Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 11 May 2014

Masalah kotak suis utama lagi ..


Assalamualaikum w.b.t.. Kebetulan cuti hari ni, so panggil la orang elektrik untuk baik kerosakan pada komponen di kotak suis utama elekrik yang rasanya part lain pulak rosak.. Hari tu dah tukar dua.. Hari ni, bila di check, empat lagi kena tukar.. Fuh! Apa-apa pun, duit melayang tak pe, janji selamat.. Dalam masa yang sama, minta buat wiring sikit kat bahagian dapur sebab tak nak extension wire berselerak atas lantai.. Bahaya kepada Zara.. So alhamdulillah, selesai bab elektrik.. Sekarang nak usahakan bab paip air lak.. Bukan masalah major tapi slow-slow kena usahakan..

#Bila dah jadi ketua keluarga, banyak kena fikir ni.. :)

14 comments:

  1. Banyak duit nak kena kuar. tanggungjawab ketua keluarga.

    ReplyDelete
  2. Yg penting keselamatan di utamakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak, yang penting keselamatan di utamakan..

      Delete
  3. dah menjadi tanggungjawab ketua keluarga menyedia dan memastikan keselamatan keluarganya lebih terjamin :)

    ReplyDelete
  4. kalau rumah ada 2 ke 3 bji air cond dan current pakai banyak sure tukar ke 3 phase....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bahagian lain yang rosak.. Biasalah barang lama..

      Delete
  5. duit bnyak habis tak per..keselamatan tu pnting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la, keselamatan di utamakan..

      Delete
  6. yelaa untuk keselamatan kan.. baru boleh panggil dok rumah paling selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la, keselamatan di utamakan..

      Delete
  7. semoga semuanya yang dirancang berjalan lancar ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah.. Terima kasih Anim..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.