Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 29 May 2014

Tidur di traffic light !


Assalamualaikum w.b.t.. Semalam semasa on the way pulang ke Kota Bharu, memang rasa macam ada sesuatu di mata yang nak buat Eraz pejam.. Menguap pun satu lagi.. Seriusnya memang tak cukup tidur semalam.. Dan masa kat rumah Ma Abah, memang tak sempat nak pijam sekejap pun.. Ada je benda kena buat.. Sebab rasa tak serius sangat tapi membahaya, Eraz berjaya pejamkan mata semasa menunggu traffic light bertukar jadi warna hijau..

Lelap mata bukan lama pun, 5 saat je kot.. Dua kali 5 saat then terus segar mata sampai la ke destinasi.. Dua kali 5 saat tu maksud nya dua kali pejam mata dan lena 5 saat.. Haha.. Walaupun pejam mata 5 saat, tapi still tak de yang hon sebab tak gerak masa tengah hijau sebab merah tu lama sangat.. 

Moral of the story, berehat la tidur di tepi jalan kalau dah rasa mengantuk sangat..Kes Eraz ni, berbeza sikit.. Tapi no more next time.. Promise..

9 comments:

  1. saya kalau dah terpejam mate dalam kereta, jawabnye tidur sampai 5 jam. hahahha

    ReplyDelete
  2. ush bahaya. jangang cari pasal. hehe

    ReplyDelete
  3. Byk kali jmpa... Bukan tidur tapi berangan...

    ReplyDelete
  4. uhuhu,, bagus utk rehatkan otot mata walaupun 5 saat

    ReplyDelete
  5. Aduhai..kena hati2 dan jgn ulangi lagi.

    ReplyDelete
  6. uik nasib terjaga kan.. xpernah lagi tertido time trafik light.hehe

    ReplyDelete
  7. Huhu nasib baik 5 saat time stop. jgn diamalkan lagi tau Eraz.. ;)

    ReplyDelete
  8. kadang-kadang kalau dah ngantuk memang terlelap kat traffic light tapi jangan selalu amalkan nanti takut tertekan pedal minyak....

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.