Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 18 May 2014

Petua nak jimat minyak kereta

Assalamualaikum w.b.t.. Petua nak jimat minyak kereta.. Sure semua orang nak tahu kan.. Tambah-tambah yang jenis kerja travel jauh-jauh.. Kalau hal kerja, maybe boleh claim minyak perjalanan kan.. Tapi macamana kalau yang jenis rumah yang jauh dari tempat kerja.. Kan.. Eraz dulu pernah pergi kerja pagi-pagi hampir sejam, dan balik rumah pulak, sejam.. Tiap-tiap hari hampir 2 jam atas jalan raya dan dalam kereta.. Tapi itu dulu la.. Pengalaman.. Sebelum beli kereta, sempat bersusah payah naik bas.. Sampai tertidur.. Tapi sekarang, alhamdulillah, ada kereta.. Berkat kesabaran..

By the way, entri ni bukan nak cerita pasal kisah Eraz dulu.. Tapi pasal petua nak jimat minyak kereta.. Kan.. Cuba tengok di bawah.. Korang setuju tak? Haha.. Larikkkkkkkkkk!!

#Tapi betul kan? Peace!

9 comments:

  1. hahaha. ada jugak eh.pendek kata,kalau dekat tu jalan kaki je. jimat pon jimat.

    ReplyDelete
  2. hehehehehe..hebat tips ni..boleh try nanti...

    ReplyDelete
  3. Hahahhaa lawak betul la petua ni mmg lawak selawak lawaknyerrr ...
    Hehehehe ketawa sekejap kat sini

    ReplyDelete
  4. haa..menarik sgt tp utk org yang motosikal tapi utk yg mcm saya tetap kena drive :)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.