Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 4 May 2014

CURI DOSA


Assalamualaikum w.b.t.. Selalunya, kalau pergi masjid, Eraz akan jumpa selipar jepun yang bertanda.. Macam-macam tanda.. Motifnya, tak nak tertukar dengan orang lain.. Yes, tu cara yang baik.. Tapi masa tu google dengan keyword apa tah tadi, terjumpa satu coretan di satu selipar jepun ni.. CURI DOSA.. Sure korang dah tahu kan apa motifnya.. Betul.. Dia tak nak seliparnya dicuri orang.. Kalaulah selipar dia di curi orang lain, tak tahu la nak kata.. Perbuatan mencuri tu dah satu dosa.. Kalau buat di masjid atau surau? Errrmmmm.. Fikirlah sendiri..

#Puji pemilik selipar kerana dia kreatif dan rajin!

10 comments:

  1. suka idea ni.. boleh cadangkan kat member lelaki ni.. dia suka pinjam selipar saya masa nak gi solat jumaat kat office.. alasan, selipa pompuan tak de org nak pakai.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergantung kepada rezeki dia.. :)

      Delete
  2. Replies
    1. Agak agak ada lagi ke orang curi? Hehe..

      Delete
  3. ni bagus ni..macam nak try buat kat selipar saya je. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, tapi perlu kan kegigihan sikit.. :)

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.