Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 22 May 2014

Cara nak keringkan kasut dengan cepat!

Assalamualaikum w.b.t.. Di sebabkan oleh river rafting petang tadi dan kasut hanya terbawa satu je, mula la kena fikir macamana nak kasi kasut tu kering sebelum jungle tracking pagi esok.. Kalau tak, memang tak selesa la kalau nak pakai kasut basah kan.. Mesti berbau segala bagai.. Nak jemur memang tak sempat sebab aktiviti river rafting tadi petang.. Hujan pulak tu.. Perah dan sejat kan dalam bilik air.. Tapi rasanya tak sempat kot kering..

Kipas? Mana la ada kan.. Aircond je.. Tup-tup tadi ada hair dryer.. Haha.. So, itulah yang akan dibuat malam ni..  Kalau tak kering sekering keringnya, at least, OK la kan.. Tapi still kena beringat dan on off hair dryer tu elok-elok.. Lama-lama bukak, rosak pulak kang! So! Berusaha.. Assalamualaikum dan Selamat Malam semua..

16 comments:

  1. fuh..nsib baik ad hair dryer klo x penat hembus smpi subuh..hihi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau hembus, memang tak la.. Hehe..

      Delete
  2. hehe, kalau dekt rumah boleh letak surat kbar dlm kasut..pastu letak bwah peti ais..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peti ais kat sini kecik.. Tak muat nak selit..

      Delete
  3. mujur ada hair dryer ye...kalau saya, selalu tiarapkan atas kain..nti dia akan toskan air tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi susah nak kering.. Bilik ber air cond..

      Delete
  4. Replies
    1. Itu la cara terbaik yang ditemui..

      Delete
    2. Satu lagi..boleh sumbat kertas banyak2 kat dlm kasut.akak sll guna.

      Delete
  5. Replies
    1. Ya, usaha tangga kejayaan kan.. Hehe..

      Delete
  6. selamat ada hair dryer..hehehe..

    ReplyDelete
  7. Alternatif terdesak tu...nasib baik ada hair dryet

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.