Kelab Blogger Ben Ashaari

Monday, 19 May 2014

Masih di panggil ADIK ?


Assalamualaikum w.b.t.. Perkara ni rasanya perkara biasa untuk semua orang kot.. Cuma kadang-kadang rasa malu sebab Eraz ni sebenarnya dah umur nak masuk 31 tahun, tapi masih di panggil adik oleh orang sekeliling.. Fuh! Paling dekat semalam, masa nak drive thru, pekerja tu panggil ADIK walaupun sebenarnya dia muda bertahun-tahun dari Eraz kot.. Lagipun, nampak kot Zara kat sebelah.. Haha.. 

Kadang-kadang panggilan tu memang boleh buat kita macam happy sekejap, tapi kadang-kadang, tak selesa pun ada.. Tak tahu la orang lain.. Kalau nak buat urusan rasmi, mungkin tak berapa nak ok.. Orang maybe boleh pandang kita macam, 'alaaaa.. budak-budak lagi ni, tak banyak pengalaman..'.. Orang boleh pandang sebelah mata je kot.. Betul tak? Padahal, mugkin orang tu dah berpengalaman hampir 7, 8 tahun dalam bidang tu tapi sebab ala-ala baby face, dipandang macam tu..

#Tak kan nak ubah imej untuk nampak sebaya dengan umur kan.. 

11 comments:

  1. Well Fifi keje dengan budak2, baru nineteen je tapi sume berebut nak panggil makcik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diaorg pun kena panggil Eraz ni pakcik la.. Hehe..

      Delete
  2. alaa... redha je la adik...hheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesuai ke perkataan redha tu..? Hehe..

      Delete
  3. ok la tu lambat tua hehe...

    ReplyDelete
  4. akak suka panggil orang adik...hihi

    ReplyDelete
  5. apa rahsia awet muda?
    ada amalkan jamu ape-ape ke? HEHE

    ReplyDelete
  6. Itu namanya awet muda. Saya pun selalu kena macam tu tapi normally saya akan bahasakan diri saya akak :)

    ReplyDelete
  7. diorang nak eraz berjambang kot..muehehehe..

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.