kena tukar jgkla ..hehe
    takleh dah nk wt hari ahad org keje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semestinya.. Hari Ahad semua orang kerja kan.. :)

      Delete
  4. nampaknya benar... tunggu perkenan sultan...

    ReplyDelete
  5. dengar kat twitter macam tu ler...

    ReplyDelete
  6. bagus sangat2....mudah orang lelaki sembahyang jumaat...kat selangor bila nak buat cam tue jugak..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Orang Johor agaknya setuju ke tak tu...

      Delete
  8. ada jugak dengar ofismate kecoh2 tadi......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang mula bercakap start hari ni kot..

      Delete
  9. katanya umum perkenan sultan 22 hb mggu dpn.

    ReplyDelete
  10. ada bca satu page FB pg td..selepas beberapa jam dia mohon maaf..katanya berita palsu..xpasti mn yang betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eraz pun ada dengar benda ni palsu..

      Delete
  11. ada baca dekat satu page FB pg td..beberapa jam lepas tu dia mohon maaf katanya berita palsu..xtahu mn yang betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eraz pun ada dengar benda ni palsu..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.